آخرین خبربرنده توپ طلا با بایرن تمدید کرد
2بازدید
۲۸

جنجال بر سر فیلمی که دست‌کم باید محدودیت سنی داشت؛

رحمان ۱۴۰۰ بدون ممیزی اکران عمومی شده است؟!

شاید برخی تصور کنند که ممیزی فیلم اعمال شده بوده و حالا مسئولین سینمایی متأثر از تذکر بالادستی‌ها به صرافت افتاده‌اند و از ترس برخورد برای توجیه فیلمی که مجوز داده‌اند چنین ادعایی را مطرح کنند؛ این ادعا از آنجا تقویت می‌شود که علی سرتیپی در گفت‌وگویی تاکید کرد: «نسخه فعلی فیلم دقیقا همان نسخه مجوز گرفته از سازمان سینمایی است؛ ما هم طبق پروانه نمایشی که داریم همان نسخه را به اکران درآورده ایم.»

رحمان ۱۴۰۰ بدون ممیزی اکران عمومی شده است؟!

رحمان 1400 بدون ممیزی اکران عمومی شده است؟!اکران «رحمان ۱۴۰۰» با جنجال‌هایی همراه شد که منجر به توقف اکرانی عمومی آن گشت؛ اما آیا اساساً این کمدی با شوخی‌های جنسی واضحی که در بخش‌هایی از آن وجود داشت، در هر کشوری دست‌کم مشمول محدودیت سنی نمی‌شد و مسئولین معاون نظارت سازمان سینمایی توقع دارند، مخاطب حرفه‌ای باور کند آن‌ها یک ماه بعد از اکران این فیلم فهمیده‌اند نسخه بدون ممیزی فیلم اکران شده است؟!

به گزارش «تابناک»؛ فیلم سینمایی «رحمان ۱۴۰۰» به کارگردانی منوچهر هادی در چهار هفته اکران عمومی، نزدیک ۲۲ میلیارد تومان فروش داشت و به رکورد «هزار پا» نزدیک شد؛ فیلمی که برخی دیالوگ‌ها و صحنه‌های آن، بر خلاف دیگر آثار نه به شکل دوپهلو بلکه به شکل واضحی جنبه شوخی جنسی داشت؛ شوخی که چه بسا برخی تصور کنند برای سینمای ایران ضروری است اما بعید است حتی همان گروه محدود نیز با این بدیهیات مخالف باشند که در کشورهایی که چنین مسائلی آزاد است نیز برای فیلم‌ها رده بندی سنی تعیین می‌شود.

هرچند تعیین رده‌بندی سنی در ایران بدون تصویب قوانین در مجلس ـ که رعایت این مقررات را توسط شهروندان سوءرفتار والدین تلقی کند ـ جدی گرفته نمی‌شود و سینماداران نیز قائل به آن نیستند، در وضعیت کنونی نیز حداقل از منظر ارائه «آگاهی» به خانواده‌ها و هشدار درباره اینکه محتوای فیلم مناسب کودکان و نوجوانان‌شان نیست، آنها را ترغیب می‌کند با دقت و تأمل بیشتری درباره دیدن این جنس فیلم‌ها به ویژه با کودکان و نوجوانان‌ تصمیم‌گیری کنند و در سالن سینما با پرسش‌هایی از سوی فرزندان‌شان مواجه نشوند که توان پاسخگویی‌اش را نداشته باشند.

رحمان 1400 بدون ممیزی اکران عمومی شده است؟!

اکنون با گذشت یک ماه از اکران این فیلم و نقدهایی که به تازگی در برخی رسانه‌ها منتشر شده، سرانجام از بالا به مسئولان تذکر داده‌اند که این چه فیلمی است اکران کرده‌اید و این گونه بوده که مسئولان سازمان سینمایی، یک باره فهمیده‌اند فیلم را بدون اعمال ممیزی به اکران فرستاده‌اند و بازرسان باهوش این سازمان پس از یک ماه و دقیقاً بعد از نقدهایی که اخیراً در رسانه‌ها منتشر شده و به گوش سیاست‌گذاری اصلیِ فرهنگی کشور رسیده، پی برده‌اند که: «ای دل غافل! این فیلم که ممیزی‌هایش اعمال نشده است!»

محمدرضا فرجی، مدیرکل سینمای حرفه‌ای سازمان سینمایی پس از انتقادات از شوخی‌های فیلم «رحمان ۱۴۰۰» گفت: «سازمان سینمایی بعد از ارائه مجوز به هر فیلم برای تطابق نسخه مجوز دار و آنچه به اکران درمی‌آید، بازرسانی را به سینما می‌فرستد و بر مبنای گزارش این بازرسان تصمیم‌گیری می‌کند... در مورد فیلم «رحمان ۱۴۰۰» این اتفاق افتاده است و گویا نسخه دارای مجوز این فیلم با نسخه در حال اکران متفاوت است که برای آن تصمیم‌گیری لازم را اتخاذ می‌کنی.»

پس از واکنش مدیرکل سینمای حرفه‌ای وزارت ارشاد، از ساعتی قبل بلیت فروشی آنلاین فیلم منوچهر هادی متوقف شد؛ رویه‌ای که با توجه به سوابق گذشته به نظر می‌رسد طی روزهای آینده و با اصلاح فیلم مشکل حل شده و مجددا اکران این فیلم کمدی از سرگرفته شود. در این شرایط باید پرسید آیا واقعاً بازرسان سازمان سینمایی یک ماه پس از اکران یک فیلم پی می‌برند، فیلمی ممیزی‌اش اعمال نشده و نباید گفت وای بر بازرسی که یک ماه برای تشخیص چنین امر بدیهی نیاز به زمان دارد؟

البته شاید برخی تصور کنند که ممیزی فیلم اعمال شده بوده و حالا مسئولین سینمایی متأثر از تذکر بالادستی‌ها به صرافت افتاده‌اند و از ترس برخورد برای توجیه فیلمی که مجوز داده‌اند چنین ادعایی را مطرح کنند؛ این ادعا از آنجا تقویت می‌شود که علی سرتیپی در گفت‌وگویی تاکید کرد: «نسخه فعلی فیلم دقیقا همان نسخه مجوز گرفته از سازمان سینمایی است؛ ما هم طبق پروانه نمایشی که داریم همان نسخه را به اکران درآورده ایم.» دور از باور است که تصور کرد، مسئولین سینمایی یک ماه تمام خفته بودند و یک باره پی برده‌اند که ممیزی یک فیلم رعایت نشده است.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

کریم۱۳۹۸/۰۱/۲۶ ۰۹:۱۴

اینه

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۶ ۰۸:۰۴

من فیلمش رو توی سینما دیدم. خیلی مزخرف و بی محتوا و بیخود بود و البته با همین طنزهایی ک فقط میشه واژه تاسف را براش بکار برد. حیف اون زمان و پولی ک خرجش شد

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۶ ۰۷:۵۲

با تاسف خیلی خیلی زیاد باید گفت که این سینما خیلی وقته که به ابتذال کشیده شده و با تاسف خیلی بیشتر باید گفت که مسئولانش هم خودشون رو زدند به خواب

حسین۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۸:۳۷

متاسفام بابت این فیلم واقعا خجالت کشیدم با خانواده دیدم
تو سینمای بایدم چنین فیلم هایی نمایش داده بشه و عادی جلوه بدن

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۷:۴۸

همه مشکلات مردم و کشور حل شده مونده بود ممیزی این فیلم ...با کدوم دلخوشی مردم برن فیلم ببینن..

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۷:۴۳

تمام مشکلات مردم و‌ملت حل شده مونده بود ممیزی این فیلم... الان مردم دلشون خوشه که برن فیلم ببینن.؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۵:۴۱

خیلی فیلم مسخره ای بود مردم خیلی بی فرهنگ شدند عقل از سرشان پریده فیلم سازان کارشون خیلی راحت شده چون قدیما فیلم ساختن به هنر و هوش بالایی نیاز داشت ولی حالا بااین مخاطبین سطح پایین میشه باهر چیز بی خودی مردم را سرگرم کرد

کمال از کرج۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۴:۰۰

خیلی فیلم خوبیه ولی باز هم یک سری آدم هستن اومدن وسط و این فیلم موفق رو توقیف کردن ولی باز نظر نظر ملت ایرانه نه کسی دیگه

منصور۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۳:۲۳

با سلام واحترام
دوشب پيش به همراه خانواده به تماشاي اين فيلم رفتيم از لحاظ طنز خوب بود ولي متاسفانه ديالوگ هاي ناپسند ونامناسب سن كودكان ونوجوانان درآن زياد بود حتي شوخي ها وحركاتي مبتذل درآن ديده ميشد مربوط به دهه 60 كه افرادي لاآبالي انجام مي دادند بهتر بود رده سني بالاي 18 سال براي اين فيلم تعريف مي شد

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۱:۲۵

نسخه خانگی فیلم هزارپا با نسخه سینمایی متفاوته، اونجا هم احتمالا بازرس ها خسته بودندخوابشون برده بوده

ملت۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۰:۵۲

جالبه که بعد از انتقاد مهران مدیری از مسئولان دولتی بابت کم کاری در حادثه سیل، و عصبانیت وزیر کشور از این انتقاد کوچک، یکدفعه یادشون میفته به صورت کاملا اتفاقی و غیرمغرضانه که جلوی اکران فیلمی که مدیری داخلش بازی کرده رو بگیرن.

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۰:۲۹

فیلم علی سرتیپی همیشه واسه فروش بیشتر این داستانها رو داره ، چون میدونه مردم ما هم جوگیرن هم موج سوار ... تاریخ هم نشون داده این پروژه جواب میده ... پس علی جون بتاز تا ما هستیم بتاز

mehdi۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۹:۰۶

مذخرف به تمام معنا!!چه از نظر طنز چه از نظر محتوا چه از نظر فیلم نامه چه از نظر داستان

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۸:۵۱

ساعت خواب . . . . صبر میکردین سال دیگه چه عجله ای بود حالا ؟

آریایی۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۸:۳۱

در فبلم تیکه های آبداری به مسئولین و آقازاده ها میندازه .

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۰:۵۲

آقازاده های ناکارامد لیاقت تیکه های بد را هم ندارند
چه برسد به اینکه برویم برایش وقت و پول هم بدهیم

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۷:۵۶

بیشترین مخاطب یک فیلم همان یکماه اول است آن هم تعطیلات عید . فیلم فروشش را کرده و سهم ها تقسیم شده . این حرفها هم همه نمایشی است . مردم را بچه فرض کرده اند ؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۹:۱۴

این سرو صدا یک کار تبلیغاتی برای جلب توجه مردم برای خرید بلیط و یا نسخه خانگی آن است و بس.

پارسا۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۵:۵۱

این بازی ها قدیمی شده،اینا همش برای فروش بیشتره،اگر مدیری و اطرافیانش یک درصد مطمئن بودند که فیلمش اکران نمیشه هرگز نمیساختند،فریب دادن مردم یه کوچولو سختتر شده دیگه...

خوشحال۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۰:۱۵

مهران مدیری یک باری کوتاه تو این فیلم داره که فقط وفقط تهیه کننده و کارگردان ازش برای جذب بیننده استفاده کردند

فيلم باز۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۹:۴۴

اقا دمت گرم اينا دارن مردم به سمت ديدن فيلم حل ميدن از حقه هاي سينماييم اين حركت حرفه اي تره به خدا بدون پخش انوس فيلم دارن فيلم رو معرفي ميكنن .

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۰:۳۶

فیلم خوبی بود،، دم منوچهر هادی گرم،،

مهدی۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۲۳:۵۹

تا کی باید به شعور مردم توهین شود ؟
یعنی مردم خودشون تشخیص نمیدن چی رو میپسندن چی رو نمی پسندن ؟
مردم آقا بالاسر نیاز دارن که براشون تعیین بشه چی ببینند چی نبینند ؟
فقط گروه سنی هر فیلم مشخص شود کفایت میکنه .بالاخره فرهنگ سازی باید از یک جا شروع شود...

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۲۰:۰۲

مردم منظورت چند ساله هاست در کشور ما 12 ساله هم میشین این سریال نگاه میکنن

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۸:۳۹

( شما فیلم را دیده اید). فرهنگ سازی را خوب آمدی! آموزش و پرورش را تعطیل کنند همه بروند رحمان 1400 ببینند فرهنگشان زیاد شود

علی۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۲۳:۱۰

قطعا بازهم پای یک سلطان در بین است
و مافیای ثروت و قدرت خیلی وقته که وارد صنعت فیلم و مسابقات تلویزیونی و سینما شده است
فقط یک قلم در این فیلم برای بازی کوتاه مدیری که خودی هست نزدیک یک میلیارد تومان دستمزد داده اند .

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۲۲:۴۷

سلام، فیلم برای رده سنی 18+ مناسب است

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۶ ۰۹:۳۹

قشنگ معلومه تابناک با مهران مدیری مشکل شخصی نداره!!!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.