آخرین خبرافزایش تعداد نفتکش‌های آتش گرفته در شرق تنگه هرمز
4بازدید
۲۷

نشانه‌های امیدوارکننده از موفقیت یک پویش مردمی +تصاویر

با اتفاقاتی که در این روزها ایرانیان شاهدش بودند، به نظر می‌رسد، قرار است ضرب‌المثلی که چند وقتی است ابداع شده و برای نکوهش یکی از خصلت‌های زشت ایرانیان در دهه محرم به کار می‌رود، به زودی جوانمرگ شود!

نشانه‌های امیدوارکننده از موفقیت یک پویش مردمی +تصاویر
با اتفاقاتی که در این روزها ایرانیان شاهدش بودند، به نظر می‌رسد، قرار است ضرب‌المثلی که چند وقتی است ابداع شده و برای نکوهش یکی از خصلت‌های زشت ایرانیان در دهه محرم به کار می‌رود، به زودی جوانمرگ شود!

به گزارش «تابناک»، عزاداری‌ها و مراسم آیینی ایرانیان در مناسبت هایی مانند محرم، در کنار زیبایی ها و چشم نوازی هایی که دارد، متأسفانه خالی از اشکال نیست؛ اشکالاتی که البته نه ریشه در این آیین ها و مراسم دارند و نه می‌توان سنخیتی میانشان با این رسوم یافت و در دیگر مناسبت های سالانه نیز با قدرت خودنمایی می‌کنند.

امثال عادت ناپسند ایرانیان به ریختن زباله که هم در عید نوروز، دهه محرم و هر مناسبت دیگری خود را نشان می‌دهد و هم در کلیه تفرجگاه ها و اماکن دیدنی می‌توان تجلی اش را دید. کوهی از زباله که هر جا گرد هم آییم، بر جای می‌ماند و این پرسش را به وجود می‌آورد که چرا به فکر رفتگران زحمتکش نیستیم و برای مراعات حال ایشان هم شده، از زباله ریختن دست نمی‌کشیم؟
 
{$sepehr_album_25351}

پرسشی که برخی با تکیه بر آن، در باب شدن ضرب المثلی جدید نقش ایفا کرده‌اند تا بلکه به این شیوه، به آنهایی که زباله می‌ریزند، زشتیِ رفتارشان را یادآوری کرده و به کنایه، رها کردن زباله روی زمین را مصداق دشمنی با رفتگران بخوانند، چون «رفتگران از لشکر یزید نیستند» و رها کردن زباله روی زمین، نه دشمنی با یزیدیان، که خصومت ورزی با این کارگران زحمتکش است.

رویکردی که برخی جدی تر به آن نگاه کرده و با راه اندازی پویشی پیش از ایام سوگواری حسینی امسال، جمع آوری زباله های بر جای مانده در این روزها را نشانه رفته بودند و آن گونه که برخی تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد، در این امر توفیقاتی نیز به دست آوردند.

تصاویری که حکایت از تلاشی داوطلبانه برای جمع آوری زباله ها در محل عبور هیأت های عزاداری دارد و هم رویکردی محیط زیستی به شمار می‌آید و هم در پاکسازی چهره زیبای آیین عزاداری محرمی از تصاویر زشتی که برخی مان به آن می‌بخشیم، نقش ایفا می‌کند.

اما آنچه این تصاویر را بزرگتر از اقدامی مقطعی و کوچک فراتر می‌برد و به حذف زشتی هایی که برخی مان با رواج ظرف ها و لیوان های یک بار مصرف، به محرم و عزاداری شهدای کربلا سنجاقش کرده‌ایم، امیدوارمان می‌سازد، فراگیر شدن پویش یاد شده در سراسر کشور است؛ اتفاقی که نشانگر تلاش عمومی مردم برای مقابله با پدیده زباله ریختن است.

اتفاقی که اگر با واسطه تلاش فعالان در این روزها رقم بخورد، خواهد توانست به حذف عادت زشت زباله ریختنمان در طول سال منجر شده و یادگاری ارزشمند برایمان به ارمغان داشته باشد که بنای آن در دهه محرم گذاشته شده و از این روی، بسیار ارزشمند به نظر می‌رسد.


تابناک

تابناک
تابناک
تابناک
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۷ ۱۲:۳۰

با عرض معذرت بیشتر اشغالهای تو جادها ریخته میشه یا از خود محلیاست و رستورانیهاست یا ماشینهای با پلاک شهرستان.منم خودم شهرستانیم

مسگرلو۱۳۹۵/۰۷/۲۳ ۱۰:۳۲

به جای واژه رفتگر از واژه زیبا و در شاءن پاکبان استفاده بفرمایید.
سپاسگذار از مطلب بسیار به جایی که طرح فرمودید

حمیدرضا۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۹:۰۴

حقیقتا اینا اجرشون کمتر از عزاداری حسینی نیست.
درود خدا بر بانیان این امر خیلی پسندیده.
من دیروز در عاشورا شاهد چنین افرادی بودم که پلاستیک همراشون بود و زباله ها رو جمع می کردند.

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۸:۱۷

یه نکته دیگه که در اینجور کارها خودشو نشون میده اینکه چرا خانم ها و اقایونی در این جور کارها مشارکت و پیش قدم میشوند که به ظاهر به آنها بد حجاب و بی حجاب میگن. دوستان مدعی کجا هستند.چرا در اینجور کارها مشارکت ندارند؟

مهران۱۳۹۵/۰۷/۲۵ ۱۴:۱۰

میشه بفرمایید از عکسهای بالا کدام یک از خانم ها بدحجاب یا بی حجاب هستند ؟ خانم های با حیا و با شعور دارن این کار را انجام میدهند

ممنون تابناك.۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۷:۵۲

خواهش ميكنم حد اقل هفته اى يك بار مقاله، مصاحبه با مردم وغيره در مورد نريختن زباله در شهر و كنار دريا و غيره بنويس!


باز هم ممنون

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۷:۳۵

این داوطلبان هم لشکر یزید نیستند. مردم باید متوحه شوند.

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۷:۱۸

امیدواریم به حذف زباله ریختن منجر بشه نه به اینکه من زباله بریزم و افراد پویش ها زحمت جمع شدنش رو بکشن.

کیا۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۶:۲۹

متاسفانه ریختن زباله به یک عادت بد در فرهنگ ایرانی تبدیل شده است. هر قدر هم که سفارش شود چاره ساز نخواهد بود مگر اینکه مثل نمونه آورده شده یه سری داوطلبانه اقدام به این کار کنند که صد البته اگر ادامه داشته باشد شاید دو سه نسل آینده این کار پسندیده را یاد بگیرد.

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۶:۲۳

خیلی از این عزادارای حسینی فرهنگ ندارند. فقط کارشون مشکل آفرینی، مزاحمت و ایجاد سر و صدا و کثیف کردن کوچه و محل هستش. یه خورده منطقی و با فرهنگ عزاداری کنن خوب. نمیشه؟

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۵ ۱۶:۳۳

ناشناس ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
بستگی به تربیت خانوادگی طرف هم داره که بیاندازه یا نگهش داره

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۵ ۱۳:۱۹

شما هم وقتی یه لیوان یا ظرف خالی دستت باشه خلاصه یه جایی می ندازیش پایین. تا ابد که نمی تونی . دستت نکهداری

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۵:۵۴

احسنت احسنت
باید دستان این عزیزان را بوسید که بی توجهی دیگران را جبران میکنند.

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۵:۴۹

افرین و مرحبا

نکته بین۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۵:۱۴

روز تاسوعای امسال در بازار بزرگ تهران به یکی از کارگران زحمتکش شهرداری که مشغول جمع کردن ظروف کنار خیابان بود گفتم «خسته نباشی. بهتره چند تا از این کیسه پلاستیکی ها را در دوروبر این هیئت آویزان کنی، مردم خودشون زباله ها داخل اون می ریزند. الان جایی پیدا نکردن کنار خیابان گذاشته اند.»
پاسخی که داد بهت آور بود. گفت:«به ما کیسه پلاستیکی اضافه نمی دهند! بایستی این را پر کنیم و ببریم تحویل دهیم تا کیسه بعدی را بگیریم!»
و این جای خالی «عقلانیت» و «مدیریت» را در سیستم جمع آوری زباله نشان می دهد. این پویش اگرچه ارزشمند است و حتما نتایجی هم به دنبال دارد اما تا زمانی هدف آن «نهی از منکر مردم» برای نریختن زباله باشد و پیکان «امر به معروف» آن متوجه مسئولان و مدیران برای رفع نواقص زیرساختی و ایجاد فضای مناسب برای جمع آوری زباله نشود نمی تواند نتایج کاملی بدست آورد.

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۵ ۱۳:۱۸

خب حالا دولت و شهرداری و ... پول ندارن پلاستیک زباله بخرن. چه اشکالی داره خودمون چند تا پلاستیک آویزان ؟ کنیم؟
خودم از این به بعد ده تا پلاستیک بزرگ می برم میذارم تو مسیر. اینم می تونه یه جور نذری دادن باشه برای پاکیزگی و فرهنگ سازی

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۵:۰۱

دم ملت گرم

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۶ ۰۹:۳۴

اشتباه منفی داده شد.

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۴:۳۵

خداییش برید تحقیق کنید چقدر فعل حرام در ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا انجام میشه . ...

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۷ ۱۵:۴۰

تحقیق نمیخواد. نذری های اصراف آمیز، طمع و حرص مردم برای نذری و محرو بودن مستحقین، سر و صدا و ترافیک که ممکنه موجب مرگ یک مریض بشه، خود زنی های بیهوده، تحریف اسلام، و...

علی۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۴:۲۴

البته خود این رویداد زشت ناشی از رویدادی دیگر است؛ رسم خوب و پسندیده پذیرایی از عزاداران تبدیل شده با ایجاد قهوه خانه و دورهمی تعداد نه چندان کمی از جوانان در تعدادی بیشماری از چادرهای برپا شده!!
در سالهای دور کم نداشتیم رسم زیبای پذیرایی از عزاداران را، اما نه به این صورت!! و پذیرای با شیر،‌شربت، و بسیاری از خوراکیهای سالم ایرانی و کاملاً شخصی و مدیریت شده! اما اکنون گویا از بیخ و بن خارج از مدیریت شده!! و تنها و تنها چای!!

زینال بندری۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۳:۴۹

من زیاد این حرکات نمایشی را نمی پسندم

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۷ ۰۰:۰۷

لوس و بی نمک

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۴ ۲۱:۳۹

تو کی هستی اصلا؟

morteza۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۳:۳۹

اینا نشانه های بیشرفته

فرهاد۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۳:۳۷

پیام حسین (ع) عربده کشی و مردم آزاری نبود. اصل اساسی حسین رعایت حقوق مردم است.

ناشناس۱۳۹۵/۰۷/۲۲ ۱۳:۱۰

ملت درست بشو نیستن. فقط، پتک و شلاق چاره سازه.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.