رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرسرلشکررضایی در دیدار با پوتین از شروط هفت‌گانه ایران برای بازگشایی تنگه هرمز گفت
2بازدید
۱۵

سازمان انرژی اتمی چرا پاسخ نمی‌دهد؟

از مشکلات شهید شهریاری با سازمان تا ماجرای دوستان احمدی‌روشن

سخنان چند ماه پیش فریدون عباسی در مورد دلشکستگی شهید شهریاری از شرایط همکاری با سازمان انرژی اتمی در حال فراموشی بود که این بار پدر شهید احمدی‌روشن از مشکلات نیروهای دیگری در این سازمان سخن گفته است. در سازمان انرژی اتمی چه می‌گذرد؟

از مشکلات شهید شهریاری با سازمان تا ماجرای دوستان احمدی‌روشن
ملت ایران برای رسیدن به حقوق هسته‌ای خود، جمعی از ارزشمند‌ترین سرمایه‌های انسانی خود را از دست داد. منصور علی‌محمدی، مجید شهریاری، داریوش رضایی‌نژاد و مصطفی احمدی‌روشن در شرایطی به شهادت رسیدند که تا پیش از آن، کمتر ارزش و اهمیت آن‌ها برای جامعه ایرانی روشن بود.

به گزارش «تابناک»، دشمنی‌های ناجوانمردانه با برنامه هسته‌ای ایران که خود را حداقل در ماجرای شهادت نیروهای باارزش انسانی و یا تلاش برای خرابکاری در برنامه هسته‌ای ایران نشان داده، ‌دلیلی محکم بر ضرورت حفاظت جدی از اطلاعات مربوط به برنامه هسته‌ای کشور است.

این مسأله نه تنها به روایت‌های متناقض در مورد شهدای هسته‌ای منجر گشته، ‌بلکه از سوی دیگر باعث شده است که ابعاد گوناگونی از مشکلاتی که باید در سازمانی به اهمیت سازمان انرژی اتمی از بین رفته باشد، در نتیجه ضعف‌های احتمالی سازمانی و یا کمبود نظارت همچنان آزاردهنده باشد.

فریدون عباسی که خود نیز خوشبختانه از تلاش برای ترور جان سالم به در برد و بعدا با رفتن علی‌اکبر صالحی به وزارت خارجه، به ریاست سازمان انرژی اتمی رسید، در روز تودیع در آخرین روزهای دولت دهم، سخنانی ‌بر زبان راند که هم به دلیل ضعف در نقل کمی مبهم است و هم به خاطر سر و صدای روزهای تغییر دولت چندان مورد توجه قرار نگرفت.

بنا بر آنچه خبرگزاری‌ها از مراسم تودیع عباسی در اواخر مردادماه نقل کرده‌اند، وی با اشاره به مسئولیتش در سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد‌: «حضورم در سازمان فرصت خوبی بود که دشمنان به من دادند. دکتر شهریاری یک هفته قبل از شهادتش به من گفت که کشور دیگر با ما کاری ندارد و در جایی به آقای صالحی که استاد دکتر شهریاری هم هستند، گفتم تا کی می‌خواهید به شهریاری بگویید که از او استفاده می‌کنید اما نمی‌کنید. بعد از یک هفته دکتر صالحی شهید شهریاری را دعوت به همکاری به سازمان کرد و نتیجه حضور دکتر شهریاری این بود که بعد از سه سال ما وارد نرم‌افزارنویسی هسته‌‌ای شده‌ایم و الان شاگردان دکتر شهریاری در این زمینه کار را ادامه می‌دهند و ما تولیداتشان را به دست دانشگاهیان و دانشجویان رسانده‌ایم‌».

مجید شهریاری به مرتبه‌ای از تخصص رسیده بود که همه مسئولان کشور به آن اعتراف کرده‌اند و از سوی دیگر توجه به بخشی از پیام آیت‌الله جوادی آملی در مراسم چهلم وی که در آن آمده «همسر و خانواده شهید شهریاری مطمئن باشند که وی در روح و ریحان است. اگر با دو دست پر به بارگاه الهی راه یافت، نه تنها مشکل خودش را حل می‌‌کند بلکه مشکل دیگران را هم برطرف می‌‌کند و از دیگران شفاعت خواهد کرد‌»، گویای مراتب تعهد وی است، ولی جالب این ‌که دوست و همکار دانشگاهی وی یعنی عباسی خود از مشکلات زیاد شهید با سازمان انرژی اتمی سخن می‌گوید.

اگر این یک مورد چند ماه پیش هم نادیده گرفته شود، سخنان این روزهای پدر شهید احمدی‌روشن ماجرای شرایط استخدامی و نیروی انسانی در سازمان انرژی اتمی را زنده کرده است. وی از رئیس جمهور ‌پرسیده است: ‌«چرا همکاران پسر شهیدم که صنعت هسته‌ای را به این مرحله از موفقیت رساندند از کار برکنار شدند؟».

شاید پرسش پدر شهید احمدی‌روشن ‌به دلیل مخفی بودن اطلاعات مهم سازمان از وی ‌دقیق نباشد، ولی به هر حال به دلیل مطرح شدن آن و نیز اهمیت موضوع، ‌می‌تواند نگرانی‌های بسیاری پدید آورد.

تأسیسات هسته‌ای ایران در سال‌های اخیر گسترده ‌‌و قاعدتا نیروهای جدیدی در سازمان استخدام شده‌اند. هم سازمان انرژی هسته‌ای جای مهمی است، هم نیروهایی که در آن استخدام می‌شوند، باید از کیفیت لازم برخوردار شوند و هم نیروهای باکیفیت چنان ارزشی دارند که حفظ آن‌ها و جلوگیری از دلشکستگی آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار باشد.

سازمان انرژی اتمی چگونه می‌تواند هم از تکرار دلشکستگی نیرویی مانند شهید شهریاری و هم از ورود نیروهای بی‌کیفیت به مجموعه خود جلوگیری ‌و هم از جدا شدن نیروی باکیفیت خود پیشگیری کند؟
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

حسینی۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۷:۵۷

اینجانب از پرسنل سازمان انری اتمی از جناب آقای صالحی انقلابی و بسیجی ولایت مدار کمال تشکر وقدردانی را دارم و تلاش وی را در جلوگیری از حیف ومیل بیت المال و همچنین برگرداندن آرامش به محیط سازمان میستایم و همچون سربازی فداکار در خدمت ایشان و تمامی کسانی که پاک هستند نسبت به انقلاب وبیت المال احساس مسئولیت می کنند حاضر به فداکاری هستم.

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۷:۱۱

از اینکه دکتر ... رفتند و دکتر صالحی آمدند کل سازمان راضی است. خدا رو شکر
البته سخنان این پدر شهید که به گردن همه ما حق دارد باید توسط مسئولین سازمان بررسی شود و به ایشان پاسخ دهند.
اما آنچه من دیده ام این بوده که در زمان رئیس قبلی سازمان تعدیل های زیادی رخ داد و نیروهای زیادی از خارج سازمان وارد شدند (که معلوم هم نبود با چه ضابطه ای؟) که در زمان ریاست جدید، خود آن مدیران بیرونی استعفا دادند و رفتند ولی بچه های خود سازمان اکثرا هستند و خوشحال هم هستند.

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۵۳

توی همه ادارات متاسفانه اینجوریه!
یه عده ای مغضوب میشن، عده ای محبوب. با عوض شدن رئیس دوباره ممکنه جای محبوب و مغضوب عوض بشه.
این وسط انسانهایی هستند که فارغ از این مسایل دنیوی می خوان کار کنن اما به هیزم این دو باید بسوزن

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۴۸

کدام نیروهای خدوم//؟واقعا می دانیدچه کسانی رادکترصالحی بیرون کرده؟؟افرادی مانندآقای ب -ه -ح و...که ازمجموعه وزارتخانه هایی کاملا غیرمرتبط وعیرمتخصص /با لابی گری واردسازمان شدندوبلافاصله به جایگاههای بسیاربالا رسیدندکه معنی اتم را نیزنمی دانستند!!!

احمدي رشن۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۴۳

متاسفانه موضوع واقعيت دارد.افراد متخصص سازمان فقط زماني مطرح هستند و پست مي گيرند كه خدايي نكرده يا ترور شوند و يا از كاربر كنارشده و به شركت هاي توانمند و خصوص ديگر مي روند چون آن شركت ها بلافاصله توانمندي آنها را درك مي كنند برخلاف خود سازمان.سئوال اينجاست چند درصد مديران مياني و ارشد سازمان متخصص هسته اي هستند؟چرا افراد غيرمتخصص از فضاي بوجود آمده در سازمان حداكثر استفاده كرده و براين محيط علمي مسلط شده اند ؟ آيا امنيتي كردن بيشتر سازمان، فضا را براي جولان بعضي افراد غيرمتخصص باز نمي كند؟چرا مديران غيرعلمي و بازنشتگان سازمان جلوي هرگونه پيشرفت متخصصين جوان را سد مي كنند؟

علی۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۴۳

با سلام و احترام

ایکاش یک گزارشی هم از استخدام های بدون ضابطه سازمان در دوره آقای عباسی و کنار گذاشتن نیروهای علمی و فنی تهیه میکردید.

بیسیمچی۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۸:۰۷

دکتر افضلی هم نظرات صائبی دارد

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۳۹

اگرچه شهید شهریاری همکار دکتر عباسی بود ولی واقعا این دو شخصیت با هم متفاوت بودند.
دکتر شهریاری هم از نظر علمی و هم از نظر اخلاقی شخصیت بسیار بزرگی داشت و تمایلی به پست های مدیریتی نداشت و بیشتر در تلاش و پژوهش بود.
از نظر سیاسی هم دکتر شهریاری یک بسیجی واقعی بود به معنای واقعی کلمه و اصلا اهل حرف زدن و تظاهر نبود.
سر کلاس نمی شد حدس زد که او چه طرز فکری از نظر سیاسی و مذهبی دارد ولی از تلاش و صداقت و دلسوزی او می شد فهمید که او یک مجاهد بود.
همین قدر بگویم که دکتر عباسی با شهید شهریاری خیلی فرق دارد.

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۳۳

از روزی که دکتر صالحی به ریاست سازمان آمد واقعا شور و شعف زیادی در سازمان ایجاد شده است.
متاسفانه در طول دو سال اخیر که دکتر عباسی رئیس سازمان بود خیلی از همکاران از سازمان تعدیل شدند و تقریبا اکثر متخصصین و مدیران بخش ها ناراضی بودند چون کارهای کلیدی را به کسانی سپرده بود که قبلا خارج از سازمان بودند.
پدر شهید احمدی روشن نقدش وارد است چون تعدیل زیادی در سازمان اتفاق افتاد ولی این تعدیل ها مربوط به زمان ریاست دکتر عباسی بود و قاعدتا خود دکتر عباسی باید جواب بدهد نه دکتر صالحی.

علي۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۳۳

دكتر صالحي خدا حافظ و نگهدارت باشه. صنعت هسته اي ايران مديون شما و آقازاده است.
سازمان انرژي اتمي از دست يكسري افراد خاص نجات يافت.

خدمتگزار۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۲۱

با سلام
من مدت ١١ سال در بطن انرژي اتمي كار ميكنم و از نزديك با تمام شرايط آشنا هستم و اگر تغييراتي در سازمان صورت گرفته باشد به نظر بنده. دير هم شده است .
شما نميدانيد دولت قبل چه بلايي بر سر سازمان انرژي اتمي آورد و به اصطلاح دوستان چه ها كه نكردند .
اين وضعيت نيز محرمانه نيست و كاملا قابل رويت و درك است .
آقايان معترض چرا تا چند ماه قبل احساس مسئوليت نميكردند.
بنده از كليه مديران فعلي سازمان انرژي اتمي تشكر ويژه دارم و خسته نباشيد ميگويم .
من ا... توفيق

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۱۰

واقعا جای دلسوزی دارد از اینکه از این نیروهای خدوم استفاده نشوند واقعا متاسفم

محمد۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۸:۱۱

آقا فردین سلام...
پدر بزرگوار شهید گفتند:«چرا همکاران پسر شهیدم که صنعت هسته‌ای را به این مرحله از موفقیت رساندند از کار برکنار شدند؟».
ایشان از همکــــــــــــــــــــــــاران صحبت کردند نه از ریاست سازمان!
این سازمان نیازمند نیروهای متخصصِ متعهد دارد.نیروهای متخصص و متعهد این سازمان از سرمایه های ملی ما هستند.

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۵۴

ادعاهای پدر شهید احمدی روشن باید به دقت بررسی بشه

فردین۱۳۹۲/۰۹/۰۶ ۱۶:۳۵

قطعا دل بزرگ پدر بزرگوار شهید روشن شایسته دلجویی و توجه است ولی ایشان باید عنایت داشته باشند که ریاست مرکز مهمی مانند انرژی اتمی می بایست هم سو با استراتژی دولت وقت باشد . اختلاف نگاه ها مانع از رسیدن دولت به هدف می شود و گرنه واقعا برخی مسئولین خدمات رسانی کرده اند . این جابجایی ها به لحاظ تسریع در رسیدن به هدف هست .

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.