در حالی که براساس مکاتبات صورت گرفته با کارخانههای لبنی، روغن پالم از فردا - اول مهر - در تولیدات شیر و فرآوردههای لبنی حذف میشود، عضو انجمن صنفی صنایع لبنی از جایگزین شدن خامه و کره به عنوان چربی طبیعی به جای روغنهای گیاهی همچون پالم خبر داد.
به گزارش ایسنا، پس از افشاگری وزیر مبنی بر استفاده از روغن پالم در لبنیات پرچرب و معرفی و برخورد متخلفان در این زمینه، صنایع لبنی در نشست مشترکی با سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و دیگر دستگاههای نظارتی متعهد شدند از پایان شهریور، روغن پالم و هرگونه چربی گیاهی را از خط تولید انواع محصولات لبنی خود (حتی محصولاتی که دارای مجوز رسمی بودند) حذف کنند.
به گفته رضا باکری، دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی علیرغم صدور 450 مجوز برای تولید هفت قلم کالا در صنعت لبنیات با چربی گیاهی توسط سازمان غذا و دارو از سال 1388 که شامل پنیرهای آنالوگ، پنیرهای خامهای، پنیرهای پیتزا، پنیرهای پروسس شده، انواع بستنی و خامه گیاهی قنادی میشود، طبق توافقات صورت گرفته از فردا - اول مهر - همه پروانههای صادر شده به حالت تعلیق در میآید.
همچنین به گفته محمد فربد، عضو انجمن صنفی صنایع لبنی از فردا روغن گیاهی از جمله پالم از صنعت لبنیات حذف میشود و دو ماده جایگزین که خامه در وهله نخست و کره در مرحله نهایی قرار دارد، جایگزین میشود که جزو چربی طبیعی شیر به حساب میآیند.
وی در پاسخ به اینکه مبنی بر اینکه آیا کره و خامه جزو چربی حیوانی بهشمار نمیروند، اظهار کرد: این دو فرآورده جزو فرآوردههای لبنی هستند که چربی آنها همان چربی طبیعی شیر است.
فربد تصریح کرد: مشخص نیست برخی مخالفان میخواهند برای دولت مشکل درست کنند که یک روز به روغن و روزی دیگر به لبنیات، فرآوردههای گوشتی و غیره میپردازند تا با شیطنتهای خود برای دولت حاشیهسازی کنند.
سلامت نیوز: کره و خامه جایگزین پالم در تولید لبنیات پرچرب میشوند