رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرنفت دوباره در رالی صعود
10بازدید
۱۰۴

انتشار تصاویری از داخل زندان اوین و بازخوانی اصل سی و نهم قانون اساسی

انتشار تصاویری از زندان اوین تهران با واکنش مسئولان قضایی برای پیگیری همراه شد و رئیس قوه قضائیه، دادستان کل کشور را مأمور کرد بدون فوت وقت به موضوع این زندان رسیدگی کند.همچنین رئیس سازمان زندان‌ها ضمن عذرخواهی وعده برخورد جدی با عوامل خاطی را داد و تعهد کرد که چنین وقایعی دیگر تکرار نشود.

انتشار تصاویری از داخل زندان اوین و بازخوانی اصل سی و نهم قانون اساسی

انتشار تصاویری از زندان اوین تهران با واکنش مسئولان قضایی برای پیگیری همراه شد و رئیس قوه قضائیه، دادستان کل کشور را مأمور کرد بدون فوت وقت به موضوع این زندان رسیدگی کند.

به گزارش «تابناک»؛ در دستور رئیس قوه قضائیه به دادستان کل کشور آمده است: با توجه به اخبار و تصاویر منتشره در برخی رسانه‌ها درخصوص زندان اوین، به جنابعالی مأموریت داده می‌شود بدون فوت وقت، پیرامون موضوع مذکور و رفتار مأمورین با زندانی و یا زندانی با زندانی با سرعت و دقت بررسی جامع شده و نتیجه را به اینجانب گزارش نمایید. همچنین رئیس سازمان زندان‌ها ضمن عذرخواهی وعده برخورد جدی با عوامل خاطی را داد و تعهد کرد که چنین وقایعی دیگر تکرار نشود.

همچنین محمدمهدی حاج محمدی در توئیتر خود نوشت: «درخصوص تصاویر ‎زندان اوین، مسئولیت این رفتار‌های غیر قابل قبول را پذیرفته و ضمن تعهد به تلاش بر عدم تکرار چنین وقایع تلخ و برخورد جدی با عوامل خاطی، از خداوند متعال، رهبر عزیزمان، ملت بزرگوار و زندانبانان شریف که البته زحماتشان تحت تأثیر این خطاها، نادیده گرفته نخواهد شد، ‎ عذرخواهم.» البته این نوع عذرخواهی موجب واکنش متعدد کاربران فضای مجازی شده بود که گفته بودند چرا رییس سازمان زندان‌ها از زندانیان و خانواده آن‌ها عذرخواهی نداشته که وی در توییت دیگری در پاسخ به یک کاربر نوشت: «خیلی واضحه؛ در واقع عذرخواهی بنده به عنوان مسئول سازمان زندان‌ها و دستور پیگیری و بررسی بیشتر و تعهد به تلاش بر عدم تکرار و برخورد جدی با عوامل خاطی، همه و همه و همه به حرمت زندانیان و خانواده آن‌ها و براساس اعتقاد و باور به حقوق انسانی آن‌ها بوده است...»

همچنین حجت‌الاسلام محمد مصدق که به تازگی معاون اول رئیس قوه قضائیه شده هم درباره ویدیو‌های منتشر شده از دوربین‌های مداربسته امنیتی زندان اوین، وعده رسیدگی ظرف مدت ۲۴ ساعت را داد. او گفت: این موضوع در حال بررسی است و هنوز قضیه خیلی روشن نیست و فکر می‌کنم تا روز چهارشنبه اطلاع‌رسانی شود.

اما به علت همین واقعه شایسته است، نگاهی به یکی از اصول مهم قانون اساسی داشته باشیم. در اصل سی و نهم قانون اساسی آمده است: هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شده، به هر صورت که باشد، ممنوع و موجب مجازات است.

در کتاب قانون اساسی در نظم حقوقی کنونی که زیر نظر دکتر عباس کدخدایی عضو شورای نگهبان تدوین شده درباره توضیح این اصل آمده است: این اصل به حرمت و ارزش والای انسانی و آزادی‌های او مربوط می‌شود.

در اعمال و اجرای این اصل باید این نکته را مدنظر قرار داد که فرد مجرم یا خاطی نباید مورد برخورد نامناسب و غیر انسانی واقع شود، مگر در محدوه‌ای که مطابق قانون باید مورد مجازات قرار گیرد و هرگونه بدرفتاری و تعرض به حیثیت مجرم بر خلاف قانون موازین حقوق بشر و اصل و کرامت انسانی است.

مطابق ماده ۱۷۶ آیین نامه قانونی اقدامات و مقررات اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور مصوب سال ۱۳۷۲ آمده است: تندخویی دشنام ادای الفاظ رکیکی یا تنبیه بدنی زندانی و اعمال تنبیهات خشن و مشقت بار و موهن در زندان‌ها به کلی ممنوع است.

البته این ماده عدم رعایت این تکلیف قانونی را علی رغم اینکه تخلف اداری محسوب کرده مجازات خاصی در نظر نگرفته است و لذا برای مجازات خاطیان باید به عمومیات قانون مجازات مراجعه شود.

درباره این اتفاق قطعا سوالات زیادی قابل بیان است؛ از جمله اینکه اگر این تصاویر منتشر نمی‌شد هیچ گونه مقابله و تمهیداتی درباره اینچنین رخدادی اندیشیده نمی‌شد؟ وقتی این موضوعات در زندان اوین که یکی از مهمترین زندان‌های کشور که در پایتخت واقع شده و با نظارت‌های متعدد کنترل می‌شود، چنین وقایعی رخ می‌دهد با چه اطمینانی می‌توان گفت که در زندان‌های شهرستان‌ها دور از مرکز تمامی شرایط قانوین رعایت می‌شود؟ به هر حال برای پاسخ به این سوالات باید منتظر گزارش جامع و شفاف دادستان کل کشور بود تا امید داشته باشیم که همانگونه که رییس سازمان زندان‌ها وعده داده اینگونه وقایع در آینده تکرار خواهد شد یا خیر؟

 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

محمد۱۴۰۰/۰۶/۰۵ ۱۲:۵۰

سري به ليست مجلسيها و وزيران بزنيد بعد صحبت از شكايتها بكنيد عنبستاني قاليباف
يكي دست بزن داره اون يكي بدهكار و احتكار كننده و بخشنده به همسرش است

ایرانی آباد و آزاد۱۴۰۰/۰۶/۰۴ ۱۸:۳۸

افول انسانیت را مردم و دنیا دید !!!!

صمد۱۴۰۰/۰۶/۰۴ ۱۰:۵۳

سلام.1-رئیس زندان اوین آقای حاجی محمدی برکنار ومحکوم به کار اجباری خدماتی در زندان اوین شود.2-سرباز وظیفه کتک زننده به 15سال سربازی اجباری در مناطق مرزی محکوم شود.3-تماشاگران صحنه حاضرکتک زنی به کاراجباری در محل پسماند فاضلاب ها محکوم شوند.

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۴ ۰۹:۲۴

اگر سالها قبل به اعتراضات خانواده زندانيان نسبت به اينگونه موارد توجه مي شد و جلو آنها گرفته مي شد ، حالا با افشا گري و پخش فيلم ها بدين شكل آبرو ريزي نمي شد

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۴ ۰۰:۳۷

زدو خورد در زندانها امر عادی است

سوال۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۲۳:۳۲

با انتشار این تصاویر فقط یک لحظه فکر کنید دهه 60 .70 .80. 90 چه برخوردهای وحشیانه ای در سکوت کامل خبری اتفاق افتاده.

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۲۳:۱۵

من به چشم خودم دیدم که طرف را به محض ورود لخت کردند و با لگد به ساق پایش می‌ زدند و این صحنه آنچنان تاثیر روانی بر من‌گذاشت. که تا چند روز گریه ام میگرفت.اگر آقایان دوربین ها را چک نمیکنند
پس برای چه تعبیه کرده اند.

محمد۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۲۰:۳۴

اون از هک شدن سایت راهور اینم از اوین چه خبره ؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۲۰:۲۸

یه سوال
زندانی ها اگر قصد بی نظمی یا خرابکاری یا دعوا داشته باشند و به حرف زندانبانان اعم از کادر و سرباز گوش ندهند، چه برخوردی باید باهاش بشه؟

شهروند۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۹:۵۰

چقدر به مردم و دنیا دروغ گفتین؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۷:۳۷

باید زندانی را دید که چه کار کرده است

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۷:۱۱

کسی که خواب میشه بیدار کرد ولی کسی که با دوربین مداربسته هم خوابه نمیشه بیدار کرد

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۶:۵۲

حالا اصل قانون که باید رعایت بشه هیچ، اصل اسلام! و شرع که به خاطرش خودمون انتخاب کردیم!! نباید رعایت بشه؟!!

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۶:۴۱

دقیقا دلیل اینکه مجلس می خواد اینترنت رو ببنده همینه که دیگه از این فیلما پخش نشه

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۶:۲۹

این صحنه ها فقط حکم پیش غذا را برای زندانی دارند تا حالا چند نفر متهم قبل از اینکه دادگاهی برای آنها تشکیل بشه و در زندان جانشان را از دست داده اند؟ آیا غیر از این است همه مسئولان از آن خبر دارند؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۵:۵۲

رئيس قوه بايد پاسخگو باشد

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۵:۳۸

یه تعدادی از کمپ های ترک اعتیاد هم اوضاع بدی دارند و شنیده ها دل انسان رو به درد میاره. خوااش میکنم دلسوزان پیگیری کنند. حداقل یک گزارش از انها و از معتادین مرخص شده تهیه کنید.کسی ک میخواد مواد رو ترک کنه سختی میکشه این رواست ک با انسانها در این شرایط شان اینطور رفتار بشه. از شما عاجزانه خواهش میکنم پیگیری کنید. بنظر من اینطور ترک دادن کاملا بی تاثیر هس و زیانش به جامعه برمیگرده. بی تفاوت نباشیم

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۵:۳۲

خوبه تکذیب نکردن بگن فیلمها ساختگیه

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۵:۰۷

تمام قوا مسئول هستند

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۴:۳۵

.این اقدامات حتما" با هماهنگی مسئولین دلسوز اتفاق افتاده است

سهراب۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۴:۰۶

یک سئوال. منظور از عذرخواهی و قبول مسئولیت کتک زدن زندانیان چیست؟ اصلا هنوز ماندن این فرد در پست فعلی جای تعجب دارد. ایشان باید در خوشبینانه‌ترین حالت بابت قصور و کوتاهی در وظایف از پست خود برکنار و با تشکیل پرونده منتظر محاکمه می بود.
وضعیت کتک زدن زندانیان بقدری آشکار و علنی است که اگر ایشان ادعا کند از موضوع خبر نداشته، عذر بدتر از گناه است. چون زندانی در مسیر راه پله و راهرو مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
امیدوارم با محاکمه و تنبیه چند سرباز مسئله لاپوشانی نشود.
کلیه مسئولین مرتبط با موضوع باید پاسخگو باشند.

ناصر۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۳:۳۷

رئیس زندان مقصر اصلی و بعد مامورین کنترل دوربین که موضوعات به این مهمی را در گزارش روزانه و کشیک خودشان ثبت نکردند و اگر گزارش نمودن با مسئولین بالاتر برخورد شود فقط اخراج و استعفا کافی نیست باید با توجه به نوع جرم و حساسیت و اهمیت آن مقصرین مجاکمه شوند.

R۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۳:۳۱

متاسفانه در بسیاری از دستگاه‌ها بدلیل سو مدیریت و اینکه افراد در جای خود قرار نمی‌گیرند در قبال مردم پاسخگو نیستند و این امر نتایج ناگواری را برای مردم در پی دارد نمونه بارز آن سو مدیریت در واردات واکسن و ارائه خدمات بهداشتی به مردم و حالا هم نمونه دیگر مسائل زندان‌ها که از این دست کم نیستند کافیست به عنوان ارباب رجوع به دستگاه قضا مراجعه کنید تا متوجه رفتار توام با درشتی بسیاری از پرسنل آنجا شوید وقتی با ارباب رجوع برخورد اینچنین است خدا به فریاد زندانی برسد

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۳:۱۳

چـــــــــــــــــــــــــــه خبـــــــــــــــــــــر از رکـــــــــــــــوردهای جدید کــــــــــــرونا

واکسن برکتتون چی شد؟ قرار بود 20 میلیون تو شهریور تحویل بشه که؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۳:۱۱

تازه این زندان به قول خودشان هتل است. ببینید در بقیه زندان ها چه می گذرد. البته آن چه در زندان کهریزک گذشت را به خوبی به یاد داریم و همه می دانند چه بیداد و فجایع و شکنجه هایی می کنند.

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۳:۰۵

این ادم مسئول زندان مگر نمیدیده که در این محیط بسته محل کارش چنین رفتار هایی انجام شده است. اولین نفر ایشان باید محاکمه شود. قصور زیادی کرده است و سپس عواملی که کنترل دوربین ها را بعهده داشتند چرا گزارش نکردند اگر ندیدند پس برای چی اتاق مانیتورینگ را درست کرده و دوربین گذاشتند. کاربرد این دوربینن ها برای چیست

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۳:۰۰

اگه فضای مجازی را ببندید با توجه به بیکار شدن عده ی بسیار زیادی از مهندسان کامپیوتر

از این دست اتفاق ها بعد زیاد براتون میافته

هررروز یک سازمان تون دوربین هاش هک میشه و هیچی دیگه!

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۴۴

هر چقدر تلاش می کنم خودم را راضی نگهدارم یک افتضاح دیگر بر ملا می شود
واقعا چه جوابی دارید این فیلمها بخوبی نشان می دهد که این یک مورد استثنایی نیست و بصور مستمر ادامه داشته
آیا نباید این فیلم ها دایم مورد باز بینی قرار می گرفت

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۴۲

رسوایی به تمام معنا،

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۴۱

گروه هکری هم اسم جالبی داره

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۴۰

قربون عدالت علی ع بروم که تشت رسوایی خیلی ها افتاد

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۴۰

با انشتار این فیلم ها معلوم شد چرا یک متهم وقتی بازداشت می شه دو روز بعد جنازشو تحویل می دن!!!!!!
یا باید این غده سرطانی در زندان ها ریشه کن بشه یا کسانی که سکوت کنند و بخواهند با یک عذر خواهی و نامه نگاری قضیه را ماست مالی کنند خودشان شریک جرمند و در آینده هیچ توجیهی نخواهند داشت.هیچ مسئولی از این به بعد نمی تواند ادعا کند من خبر نداشته ام.

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۳۵

خراب کردید و رفت. اون از وضع بهداشت و درمان این وضع اقتصاد و معیشت این هم از حقوق مردم

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۳۵

بنظرم خودشان هم بدشان نمی اید اینها منتشر شود تا مردم حساب کار دستشان بیاید

مهدوی۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۲۶

حکم ظلمها و برخی قتلهای قبلی چیست؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۲۴

تو فیلمها میشه دید که روحانی زندان از روی زندانی مصدوم و در حالت افتاده بی توجه رد میشه. ایشون باید بازخواست بشه

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۲۰:۰۴

بله اصلا انگار نه انگار فردی که روی زمین افتاده یک انسانه

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۱۹

یعنی با اینهمه مانتیتور، اینجا کسی خبر نداشته؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۱۷

چهارتا حرف حق با مسئولین امر:
چهارتا مامور بیسواد (از درجه هاشون معلومه که بیسوادن) ،زندانیان سیاسی را شکنجه میکنند و براتون ابروریزی درست میکنند و شما هاج و واج مانند رییس زندان که به دوربین خیره شده بود، در دادن پاسخ در مقابل خدا ، امام زمان عج و مردم شریف ایران عزیز دهانتان قفل و به دوربین خیره میشوید

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۱۴

این دوربین ها برای نظارت بر رفتار مامورین نصب نشده بلکه برای این نصب شده که اگر یک زندانی دست بسته وقتی زیر مشت و لگد چند مامور زندان قرار می گیرد خواست از خود دفاع کند یا مقاومت کند به جرم توهین به ماموران زندان ۲۰ سال حبس یا اعدام برایش صادر کنند!!!!!!
سالهاست این رویه نه تنها در اوین بلکه در همه زندان ها برقرار است و کسی که ادعا کند خبر نداشته است نادرست میگوید یادمان نرفته که زمان احمدی نژاد که رییس جمهور بود می خواست از زندان اوین بازدید کند اجازه ندادند خواستند زندان ها را از قوه قضاییه به دادگستری منتقل کنند باز هم مخالفت کردند بسیاری از محکومین می گفتند شکنجه شده اند و زیر شکنجه از آنها اعتراف گرفته اند اما همین ها که الاتن اپوزیسیون هستند می گفتند دروغ است و حکم بر اساس همین اعترافات را اجرا کردند.
جالب است شبکه داخلی زندان اوین اصلا به اینترنت وصل نیست و واضح است کسانی که این فیلم ها را منتشر کرده اند از درون خود قوه قضاییه یا از جاهایی هستند که به بسیاری از دوربین های دیگر نیز دسترسی دارند حالا حساب کنید چند روز دیگر دوربین های جاهای دیگر هم فیلم هایش منتشر شود و مهمتر از همه چهره مالموران و مسئولانی است که زندانی های را کتک می زنند این فیلم ها سند است و در هر زمانی بر علیه افرادی که چهرهایشان در این فیلم ها دیده می شود می توان اعلام جرم کرد حتی اگر بروند سوئد!!!!!!
در هر صورت پیشنهادم به مسئولان این است که دوربین ها را بردارند و با خیال راحت همان کارهایشان را انجام دهند!!!!!

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۱۴

بازهم سانسور نظرات مردم

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۱۴

عدم انتشار نظر مردم، نشان دهنده ی این است که توی سانسورچی هم دست کمی از ماموران شکنجه گر زندان اوین نداری

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۰۶

عذر بد تر از گناه یعنی اینکه زیر دستات ظلم کنند.اگر میدانستی محکومی و اگر هم نظارت نداشتی و نمیدانستی دو برابر محکمی.

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۲:۰۳

الان همه مسئولین نقش اپوزیسیون رو بازی می کنند شما چه مسئولی هسنی که نمی دانی در مجموعه ات نقض صریح قانون اساسی و کتک کاری و آزار و اذیت و ... زندانیان انجام می شده و می شود؟مامور بدون نگرانی از دوربین و جلوی دوربین به راحتی زندانی دست بسته را زیر مشت و لگد می گیرد آیا غیر از این است که او می داند این دوربین قرار نیست سند جرم این مامور باشد؟آیا غیر از این است که این رویه سالها برقرار بوده است؟ چرا قوه قضاییه طوری برخورد می کند که اصلا اطلاعی از وضع زندان ها ندارد؟ مگر صریحا نگفتند اقرار متهم ولو با شکنجه برای صدور حکم معتبر است؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۱:۵۶

چطور سرتان را میخواهید بالا بگیرید؟ جلوی مردم

متاسفم برای آن زندان بانانی که اینگونه و برخلاف نص صریح قانون اساسی جنایت و ظلم میکنند در حق زندانی ها

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۱:۵۴

ظلم ظلم است ، و تمام

حالا میخواهی با هر "ز" بنویسی

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۱:۵۲

"رئیس سازمان زندان‌ها ضمن عذرخواهی وعده برخورد جدی با عوامل خاطی را داد و تعهد کرد که چنین وقایعی دیگر تکرار نشود"ضمانت اجرایی این وعده و آن تعهد چیست؟ چه تضمینی هست که در میان مشکلات ریز و درشت کشور، این وعده و وعید ها بعد از مدتی فراموش نشود؟

خویی۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۱:۵۱

فضای مجازی دیگر جای خطا برای هیچکس نمیگذارد

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۲۲:۰۵

برای همینه که خطاکاران وبدکاران مخالفش هستندچون از روشنگری میترسند

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۱:۳۷

جناب رئیس قوه قضائیه از این موارد مطلع نبودن؟ و حالا که همه فیلم‌ها را دیدن ایشان هم فیلم‌ها را دیدن؟ یعنی ایشان که سال‌ها از مقامات بالای قوه بوده‌اند این فیلم‌ها را تا به حال ندیده و در جریان نبوده‌اند؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۱:۳۶

وای چه اتفاق مهمی افتاده خخخه ولی برای ضد ایرانی ها
البته اینجا هم مانند بقیه جاها در حامعه زد و خورد وجود دارد

ناشناس۱۴۰۰/۰۶/۰۳ ۱۱:۳۶

برای قطع سورفتار با زندانیان فقط یک راه وجود دارد سازمان زندان ها به قوه مجریه منتقل شود + نهاد ناظر بر زندان ها توسط مجلس اداره شود

محمد۱۴۰۰/۰۶/۰۵ ۱۲:۴۳

نه اينكه همه مجلسي ها پسر امامزاده هستند

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.