به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه همشهری، انبه، میوهای مقوی است که در مناطق گرمسیری به بار مینشیند و با کمک به سیستم ایمنی بدن، سبب افزایش وزن هم میشود. همه ساله در شهرستان میناب هرمزگان جشن انبه برگزار میشود؛ جشنی برای شکرگزاری.
این کاروان شادی بومی هر سال از اول مرداد در میناب آغاز میشود و شامگاه سوم مرداد در تالار صدف به کار خود پایان میدهد. طعم، رنگ و سالم بودن میوه درختان انبه هرمزگان باعث شده که متقاضیان زیادی داشته باشد. جشن شکرگزاری انبه علاوه بر جنبههای فرهنگی و تفریحی، از نظر اقتصادی نیز برای مردم میناب اهمیت فراوانی دارد. این جشن فرصتی برای معرفی انبه میناب به عنوان یکی از مرغوبترین انبههای ایران به گردشگران داخلی و خارجی است و به رونق کشاورزی و باغداری در این منطقه کمک میکند.
جشن شکرگزاری انبه در میناب فراتر از یک جشن و نمادی از چند رکن مهم در زندگی مردم این خطه گرمسیری است؛ قدردانی از نعمت الهی، تجلیل از زحمات کشاورزان، معرفی فرهنگ و آداب و رسوم، رونق گردشگری و حفظ محیطزیست، زیر درختان انبه، نقش مهمی در حفظ محیط زیست و جلوگیری از فرسایش خاک دارند.
میناب، بندرعباس و رودان به عنوان مهمترین مناطق باغهای انبه در هرمزگان محسوب میشوند؛ جالب اینکه شهرستان میناب با ۱۷۰۰ هکتار باغ انبه رتبه اول تولید این محصول در استان هرمزگان را در اختیار دارد در حالی که میزان تولید محصول انبه باغهای این استان ۱۶ هزارتن در سال است که بیش از هفت هزارتن آن به صورت نارس برداشت و به بازار عرضه میشود.
علاوه بر هرمزگان، سیستان و بلوچستان هم دارای باغات انبه بسیاری است. در حال حاضر ۱۵۰۰ هکتار از باغات میوه استان به کشت انبه اختصاص دارد که ۱۲۰۰ هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است. جالب اینکه تاکنون بیش از ۱۴ هزار و ۷۰۰ تن انبه از سطح باغات سیستان وبلوچستان، برداشت و روانه بازار مصرف شده است.
برداشت انبه از تیر شروع میشود و تا پایان مرداد ادامه دارد. طبق پیش بینی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان بلوچستان، در پایان فصل برداشت حدود ۱۷ هزار تن از این محصول تولید و روانه بازار مصرف خواهد شد. بیش از ۶۰ درصد انبه تولیدی در این استان به صورت سبز برای تهیه ترشی برداشت میشود.
همچنین سطح زیرکشت انبه در جنوب کرمان ۵۶۰ هکتار است و عمده سطح زیرکشت انبه در بین هشت شهرستان جنوب کرمان به شهرستان منوجان اختصاص دارد.
زمان برداشت محصول انبه در جنوب کرمان از نیمه دوم اردیبهشتماه به صورت انبه نارس برای مصارف ترشی و لواشک انجام میشود و تا مردادماه برای مصرف تازهخوری، ادامه دارد.