رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرصادق نوروزی درگذشت
8بازدید
۱۶۰

گمشده این روز‌های بازار، ارز تک نرخی است

از دلار ۴۲۰۰ تا دلار ۴۱۰۰۰ تومانی در کف بازار / نقطه اشتراک مسئولان اقتصادی دولت ها: نرخ ارز واقعی نیست!

حسن روحانی در سال ۱۳۹۹ گفته بود: «مردم ما بدانند قیمتی که امروز در بازار هست واقعی نیست؛ هفت میلیارد دلار ما در بانک یک کشوری حبس شده و اگر این منابع در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد و فردا صبح آزاد شود، قیمت دلار از ۲۵ هزار تومان به حدود ۱۶ هزار تومان کاهش خواهد یافت.»

از دلار ۴۲۰۰ تا دلار ۴۱۰۰۰ تومانی در کف بازار / نقطه اشتراک مسئولان اقتصادی دولت ها: نرخ ارز واقعی نیست!

از دلار ۴۲۰۰ تا دلار ۴۱۰۰۰ تومانی در کف بازار / نقطه اشتراک مسئولان اقتصادی دولت ها: نرخ ارز واقعی نیست!

محمد امیر زاده کمند؛ حسن روحانی در سال ۱۳۹۹ گفته بود: «مردم ما بدانند قیمتی که امروز در بازار هست واقعی نیست؛ هفت میلیارد دلار ما در بانک یک کشوری حبس شده و اگر این منابع در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد و فردا صبح آزاد شود، قیمت دلار از ۲۵ هزار تومان به حدود ۱۶ هزار تومان کاهش خواهد یافت.»

به گزارش تابناک اقتصادی؛ این روزها، بازار ارز به گونه ای شده که هر لحظه و دقیقه نرخ ها با تغییر همراه است، تا جایی که بهای دلار در بازار توافقی به کانال ۳۷ هزار تومان نزدیک و دلار بازار آزاد نیز راهی کانال ۴۱ هزار تومان شده است؛ اما آنچه در این میان باعث شده تا فشار مضاعفی به معیشت و قدرت خرید مردم وارد شود، مبنای قیمت کالا‌های مصرفی مردم بر اساس دلار ۴۰ هزار تومانی است، در حالی که مسئولان اقتصادی دولت از جمله وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی مدام از غیرواقعی بودن و به رسمی نشناختن این نرخ صحبت می‌کنند؛ غافل از اینکه در کف بازار، اوضاع به گونه دیگری است، تا جایی که در بازاری همچون موبایل و خودرو، قیمت بر مبنای نرخ ارز در کف بازار شده و هر روز با تغییراتی روبه روست.

اشاره مقام مسئول ارزی و وزیر اقتصاد به غیرواقعی بودن نرخ ارز در بازار آزاد برای اولین بار نیست و در گذشته نیز از سوی مقامات مسئول در دولت‌های قبل به دفعات شنیده شده بود؛ برای نمونه، حسن روحانی، رئیس جمهور در سال ۱۳۹۹ در جلسه هیات دولت گفته بود: "مردم ما بدانند قیمتی که امروز در بازار هست واقعی نیست؛ هفت میلیارد دلار ما در بانک یک کشوری حبس شده و اگر این منابع در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد و فردا صبح آزاد شود، در نتیجه قیمت دلار از ۲۵ هزار تومان به حدود ۱۶ هزار تومان کاهش خواهد یافت. "

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور نیز ۱۶ آذرماه سال گذشته در نشست با دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه عده‌ای شبانه‌روز در تلاشند، همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند، گفت: منابع ارزی موجود در وضعیت خوبی است و بر خلاف روز‌های اولی که دولت را تحویل گرفته‌ایم نگران وضع نیستیم.

همتی رئیس کل وقت بانک مرکزی نیز در اریبهشت ۱۴۰۰ گفته بود: نرخ ۲۲ هزار تومانی دلار، اصلا منطقی نیست؛ چه کسی می‌گوید این نرخ منطقی است؟!

سال ۱۳۹۰ نیز محمود بهمنی، رئیس‌کل وقت بانک مرکزی سیاست گفتاردرمانی را در پیش گرفت و حتی وعده داد که مردم منتظر دلار ۱۰۰۰ تومانی باشند. اما آن سال با دلار ۱۲۰۰ تومانی به پایان رسید و در نهایت نرخ دلار را ۱۲۲۶ تومان اعلام کرد.

این‌ها نمونه‌هایی از اظهارات مقامات مسئول گذشته در واکنش به افزایش قیمت دلار در بازار ارز بود؛ واکنش‌هایی که همگان بر یک محور تاکید داشت و آن واقعی نبودن نرخ دلار در بازار ارز بود! حال این نرخ در مقطعی در کانال بیش از هزار تومان بوده و در مقطعی همچون امروز به کانال ۴۱ هزار تومان رسیده است!

بیشتر بخوانید

این در شرایطی است که اقتصاد کشورمان در سال‌های اخیر مدام با دلار چند نرخی دست و پنجه نرم کرده است؛ از دلار ۴۲۰۰ تومانی یا همان دلار جهانگیری تا دلار سنایی، توافقی و نیمایی و نهایتا دلار آزاد. همه این نرخ‌ها در کنار پاسخ به نیاز ارزی متقاضیان اسکناس و حواله، باعث شده تا بستر دلالی و سودجویی از تفاوت این نرخ‌ها برای عده ای دلال و نوسان گیر فراهم شود؛ معضلی که با وجود تاکید روسای کل بانک مرکزی در این سال ها، همچنان پابرجاست و در نهایت دود این سیاست ارزی غلط در چشم مردم رفته است، به گونه‌ای که با توجه به تورم دو رقمی و ارز چند نرخی، قدرت خرید آن‌ها نیز با کاهش قابل توجهی مواجه شده است.

روز گذشته، رئیس مجلس یازدهم نیز به این موضوع اشاره و تاکید داشت: مجلس و دولت در کلان باید یک سیاست واحد را دنبال کنند و مشخص باشد که ارز قرار است تک نرخی نگه داشته شود یا شناور یا دستوری باشد. این موضوعات باید مشخص و به آن‌ها توجه شود.

محمدباقر قالیباف افزود: موضوع مهمتر بحث مربوط به کنترل در میدان است، ما در میدان نباید تعدد قیمت ارزی داشته باشیم و قانون نیز به ما این اجازه را نمی‌دهد. ما با ابزار‌های نظارتی و کنترلی در مجلس و دولت باید این را پیگیری کنیم. بر اساس برخی گزارش ها، کالا‌هایی توسط افراد خارجی در داخل کشور با نرخ ریال خریداری شده، سپس آن را صادر می‌کنند و ارز آن از داخل کشور تامین می‌شود، در حالی که ما با صادراتی که داریم، مشکل ارزی از جهت میزان ارز در کشور نداریم، اما این دلیل نمی‌شود که مدیریت بر ارز و کنترل میدان نداشته باشیم و ظرفیت ارزی بانک مرکزی و ذخایر ارزی را به میدان بیاوریم.

زنگنه نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در مجلس شورای اسلامی نیز روز قبل با بیان اینکه هم اکنون چهار نوع نرخ ارز از جمله قیمت حواله (نیمایی)، قیمت بازار متشکل ارزی، قیمت بازار ارز در فضای فیزیکی سبزه میدان و چهارراه استانبول و قیمت ارز فردایی داریم، خاطرنشان کرد: فاصله قیمت میان نرخ نیمایی، بازار متشکل و قیمت ارز فیزیکی بسیار زیاد شده که به ضرر صادرکننده است و عملا به جای اینکه مشوقی به صادر کننده بدهیم، او را تنبیه کرده و مجبور می‌کنیم در بازاری که اختلاف قیمت آن زیاد است، ارز خود را ارائه کند که این نکته در گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس نیز آمده بود.

از دلار ۴۲۰۰ تا دلار ۴۱۰۰۰ تومانی در کف بازار / نقطه اشتراک مسئولان اقتصادی دولت ها: نرخ ارز واقعی نیست!

ارز چند نرخی و چند نکته

همان طور که گفته شد، در اوضاع کنونی اقتصاد کشورمان، نرخ ارز با چند نرخ اعلام می‌شود؛ از یک سو شاهدیم با وجود پایان سیاست ارز ترجیحی در دولت رئیسی، همچنان سایت بانک مرکزی از دلار به نرخ ۴۲۰۰ خبر می‌دهد و در سامانه‌ای دیگر با نام سنا یا همان «ای تی اس» نیز دلار در محدوده ۳۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است. همچنین نرخ دلار نیمایی نیز که مورد انتقاد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و بسیاری از فعالان اقتصادی است، این روز‌ها در محدوده ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان ارزش گذاری می‌شود.

اما نرخ دیگری برای ارز نیز با نام نرخ بازار متشکل ارزی داریم که این نرخ نیز هم اکنون در محدوده ۳۶ هزار تومان قرار دارد و نرخ توافقی دلار نیز امروز به رقم ۳۶۷۰۰ تومان رسیده است. در این میان، نرخ بازار آزاد یا همان بازار غیررسمی نیز با وجود حجم معاملاتی اندک نسبت به معاملات سامانه نیما، این روز‌ها برای نخستین بار به کانال ۴۱ هزار تومان رسید؛ بنابراین همانطور که دیده می شود، اقتصاد کشورمان با ارز چند نرخی دست و پنجه نرم می‌کند و همچنان بستر مناسب برای تک نرخی شدن ارز از سوی سیاست گذار ارزی فراهم نشده؛ رویه‌ای که منجر به ایجاد رانت و تشکیل صف خرید دلار توافقی و مسافرتی شده است.  

 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۶ ۱۳:۲۹

چرا از آن جراح خبره، آن اقتصاددان، آن دکترا با معدل 19/99 ، آنکه قدرت ریال را می خواست بعد از یورو و دلار بکنه قویترین پول منطقه، خبری نیست ؟؟؟؟

اکبر محمدی۱۴۰۱/۱۰/۰۶ ۱۱:۵۶

اگر ریال حذف و دلار بشه پول رایج کشور مشکل افزایش قیمت دلار حل می شه چون دیگه قیمت ارزی نیست که بره یالا
اون وقت قیمت پوند هم می اد پایین. شنیدم تو کره شمالی هم برخی ها لب مرز چین با اسکناس دلار داد و ستد می کنند خیلی هم خوبه ها !!!!

برای حل تورم هم بهتره بانک مرکزی رو تعطیل شه که دیگه از این جور امارهای نقطه به نقطه نده پس مشکل تورم هم حل می شه چون نرخ تورمی نیست. حرف گوش بدید اخه خوده من هم با معدل 19.75 دکترای اقتصاد دارم
الکی که نیست !!! پشت این پیشنهاد کلی مطالعه بوده ! بد تغبیر نکن یعنی محل استراحت اقتصادی کشور از دست تورم فزاینده

حمید۱۴۰۱/۱۰/۰۶ ۱۱:۴۰

ارابه مرگ شده 300 میلیون به داد مردم برسید.

کاربر۱۴۰۱/۱۰/۰۶ ۱۱:۲۱

مثلا چه اتفاق دیگری باید بیافتد تا نمایندگان غیر محترم مردم از خواب غفلت و یا از حصار تعصّب و منفعت گرایی و منفعت طلبی بیدار شوند ورئیس جمهور را استیضاح کنند. رئیسی باید استعفا بدهد یا محاکمه بشود این چه وضعیتی است برای مردم درست کرده .

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۶ ۱۱:۱۶

خیلی جالبه تنهاراهکارشون اینه که به مردم میگن دلاروطلانخرین آخه بی انصاف مامردم توخرج روزا نمون موندیم

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۶ ۰۱:۲۴

بله کاملا درسته قیمت واقعی ارز بالاتر از این حرفاست!!!

وحید۱۴۰۱/۱۰/۰۶ ۰۱:۱۷

چند روز پیش جناب کاظمی رییس برنامه بودجه استعفا داد توجه نکردند

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۲:۳۸

در حال حاضر همین دلار پدر مردم رو دراورده، و مردم رو بیچاره کرده

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۲:۱۸

دقیقا ظریف موقع رفتن درباره فرارسیدن اوضاع وخیم اقتصادی کنونی هشدار داد

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۲:۱۰

کاش دیگه دولت اقدامی عملی برای توقف رشد دلار انجام دهد.اخه پراید ۳۰۰میلیونی چیه؟

رضا۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۲:۰۴

یک خصوصیت خیلی استثنایی اسب داره و اینه که وقتی فردی می خواهد سوارش شود می فهمد که این فرد واقعا اسب سوار هست یا نه و در صورت ناشی بودن عکس العملی از خودش نشان می دهد که آن سوار را بزمین می انداز و الان ارز هم مانند اسب هوشمند شده و سریع مسئولان ناشی را شناسایی کرده و عکس العمل نشان میدهد.

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۱:۴۲

قرار بود دوتا صفر کم کنند.
با توجه به چیزی که ما میبینیم. متاسفانه فکر کنم خیلی صفر باید کم کنند.

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۱:۳۹

ارز و دلار و ول کنید من هنوز ناهار نخوردم کجا ناهار میدن بگید برم بخورم

علی۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۱:۳۳

حالا اغتشاشگران بی بصیرت ببینند که نتیجه کارشان به خودشون برمی گرده. خیلی دلم خنک شد که گرانی دلار بیشترین ضربه را به همین آشوبگران می زنه. اینها قدر امنیت، رفاه و عزت کشور را نمی‌دانند. همینکه رفاه آنها به برکت انقلاب خوب شد، شروع به اغتشاش و آشوب کردند. همان بهتر با گرانی دلار و تورم دچار مشکلات معیشتی بشن تا دیگر به فکر براندازی نباشند. این آشوبگران بدانند که درخت انقلاب بسیار تنومند شده و با اغتشاش چند آشوبگر مزدور هیچ آسیبی نخواهد دید. شتر در خواب بیند پنبه دانه، گهی لپ لپ خورد و که دانه دانه. مرگ بر آشوبگر بی بصیرت.

سید عباس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۱:۰۵

با توجه به تحلیلها متوجه میشویم قیمت فعلی دلار نسبت به ۶ سال پیش ۱۰ برابر یعنی سال ۱۴۰۶ قیمت دلار تقریبا ۲۴۰ هزار تومان الی ۲۶۰ هزار تومان با همین فرمون بگیرید بریم جلو

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۰:۳۵

یک وزیر اقتصاد چقدر باید بد باشد که برکنار شود؟ آنقدری بد که ظرف یک ماه دلار به اندازه بیش از ۳۰ درصد برود بالا؟ آنقدری بد که قولهای مربوط به بورسشان همه باد هوا باشد؟ آنقدری بد که مدیران نالایق مانند عشقی انتخاب کند؟ آنقدری بد که با افزایش دلارش همه چیز گران شود؟ آنقدری بد که واقعیت را قبول نداشته باشد؟ تبریک میگم، خاندوزی همه اینها را با هم دارد! سر جایش هست! این آدم زلزله به کشور و زندگی مردم وارد کرده حتی از پستش برکنار نمیشه چه برسه به بررسی قانونی...

امید۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۰:۲۷

راست میگن دلار 41هزارتومانی واقعی نیست 50هزارتومان واقعی است

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۰:۱۶

شاید کسی باور نکنه اگر دولتمردان ما با همین فرمان جلو بروند ۴۰ سال دیگه با دلار ۲۳۰ میلیون تومانی مواجه خواهیم شد یعنی یک دلار می دهیم و ۲۳۰ میلیون تومان می گیریم
ملت به کنار آیا مسئولین بی سواد ما حداقل از زن و فرزندان خودشان خجالت نمی کشند و کنار بروند و اجازه دهند یک عده با سواد مملکت را بدست بگیرند

احمد۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۰:۱۳

موضوع اینه که نرخ ۶ا با مدیریت خود دولت ساخته میشه هرچقدر هم نرخ به نرخ بازار برسه باز نرخ بازار میره جلوتر

محمد کیان۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۹:۵۹

تو رو خدا ملت رو از این قطار پیشرفت پیاده کنین

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۹:۵۵

سال 1404 که وقت انتخابات است دلار 200 هزار تومان با کمی کاهش 190 تومان بخاطر انتخابات حالا ببینید همه دولتها باید دلار را سه تا پنج برابر افزایش دهند این دولت بخاطر اینکه انقلابی است زود دست بکار شده سال اول دوبرابر را زد و در دوسال آینده چهار برابر را یعنی 200 هزار تومان را میزند

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۹:۵۳

چرا بعد از چهل سال،هنوز امکان افتتاح حساب ارزی برای متقاضیان ارز در شعب بانکها با سود بانکی مناسب فراهم نیست؟ با این کار،هم مردم از سوخت نشدن داراییشون مطمئن تر میشن و هم دولت بهتر می‌تونه تقاضاهای کاذب ایجاد شده توسط دلال ها را کنترل کنه.

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۹:۴۴

بابا شما که با نوشتن شعار مرگ بر انگلیس اونو‌کشتین چرا پوندش شده ۵۰ هزار تومن

مولا۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۹:۴۰

دلار 10 هزار تومني هم زمان خودش غير واقعي بود.

مولا۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۹:۳۳

نگران نباشيد قيمت واقعي دلار زودتر از اينكه روي تابلوها بالا بره رو اجناس بالا رفته.

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۹:۰۸

محسن رضایی معاون اقتصادی دولت آذرماه ۱۴۰۰ گفته بود: در سال‌های آینده درباره نرخ ارز مدیریت بهتری صورت خواهد گرفت. این در حالی است که امروز و پس از 1 سال از صحبت های محسن رضایی، قیمت ارز به 41 هزار تومان رسید

تبریز۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۸:۳۳

از خدا شکایت دارم چرا منو تو این کشورای جهان سوم و .... به دنیا آوردی، ای کاش به دنیا نمی آمدم وای کاش ....

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۶ ۱۲:۲۳

مطمءن باش امثال تو ومن هر جا بودیم اونجارا به گند میکشیدیم .عیب از خودمونه نه اب وخاک

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۶ ۰۱:۴۰

برو خدا رو شکر کن تو افغانستان به دنیا نیامدی

تبریز۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۸:۲۵

چشم حسودان کور، این قطار پیشرفت کشور به طرف قله های سر به فلک کشیده هس، هر کسی نمی تواند آن را ببیندچرا که حتما باید عینک دودی زد، شما با افزایش نرخ دلار قطار در حال حرکت و پیشرفت کشور را می بینید که چه جوری و با چه سرعتی داره حرکت می کنه، ی عده ای می خواهند این قطار در حال حرکت را متوقف کنند ولی آنها نمی دانند ما شب و روز با افزایش نرخ دلار اجازه نخواهیم داد این قطار متوقف شود. ما کاری خواهیم کرد که هیچ کس از گرانی دلارآمریکا نتواند دلار بخرد، فقط مردم ایران این را بدانند که خادمانشان شب روز در حال افزایش نرخ دلار هستیم تا کسی نتواند حتی ریل هم وجود نداشته باشد این قطار لعنتی را متوقف کند.

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۸:۲۵

مموتی کجاست؟ چرا هیچکس ازش خبر نداره؟

هموطن۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۸:۱۲

سلام علیکم ،
یک زمانی هم می گفتند : نرخ دلار بیست و پنج هزار تومانی واقعی نیست .
خیلی زود شاهد دلار پنجاه هزار تومانی خواهیم بود .

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۸:۰۲

دولت ريسي يه دكتر اقتصاد داره پس كجاست ؟؟؟

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۷:۵۴

دلار باید با نرخ تورم بالا بره. اگر یک مدت هم ثابت بمونه فنر قیمت فشرده میشه و ناگهان رها میشه و ضررش بیشتره برای طبقه کم درآمد هرچند افراد رانتخوار این وسط سود میکنن.

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۷:۴۸

دلار 400هزار بزودی

سعید۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۷:۳۸

خدایش ملت سخت جونی هستیم ( مودبانه گفتم) شما نمیدونید ما با چه بدبختی تو واحد بازرگانی قسمت تامین یه شرکت تولیدی داریم مواد اولیه تامین میکنیم. استعلام که میگیریم تا تائید مدیر عامل و صدور چک و ... انجام بشه پیش فاکتور از طرف فروشنده باطل میشه و قیمتها تغییر میکنه. در این حد که به مدیر عامل گفتم بشین تو اتاقت جایی نرو کسی رو هم راه نده استعلام اوردم زود تائید کن تموم شه بره طفلی گفت چشم

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۷:۳۵

اروپاییان در حال یخ زدن هستند در اثر زمستان سخت و انوقت شما به فکر نرخ ارز هستید اوف بر شما

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۷:۲۸

در کشورهایی که با کم و زیاد کردن بهره تورم را کنترل می کنند ویژگی هایی وجود دارد که در ایران چنین ویژگی هایی وجود ندارد و لذا نرخ بهره را در چنین وضعیت اقتصادی کشور مثلا تا ۳۰ درصد هم بالا ببرند و یا تا ۱۵ درصد هم پایین بیاوند تفاوت چندانی در اقتصاد کشور ندارد و همان تورمو افزایش ارزی که وجود دارد وج.د خواهد داشت
اما این ویژگی ها چیست
اولا نرخ بهره در آنجا بالا نیست و نهایتا تا ۲ و ۴ درصد است نه ۲۰ و ۳۰ درصد
ثانیا نرخ بهره نسبت به تورم نزدیک است و چه عاملی اتفاق بیفتد که این فاصله زیاد شود
در ایران تورم ۴۸ درصد و نرخ بهره ۱۸ و ۲۳ درصد است و اگر سپرده گزار تا سود ۴۸ درصد هم از بانک دریافت کند باز هم مشمول ضرر و زیان است
ثالثا فاصله نرمال بهره و تورم باید در حد ۱ و دو درصد باشد و طبیعتا باید بهره بانکی بالاتر از تورم باشد تا سپرده گزار سود نرمال کند
رابعا سودی که در تولید کسب می شود نباید با سودهای بانکی اختلاف فاحش داشته باشد و بانک ها باید سودشان مشخص باشد که از کجا تامین می شود
الان در کشور ما که صحبت از سود ۲۳ درصد گواهی سپرده است که از تورم هم پایین تر است چرا باید از سود واقع در تولید که حداکثر ۱۲ و ۱۵ درصد است بالاتر باشد مگر بانک ها چکار می کنند؟
بعبارتی سودهای بانکی مثل استخوان در گلو شده اند که نه می توانند بالا بروند و نه پایین بیایند چون بالا رفتن آنها بر ضد تولید و پایین آمدن آنها عقب ماندگی از تورم و کسری تجاری بانک ها است و این موضوع محل اختلاف شدید بین اقتصاددان ها شده است که همه آنها درست می گویند اما نمی دانند که باید مشکل را در جای دیگر جستجو کنند
آیا مشکل از کجا است که بانک ها استخوان در گلو شده اند مشکل از سیاست های بانک مرکزی و بی سوادی آنها است که نمی توانند نقدینگی و نظام پولی کشور را تثبیت و مدیریت کنند و حتی مقصر دلالان هم نیستند
وضعیت نرمالی در اقتصاد کشور که باعث ثبات است این است که
نرخ تورم

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۷:۱۹

قیمت کف بازار با قیمت کف کانال تلگرامی فرق می کنه تباناک جان

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۷:۱۵

این که میگویند واقعی نیست و واقعیت چیز دیگری است آدم را یاد داستان خیاط و پادشاه می اندازد . اگر دلار صد تومن هم بشود ژن های خوب محاله استعفا بدهند

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۷:۱۱

استاد رائفی پور راستی کجا هستند خبری ازشون نیست

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۷:۱۰

روز موعود؛ دلار ۹۸۰۰۰ تومان

ارسلان علیزاده۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۶:۵۵

با سلام
ماشاالله به تمام تیم های اقتصادی دولتهای پس از انقلاب!!!
البته نقطه مشترک اصلی همه دولتها اینه :
« همش تقصیر دولت قبله !!!! »
ماشااله به آقا محسن عزیز که قول معالجه اقتصاد را داده بودند و انشاالله در انتخابات آتی هم خواهند داد!!!

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۶:۵۱

یادمه میگفتند ما برای دلار نرخ تایین کردیم !

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۶:۰۷

ارز که مرض نداره بالا بره ارز نگاهش به سیاست های اقتصادی در کشور است وقتی ببینه که مسئولین اقتصادی فرمول درستی برای پول ملی ندارند و با افزایش نقدینگی و کسری بودجه آنرا بی ارزش می کنند خودش رو بالا می کشه
باور کنید ارز هم از اینکه هی بالا می ره خسته و کلافه شده اما چکار کنه که با این بی خردی در امورات اقتصادی کشور مثل تمبان چاره ای جز بالاکشیدن خودش نداره وگرنه دچار بیحیایی می شه
باور کنید که سیاستمداران غربی هم از داستان بی ارزش شدن پول ملی در ایران دهانشان بازمونده و اگر هم قصد و منظوری برای ایران داشته باشند با افراد بی کفایت در کشور بی هزینه به آن رسیده اند

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۶:۰۶

اونی که قیمت دلار کف بازار رو قبول نداره احتمالا بابش هم قبولش نداره

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۶:۰۰

نقطه اشتراک دولتمردان قدیم و جدید :
بی سوادی و ناتوانی

احمد۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۵:۵۵

بهترین راه استعفای دولت ورئیسی باهم همین الان

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۵:۵۵

اگر می خواهید مطمئن شوید که اقتصاد کشور با علم و دانش اداره نمی شود یک سر بروید پیش اقتصادان ها و کسانی که با دلار و سکه سر و کار دارند و از آنها بپرسید که قیمت واقعی دلار چقدر است اختلاف نظر ها بقدری گسترده و عجیب است که یک نفر اقتصاددان (نه فرد عامی) می گوید قیمت دلار ۵۰ و ۶۰ هزار تومان و دیگری صحبت ۱۰۰ هزار تومان هم می کند و جالب است که عده ای اقتصاد دان در بدنه دولت هم صحبت از ۲۸ هزار تومان و ۲۲ هزار تومان می کنند و البته اقتصاددان های دیگری هم هستند که می گویند دلار زیر ۱۰ و ۵ هزار تومان است و هیچ کس هم نمی داند قیمت دلار چقدر است
این موضوع نشان می دهد که بانک مرکزی ما که زیر نظر دولت است بر اساس دانش و علم اقتصاد تصمیم گیری نمی کند و ظاهرا شب می خوابند و بر اساس سعی و خطا و اینکه چه کسی قدرت چانه زنی داشته باشد فرمول های اقتصادی را اعمال می کنند و هیچگاه هم پیش بینی های آنها درست از آب در نمی آید و من جمله همگی معکوس از آب درآمده است
ظاهرا مسئولین بالا دستی باید متوجه باشند که ول و رها بودن شبکه اجتماعی اگر ضرر داشته باشد ضررش بسیار کمتر از ول و رها بودن اقتصاد و شبکه اقتصادی کشور است و باید بفهمند که باید بفکر نان مردم باشند که خربزه آب است و بفهمند که وقتی فقر وارد خانه شد ایمان از پنجره پرواز می کند

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۵:۵۲

روحانی شکر خورده بود

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۷:۴۹

چه خبر از محمود معجزه؟

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۵:۴۸

اقای دکتر رضائی اقتصاددان و جراح اقتصادی توضیح دهند

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۸:۲۳

دکتر رفته دلار بخره:)))))))))) شوخی با تابناک که به کسی بر نمی خوره ان شاءالله

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۱۵:۴۷

نتیجه مدیریت آقایان حراستی همین می شود و بس. مدیران عامل سازمانها و شرکتهای دولتی در دولت فخیمه رئیسی اکثرا افرادی هستند که قبلا در حراستها مشغول فعالیت بودند و هیچگونه تخصصی در زمینه شغل تحت مدیریت خود ندارند. در سازمان ما که اینطور است در چند سازمان و شرکت دولتی دیگر که از دوستان پرسیده ام هم اوضاع به همین منوال است

ناشناس۱۴۰۱/۱۰/۰۵ ۲۰:۴۲

دقیقاً همینه همه چی حراستی همه چی امنیتی

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.