آخرین خبرسیلاب سهمگین در راه کشور؛ آماده‌باش سراسری بحران
13بازدید
۲۵

تابناک گزارش می‌دهد

ارائه پیشنهاد جدید ایران به آمریکا؛ طرح قبلی تعدیل شده است؟

ایران پیشنهاد جدیدی را از طریق پاکستان به عنوان میانجی به طرف آمریکایی ارائه کرده است که به نظر می‌رسد نسبت به طرح قبلی تعدیل شده است.

ارائه پیشنهاد جدید ایران به آمریکا؛ طرح قبلی تعدیل شده است؟

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، جمهوری اسلامی ایران متن تازه‌ترین طرح مذاکراتی خود را شامگاه پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت به پاکستان به عنوان میانجی مذاکره با ایالات متحده، تحویل داده است.

در این راستا، شبکه خبری الجزیره از ارسال پیشنهاد جدید ایران به پاکستان در مورد مذاکرات با آمریکا در روز پنجشنبه خبر داده است.

روز پنجشنبه سی‌ان‌ان از احتمال دریافت پیشنهاد جدید ایران در روز جمعه خبر داده بود.

وبگاه آکسیوس هم ارسال پیشنهاد جدید ایران به میانجی‌ها را تأیید کرده است.

پیش‌تر وزیر خارجه ایران عباس عراقچی هم با همتایان خود در مورد آخرین مواضع و ابتکارات ایران در خصوص پایان جنگ و تجاوز آمریکا و اسرائیل گفت‌و‌گو کرده بود.

پیش از این نیز در روز دوشنبه ۷ اردیبهشت رسانه‌های آمریکایی مدعی شدند که ایران طرح جدید خود برای اتمام جنگ را از طریق پاکستان به آمریکا منتقل کرده است.

طبق این گزارش‌ها، ایران پیشنهاد داده است در صورت لغو محاصره دریایی ایالات متحده و پایان جنگ، تنگه هرمز را بازگشایی خواهد کرد.

خبرگزاری آسوشیتد پرس در این زمینه گزارش داده بود دو مقام منطقه‌ای گفته‌اند، ایران پیشنهاد کرده است در صورت لغو محاصره این کشور توسط آمریکا و پایان جنگ، کنترل خود بر تنگه هرمز را پایان دهد؛ پیشنهادی که بحث‌ها درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را به تعویق می‌اندازد.

پیشنهاد ایران، مذاکرات در مورد برنامه هسته‌ای این کشور را به تاریخ دیگری موکول می‌کند. ترامپ گفته است یکی از دلایل اصلی برای شروع جنگ، جلوگیری از توانایی ایران برای توسعه سلاح‌های هسته‌ای بود.

«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز به نظر می‌رسید هرگونه توافقی را که برنامه هسته‌ای ایران را حذف کند، رد کند.

روبیو در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز در روز دوشنبه گفت: «ما نمی‌توانیم به آنها اجازه دهیم از این موضوع فرار کنند. ما باید اطمینان حاصل کنیم که هر توافقی که انجام می‌شود، توافقی است که به طور قطعی از تلاش آنها برای دستیابی به سلاح هسته‌ای در هر مقطع زمانی جلوگیری کند.»

روبیو همچنین ضمن مخالفت با تسلط ایران بر تنگه هرمز گفت: «این باز کردن تنگه نیست. آنجا آبراه بین‌المللی است. آنها نمی‌توانند سیستمی را جا بیندازند که ایرانی‌ها استفاده از این تنگه را مشخص کنند. ما هم این را تحمل نخواهیم کرد.»

به گزارش تابناک، به نظر می‌رسد ایران در پیشنهاد جدیدی که روز پنج شنبه ارائه کرده، اصلاحاتی را در مقایسه با پیشنهادات قبلی خود اعمال کرده است. هنوز جزئیات بیشتری از این پیشنهاد مطرح نشده است. 

با وجود این، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه شامگاه پنج شنبه در گفتگویی تلویزیونی تاکید کرد که خاتمه جنگ و صلح پایدار، اولویت تهران در مذاکره با آمریکا است.

به گزارش آسوشیتد پرس، با وجود آتش‌بس شکننده، آمریکا و ایران در بن‌بستی بر سر تنگه هرمز، که در زمان صلح یک پنجم نفت و گاز مبادله‌ای جهان از آن عبور می‌کند، گرفتار شده‌اند. محاصره آمریکا برای جلوگیری از فروش نفت ایران طراحی شده است و از یک سو، درآمد حیاتی را از ایران سلب می‌کند و از سوی دیگر، به طور بالقوه شرایطی را ایجاد می‌کند که تهران به دلیل نداشتن مکان کافی برای ذخیره نفت، مجبور به توقف تولید شود.

در همین حال، بسته شدن تنگه، فشار بر ترامپ را افزایش داده است، زیرا قیمت نفت و بنزین در آستانه انتخابات میاندوره‌ای حیاتی، به شدت افزایش یافته است. این موضوع بر متحدان عرب خلیج فارس او که برای صادرات نفت و گاز خود از این آبراه استفاده می‌کنند نیز فشار آورده است.

نارضایتی در میان بسیاری از کشور‌ها در حال افزایش است و روز دوشنبه بار دیگر خواسته‌ها برای پایان محاصره‌ای که اثرات گسترده‌ای بر اقتصاد جهانی، از جمله افزایش قیمت کود، مواد غذایی و سایر کالا‌های اساسی داشته است، تکرار شد.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۱۴:۴۸

تنگه هرمز به وضعیت قبل برنمیگرده این فرمان رهبر و خواست مردمه، و نباید هم برگرده چون اعتمادی به امریکا نیست.سر برنامه هسته ای هم مذاکره ای نداریم در بهترین حالت ،موقتا غنی سازی را محدود میکنیم مانند برجام

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۱۰:۳۶

آمریکا در این جنگ پیمانکار هست

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۹:۴۶

مذاکره نکنید

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۹:۳۶

اینکه پیشنهاد جدیدی نیست.. هربار همینو گفتن!!!

عجب۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۹:۰۹

اقای عراقچی غرب با ایران هیچ قراردادی که صد در صد به نفعش نباشه امضا نمی کنه. انها کنترل نفت و گاز برای ابر قدرت ماندن را می خواهند. کنترل نفت هم یعنی شما نفت را بدهی به امریکایی ها و امریکایی ها 95 درصد ان را بالا بکشند و 5 درصد باقیماده بره تو بانکهای امریکایی و مانند پول دوره شاه بالا کشیده بشه. شما یک نگاه به عراق بنداز. برای خرید 100 هزار دلار باید اجازه بگیره از امریکا.

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۷:۳۰

بجایی نمی رسد .

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۷:۲۷

به محضی که کوتاه میای طرف تا تهش میره،اتفاقا باید سفت بزنی تا موفق بشی

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۵:۵۰

این تصمیم را به طور علنی اعلام کنند تا مردم دنیا بدانند که باعث ادامه منع تردد کیست . و ذکر کنند که ایران فعلا حاضر است از حق خود برای کنترل بگذرد بشرطی که آزادی کشتیرانی برای ایران هم تامین بشه.اگر خوب اطلاع رسانی بشه شاید مردم دنیا در خیابان اعلام پشتیبانی کنند و فشار خوبی شکل بگیرد.

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۱۴:۵۱

آزادی کشتیرانی یعنی رفع تحریم کامل ولی به طرف مقابل اعتمادی نیست که این شرط را اجرا کند.مدیریت تنگه هرمز برای همین لازمه

آرش۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۰:۴۰

آمریکا تسلیم بدون چون و چرا ایران رو میخاد مذاکره معنا نداره. جنگ جهت شکستن حصر دریایی رو شروع کنیم الان واقعا باید انتحاری عمل کرد

جلال۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۰:۳۸

این‌پیشنهاد تعدیل شده هم که رد شد توسط ترامپ

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۰:۰۹

اگر آمریکا را سر کار گذاشته ایم زمان بخریم خوبه والا بدانیم ترامپ دنبال تسلیم نه صلح منصفانه

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۰:۰۷

یعنی شما باید اخبار به این مهمی که به کشور و مردم خودمون ربط داره رو از الجزیره و اکسیوس و رویترز و فاکس نیوز و سی ان ان و... خبرگزاری های خارجی نقل کنید؟

احمد۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۲۳:۴۰

ترامپ همین الان اعلام نمود که از طرح جدید نیز راشی نیست

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۲۳:۰۹

جلوگیری از توانایی ایران برای توسعه سلاح‌های هسته‌ای با ان پی تی محقق شده بود نه با مذاکره!

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۲۲:۳۷

اگر پیشنهاد ایران شامل عدم غنی سازی نباشد، آمریکا بسرعت به ایران حمله خواهد کرد .

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۲۲:۰۹

چرا همش ما باید تعدیل کنیم؟ ترامپ جنایتکار رهبر ما را شهید کرد، اما ما باید کوتاه بیاییم و تعدیل بکنیم؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۲۰:۰۲

جوابش از همین حالا معلومه.

ایرانی الاصل۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۱۹:۵۴

تعدیل یعنی التماس مذاکزه با شیطان .یعنی کوتاه آمدن از تنبیه متجاوز . دولت خراب کاری نکند .

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۱۹:۳۹

مگه نمی‌گفتند مذاکره نمی کنیم؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۱۹:۲۶

فرصت 60 روزه جنگ بی دلیل انها تمام شد و نیاز به پذیرش شروط انها وجود ندارد. مرگ یه بار شیون یه بار-هرروز مذاکره و جنگ بس است.

محمد اسدی۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۱۹:۱۴

هزار ماشالله کار خوبی کردید حالا دنیا به سمت ما می آید و توپ تو زمین آمریکا می آید و می فهمد که ما تنگه رو بازگشایی کامل می کنیم اما آمریکا نمی اید ضمنا دیگه تنگه محسوس و غیر محسوس تو مشت ایران هست و انرزی دنیا تو مشت ایران هست و فشار جهان وحساسیت از ایران برداشته می شود

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۱۹:۱۳

فقط صلح

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۲ ۰۹:۳۴

فقط جنگ

ناشناس۱۴۰۵/۰۲/۱۱ ۱۹:۰۱

عجب

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.