آخرین خبربقایی: نمی‌پذیریم از بالا به ما دیکته شود
1بازدید

بشار اسد از ترکیه انتقام می‌گیرد

چند روز پس از وقوع انفجار در محل ساختمان شورای امنیت ملی سوریه که به کشته شدن چند تن از مقامات عالی‌رتبه نظامی این کشور انجامید، درگیری‌ها در این کشور همچنان ادامه دارد. با این حال، اخبار حاکی از آن است که بشار اسد با یک راهبرد جدید، درصدد است اقتدار دولتی را بار دیگر در کشور برقرار سازد.

چند روز پس از وقوع انفجار در محل ساختمان شورای امنیت ملی سوریه که به کشته شدن چند تن از مقامات عالی‌رتبه نظامی این کشور انجامید، درگیری‌ها در این کشور همچنان ادامه دارد. با این حال، اخبار حاکی از آن است که بشار اسد با یک راهبرد جدید، درصدد است اقتدار دولتی را بار دیگر در کشور برقرار سازد.

به گزارش «تابناک»، پایگاه خبری «دبکا فایل»، وابسته به محافل امنیتی رژیم صهیونیستی، در گزارشی اختصاصی از اوضاع سوریه نوشته است که بشار اسد توانسته خود را به سرعت از تشویش و آشوب پدید آمده بر اثر انفجارهای اخیر،‌‌ رها کرده و سیاست‌های جدیدی را در پیش بگیرد.

بنا بر این راهبرد، اسد یک فرماندهی جدید برای مبارزه با شورشیان ایجاد کرده که ژنرال «ماهر اسد»، برادر کوچکترش در رأس آن است. وی همچنین ژنرال «علی مملوک» را به ریاست سرویس امنیت و ژنرال «حافظ مخلوف» را به سمت فرمانده نظامی دمشق منصوب کرده است.

افزون بر این، «فهد جاسم الفریج» نیز به عنوان وزیر دفاع جدید سوریه سوگند یاد کرد.

در ادامه این گزارش آمده، با وجود بی‌ثباتی‌های پدید آمده، ارتش سوریه به سرعت به خدمت خود بازگشت و هیچ نشانه‌ای از شوک یا تزلزل در سطوح فرماندهی دیده نمی‌شود.

بنا بر این گزارش، تا مدت ۴۸ ساعت، ارتش توانست شورشیان را از منطقه «میدان» دمشق بیرون کند و در زمانی که برخی رسانه‌ها بر تصرف دو مسیر ارتباطی میان سوریه و عراق تمرکز کرده بودند، واحد فرماندهی جدید سوریه آغاز به کار کرده و در یک حرکت تاکتیکی، درصدد انتقام‌گیری از ترکیه به واسطه دخالتش در انفجار دمشق برآمده بود.

بر این اساس، دولت سوریه راه را برای ورود اعضای گروه «پ.ک.ک» از عراق به مناطق کردنشین شمال سوریه باز کرده و به آن‌ها اجازه داده است، در طول مرز ترکیه، پایگاه‌های عملیاتی برپا کنند.

این کار، سه نتیجه فوری خواهد داشت:

۱ ـ دولت اسد، با قرار دادن پایگاه‌هایی در اختیار «پ.ک.‌ک» برای اقدام علیه آنکارا، خواهد توانست اقلیت دو، سه میلیون نفری کرد سوریه را (که ۱۰ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند) آرام کرده و اطمینان حاصل کند که آنها به شورش‌های ضددولتی نخواهند پیوست.

۲ ـ با اطمینان یافتن از وفاداری کرد‌ها، دولت سوریه می‌تواند نیروهای مستقر در آن مناطق را برای مبارزه با شورشیان به مناطق دیگر بفرستد.

۳ ـ ترکیه که تاکنون به عنوان پایگاهی برای شورشیان موسوم به «ارتش آزاد سوریه» عمل کرده، خودش از مرز جنوبی با سوریه، با یک تهدید استراتژیک روبه‌رو می‌شود.

در حقیقت، اسد به این نتیجه رسیده که با وارد کردن نیروهای «پ.ک.ک» به سوریه و نیز دادن وضعیت نیمه خودمختار به مناطق کردنشین، می‌تواند کرد‌ها را برای به دست آوردن موقعیتی مشابه در آن سوی مرز با ترکیه تشویق کرده و به اقدام علیه دولت آنکارا وادارد.

دبکافایل در پایان می‌نویسد: «پ.ک.ک» نیز به سرعت به این سیاست اسد پاسخ داده است. انفجار خط لوله کرکوک ـ جیحان که وظیفه انتقال یک چهارم نفت صادراتی عراق به ترکیه را بر عهده دارد، کاری بود که از طریق «پ.ک.ک» انجام شده و مستقیم ترکیه را هدف قرار داده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۱۴:۱۲

اینها همه بازیهایست که کشورهای غربی برای مشغول نگاه داشتن مسلمانان به جنگ با هم و عدم اتحاد آنها راه انداخته اند و در این میان هم کشورهایی چون روسیه و چین مشغول باجگیری از دو طرف هستند. مسلمانان باید متحد شوند و فاصله شیعه و سنی باید خیلی کمتر از فاصله مسلمان و چینی یا روسی باشد. آگاه باشید.

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۱۰:۰۱

بالاخره باید ترکیه را گوشمالی داد اگر نه چند روز دیگه مستقیما برا ایران شاخ و شونه میکشه. اینا فکر کردند اگه سوریه را ساقط کنند ایران را تضعیف میکنند و سهم ایران در در سوریه را ضایع میکنند به نفع خودشون. پس باید به اسد کمک کنیم که ترکیه را تنبیه کنه.

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۹:۵۸

شاهنامه اخرش خوش است

شهاب۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۹:۵۷

اسد هم رفتنی است ، اصرار در ماندن در قدرت کشته های بیشتری از دو طرف خواهد داد

استارون۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۹:۴۹

واقعا از عملكرد تركيه متعجم كه حتي در چارچوب مصالح ملي اون كشور هم قابل توجيه نيست

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۹:۲۶

احسنت بر آقاي اسد، واقعا در ميدان مبارزه با وهابيت و انگلستان و آمريكا و عربستان كم نياورده و همين نشان از لياقت او در رياست جمهوري كشورش مي‌باشد

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۹:۱۲

تكليف ما در قبال كشتار بيگناهان و پاسخ ما در پيشگاه الهي چه خواهد بود ؟ بهتر نيست جنايت را از هر طرف كه باشد محكوم كنيم ؟

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۹:۰۷

غجب راهبرد بچگانه اي.با اين كار لطمه به تماميت ارضي ايران و سوريه و عراق و تركيه خواهد زد.ضمن اينكه مهار پ ك ك دست امريكا و اسرائيله

بلبب۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۹:۰۶

خيلي ساده ايم غربي ها پيروز ميدانند چون با بهم زدن نظم و ارامش خاورميانه هم تسليحات ميفروشن هم به هدف هاي شوم و از بين بردن اتحاد خاورميانه و مسلمانان مي رسد

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۹:۰۳

ما بشار اسد را دوست داريم . نقطه سر خط
چون رو راست و بي رياست

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۹:۰۳

دمت گرم دكتر بشار اسد حال اين تركيه خائن رو بگير تركيه همسايه به اين خوبي رو ول كرده چسبيده به اسراييل غاصب و امريكا مكار .علي يارت بشار اسد

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۸:۴۱

اردوغان و این اراذل و اوباش سیاسی حاکم بر ملت غیور ترکیه هنوز نفهمیدند صهیونیست و آمریکا تاریخ انقضا ء بلوف هایشان هم تمام شده چه رسد اقتدارشان !!!!!!

پارسی۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۸:۰۶

واقعا چرا ما باید خوشحال باشیم از این که نفاق وکینه توزی تو منطقه گسترش پیدا کنه به جای که آرزو کنیم آرامش به سوریه برگرده و جلوی کشت وکشتار انسانهای بیگناه گرفته بشه. اکثر دوستان به به و چه چه راه انداختن که کار اسد خوب بوده .ما باید از تشنج وکشت وکشتار کمتر حمایت کنیم.تعجب میکنم(خواهش میکنم نظر من رو هم درج کنید. چون چند بار قبلا نظر گذاشتم ولی متاسفانه ثبت نشد).به امید روزی که تمام دنیا در صلح وآرامش همیشگی فرو بره...

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۷:۴۵

اگر نگاهي به قرآن كتاب آسماني بياندازيد هيچ جائي سخن از مرزهاي خاكي نبرده است وهمه جا فرموده است كه ما هرآنچه را در زمين وآسمانها هست براي تو (انسان ) آفريديم وتنها مرز بين انسانها تقوا و تسليم در برابر خداوند است وبس .
كاش روزي پيش بياد كه هيچ انساني بخاطر ارضاء نياز قدرت طلبي بر ديگران ظلمي روا ندارد . از طرفي براي مسلمانان كه داري تجربه پيروزمندانه ظهور اسلام و توسعه آن بوسيله پيامبر اكرم را دارد اين جوري متلاشي شده و به آيات قرآن توجه نمي شود . به اميد روزي كه جهان در صلح و آرامش بسر ببرد .

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۷:۱۵

این کار دیر شده است

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۷:۱۴

اسد درس خوبی به ترکیه داد تا بفهمند اینقدر برای عضو شدن درجامعه اروپایی ویا توهم ایجاد امپراتوری گذشته دست به مداخله وخیانت نزنند

آریو برزن۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۵:۵۷

این رو بدونید که قوی تر کردن پ ک ک به ضرر ایران هم هست، در ضمن این رو هم بدونید که با توجه به شرایط موجود بشار رفتنی است و دیر و زود داره ولی سوخت و سوز نداره.

رضا۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۵:۲۸

دشمن اصلی امریکاست امیدواریم امریکا مثل همیشه هیج غلطی نتونه بکنه

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۵:۲۱

تمام دشمنان ایران از جمله عربستان..آمریکا..ترکیه و کشور های حوزه ی خلیج فارس لحظه شماری میکنن برای نابودی سوریه و حزب الله چون اونوقت یه قدم به حمله به ایران نزدیک میکنن.......سپاه و ارتش باید هرچه در توان دارن از کمک دریغ نکنند

رضا۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۴:۴۳

من تعجبم از مردم مسلمان ترکیه , تا کی نشستند و با سکوتشون اجازه میدن اردوغان هر غلطی میخواد بکنه .

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۴:۱۳

يك دشمن تا زماني دشمني و حمله مي كند كه خودش در امان باشد. زماني كه براي هر خرابكاري و حمله دشمن شما هم خرابكاري متناسب برنامه ريزي كني بزودي اين دشمن مجبور مي شود كه عقلاني تر فكر كند و از دشمني و حمله دست بردارد و چه بسا زيان بيشتري ببيند و ابروريزي ببار بياورد. نمونه اش جنگ ايران و عراق. اگر از همين امروز انفجارها در عربستان و قطر و اسراييل و تركيه و لندن شروع شود. يك هفته نشده همه چيز حل و فصل شده و معذرت خواهي شروع مي شود. درست مانند جنگ 33 روزه.

شاکر۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۲:۵۳

اگر ترکیه الان سرجایش نشانده نشود ممکنه توهم زده بشه و برای ایران عزیز هم ایجاد زحمت بکند. اونها باید سزای نفاقشون رو ببینند.

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۱:۳۸

حمايت از P.K.K‏ حمايت ازتروريسم نيست,بشاراسد فكر خوبي كرده,تركيه حقشه مزه دخالت خارجي رو لمس ودرك كنه

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۱:۳۱

فكر نكنم كاك بشار به اين راحتي از اين بحران كه همه جهان جز 3 كشور بر ضد او هستند جان سالم به در ببرد بگوييد به كردها شناسنامه بدهد شايد ....

محمد۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۱:۰۵

چرا ایران هنوز داره به ترکیه گاز می فروشه؟

آرش۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۱:۰۱

حداقل نیمی از مردم سوریه مخالف بشار اسد هستن اگر غیر از این بود درگیری ها 16ماه طول نمیکشید و کار به دمشق نمیرسید به نظر من بهترین راه برگزاری یک انتخابات آزاد سوریه با نظارت نهادهای بین المللی و بی طرف است

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۰:۴۲

با این کار ترکیه و اسراعیل سوریه را مورد حمله قرار خواهند کردند.

hamid reza۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۰:۳۵

اگه پ ک ک تهدید استراتژیک برای ارتش کلاسیک ترکیه محسوب میشود آیا گروههای مسلح برای سوریه تهدید استراتژیک نیستند ضمنا وارد کردن یک جبهه جنگ جدید چه برضد ترکیه یا هر کشور دیگری هیچ گاه به سود ما نخواهد بود پس از این طرح خوشحال نشوید. هر کشوری با همسایگان باثبات،قدرتمند و آگاه پیشرفت میکند.

پسر ایرونی۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۰:۳۰

دوستان پ.ک.ک به کشوری وفا نخواهد کرد بشاراسد اشتباه میکنه با اینکارش.ضمنا کردای ایران هم شهروندان ایرانی هستند و ابدا با کردهای کشورهای دیگه برای خروج از ایران متحد نمیشن چون همه ی ما باهم تو جنگ تحمیلی خون دادیم واسه ایران.عملیات مرصاد رو که شهیدصیاد شیرازی انجام داد جریانش مال کردهای ایران نبود مال کردهای عراق بود که خواستن کشور کردستان درست کنن و سردار شیرازی هم نابودشون کرد.بنابراین اسد نباید روی پ.ک.ک اصلا حساب باز کنه چون اونا به کسی وفا نمیکنن.

ملت۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۰:۲۹

ریسک بزرگیه! امیدوارم جواب بده.

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۰:۱۸

اين فكر نويسنده است نه تصميم اسد اسد تا چند وقت ديگر سقوط ميكنه وكارش تمامه

آذربایجانی۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۰:۱۱

نویسنده فراموش کرده که خودمختاری کردها در سوریه برای خود ایران نیز خطری جدی حساب می شود. :)
متاسفانه این تحلیل بسیار اغراق آمیز و یک طرفه است.
نویسنده باید بداند که افکار عمومی ترکیه که مخالف مداخله ی این کشور در سوریه بودند، با این کار سوریه دست دولت عدالت و توسعه را در مداخله باز می گذارند.
نباید یک طرفه به قاضی رفت.

رضا احمدی۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۰:۰۸

اسد بااین کار حمایت عراق را از دست داد و عراق هم به صف مخالفان پیوست

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۲ ۰۰:۰۷

حکایت مردی که ماست می ریخت تو دریا که دوغ درسته کنه!!!
اگه بشه چی میشه!!!

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۳:۴۹

قطر عربستان و اميرات بزرگترين حاميان تروريست در خاورميانه هستند هم در عراق و سوريه و لبنان و ...... دخالت ميكنند و با پول باد آورده مزدور و قاتل ميخرند بهتر است كه كشورهای صدمه ديده همين كار را در اين ۳ كشور نامبرده انجام دهند و اوضاع را در اين كشورها بهم بريزند

رسول۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۳:۴۱

کردها یادشون نرفته شب عید همین امسال همین نو عثمانیها چه فجایعی علیهشون رقم زدند. ترکیه دیگه داره خیلی پاشو از گلیمش درازتر میکنه. فکر کرده علی آباد شهره.

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۳:۳۹

تاکتیک بدی نیست چون حداقل ترکیه هم مشعول خودش میشه و کمتر چرات میکنه تمام قد مقابل سوریه بایسته.

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۳:۳۳

بهترین حربه وارد شدن مستقیم ترکیه به خاک سوریه همین است. بشار زده به سیم آخر و نمی داند که چکار می کند. برای ترکیه هم دو سود دارد: یکی اینکه محل تمرکز گروههای تروریستی کرد مشخص می شود و به راحتی قابل ردیابی خواهد بود دوم اینکه به بهانه حمله به کردها به مواضع سوریه هم حمله خواهد کرد.

مجتبی۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۳:۳۲

تحولات در منطقه با سرعتی که پیش می رود به موقع تصمیم گیری نمی شود جو گیر نشویم با احتیاط به مباحث ژئوپلتیکی بنگریم البته تیغ دولبه ای که تصمیم گیری برای حمایت یا عدم حمایت مشکل می کند علم شده است زیاد خوش بینانه به مسائل نگاه نکنیم باید با درایت حتی مواضع بعضی از مخالفان را نیز شفاف کرد

مصطفی۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۳:۰۹

درود بر بشار اسد که یک تنه دارد با دولتهای عربی و غربی می جنگد ....و تاسف برای انهایی که از این تروریستهای در سوریه به عنوان انقلاب مردمی سوریه یاد میکنند

reza۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۳:۰۸

به نظر من سیاست خوبیه اما مشکلی سوریه حل نمی شه باید سوریه وارد یک جنگ بشه وقتی نیروی نظامی کل ان وارد معرکه شد می توان به مخالفین انگ خیانت به مملکت را زد یک جنگ خرابی داره اما ارزشش را داره واسد بهتر می تواند تروریستها را نابود کند

رضا۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۳:۰۲

خدا رو شکر که مردم ما آگاه هستند و فریب دشمنان رو نمی خورند . که همه این فتنه ها هم در ایران هم در کشور های اطراف ایران برای تحت تسلط داشتن کشور ما است که باید خواب آن را ببینند .

علی۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۲:۵۶

سوریه و بشار باید به هر قیمتی شده موفق بشن. ایران هم باید با نهایت قوا کمک کنه. امروز دیگه تو این شرایط امنیت سوریه امنیت ما هست. کاش ما هم برای گوشمالی ترکیه کاری کنیم.

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۲:۴۴

پ ک ک ضربه محلکی می تونه به ترکیه بزنه به نظرم ایران هم باید اجازه استقرار نیرو های پ ک ک در مرز ایران و ترکیه رو بده تا ترکیه از دو طرف ضربه بخوره و دیگه نتونه به سوریه ضربه بزنه و در واقع با این کار ترکیه فلج میشه
از طرف دیگه تور های ایران به ترکیه باید قطع بشه تا سرمایه ایرانی ها به جیب ترکیه نره و دچار رکود اقتصادی بشه تا بفهمه با کی طرفه
عربستان هم کاری نداره کافی چند تا انفجار کوچولو تو میادین و خطوط لوله نفتیش رخ بده
قطر هم برای انتقال نفت از تنگه هرمز باید به ایران مالیات بده
امارات هم که سرمایه هامونو ازش خارج کنیم فلج میشه

lok۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۲:۳۹

به نظر من اسد تاکتیک خوبی اجرا کرده ولی باید حواسش خیلی جمع باشه این کارش موجب نشه ترکیه به بهانه گروه پ پ گ .لشکر کشی کنه سوریه

محمد از اهواز خوزستان۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۲:۲۸

خوشم اومد از بشار اسد. امیدوارم این ترکیه مزدور و خائن یاد بگیرد اینطور به همسایگانش خیانت نکند

محمد۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۲:۲۵

امیدواریم هر چه زودتر سوریه به دوران ثبات خود برگردد، که این مشتی محکم بر دهان آمریکا، اسرائیل و سران خود باخته کشورهای عربی خواهد بود.
زنده باد خط مقاومت

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۲:۱۷

سوریه بدش نمی آید وارد جنگ با ترکیه شود، اگر ترکیه به بهانه پ.پ.ک وارد سوریه شود آنوقت سوریه هم به بهانه ارتش آزاد می تواند وارد ترکیه شود. چون سوریه این همه تجهیزات، سلاح شیمیایی و ارتش آماده نکرده که اکنون با یک مشت آدم که از سوی ترکیه، قطر ، عربستان ، انگلیس و آمریکا حمایت می شوند، قافله را ببازد اگر دولت فعلی سوریه با ترکیه وارد جنگ شود، برنده است ولی در غیر اینصورت بطور فرسایشی خواهد پاشید.

ایرانی۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۲:۱۵

باید دید اسد بر قدرت خواهد ماند تا بتواند از ترک ها انتقام بگیرد یا خیر منکه فکر نمیکنم

محمد۱۳۹۱/۰۵/۰۱ ۲۲:۰۴

به نظر من اين بزرگترين شانس براي تركيه و ناتو است. بهترين بهانه به توبره كشيدن خاك سوريه. خطاي استراتژيك اسد كه در بحران ،‌ خودش را وارد يك بحران بزرگتر مي كند. تركيه و همپيمانانش فرصت و اجازه به پ ك ك نخواهند داد و به بدترين شكل ممكن جواب خواهند داد .

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.