رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرصدرنشینی سپاهان با برد پرگل در اصفهان
24بازدید
۶۲

شائبه‌ای در میانه بحران اختلال بانک‌ها/ چرا نام «توسن» و «همتی» حساسیت‌برانگیز شد؟ + توضیحات

شائبه‌ای در میانه بحران اختلال بانک‌ها

در پی اختلال بی‌سابقه بانکی و ناتوانی شرکت خدمات انفورماتیک در حل به موقع بحران، ورود ناگهانی شرکت توسن برای پشتیبانی از بانک‌های آسیب‌دیده ابهامات جدی ایجاد کرده است؛ تصمیمی که به دلیل روابط دیرینه بنیان‌گذار این شرکت با رئیس‌کل بانک مرکزی، شائبه‌هایی را به دنبال داشته است.

شائبه‌ای در میانه بحران اختلال بانک‌ها/ چرا نام «توسن» و «همتی» حساسیت‌برانگیز شد؟ + توضیحات

شائبه‌ای در میانه بحران اختلال بانک‌ها/ چرا نام «توسن» و «همتی» حساسیت‌برانگیز شد؟

اختلال گسترده بانکی که از هفته پایانی خردادماه آغاز شد و میلیون‌ها مشتری را با مشکل در دریافت خدمات بانکی مواجه کرد، هنوز هم در برخی بخش‌ها ادامه دارد. هرچند مسئولان وعده داده‌اند که مشکلات شبکه بانکی به‌طور کامل برطرف خواهد شد، اما در کنار تبعات این اختلال، موضوع دیگری هم مطرح شد که خیلی زود رنگ و بوی شائبه به خود گرفت: مطرح شدن نام شرکت توسن به‌عنوان مقصد بانک‌های آسیب‌دیده برای دریافت خدمات فنی و پیشتیبانی!

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک؛ ماجرا از اینجا آغاز شد که برخی گفتند پس از بروز مشکلات زیرساختی در شرکت خدمات انفورماتیک بانک مرکزی و طولانی شدن روند بازگشت خدمات، چهار بانک ملی، صادرات، تجارت و توسعه صادرات به توصیه بانک مرکزی به دنبال استفاده از ظرفیت یک شرکت جایگزین برای پشتیبانی و زیرساخت فناوری اطلاعات خود رفته‌اند. نامی که در این میان بیش از همه جلب توجه کرد، توسن بود؛ شرکتی شناخته‌شده در حوزه نرم‌افزار و خدمات بانکی که حالا طرح نامش، پرسش‌های تازه‌ای را پیش کشیده است.

دلیل حساسیت صرفاً فنی نیست؛ بلکه به روابط و سوابق مدیریتی و سیاسی بازمی‌گردد. سید ولی‌الله فاطمی اردکانی، بنیان‌گذار و چهره اصلی توسن، از جمله افرادی است که سال‌ها در شبکه بانکی با عبدالناصر همتی همکاری و رفاقت داشته و دارد. این نزدیکی فقط به فضای حرفه‌ای محدود نمانده؛ فاطمی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نیز ریاست ستاد انتخاباتی همتی را بر عهده داشت، جایگاهی که طبیعتا پیامش برای اهل سیاست روشن است!

پیش از آن هم در دوره‌ای که همتی مدیرعامل بانک ملی بود، فاطمی از اعضای هیات‌مدیره و چهره‌های موثر در حوزه فناوری اطلاعات این بانک محسوب می‌شد.

همین سوابق و حاشیه ها باعث شده است که با مطرح شدن نام توسن در میانه بحران اخیر، نگاه‌ها به سمت یک پرسش مهم برود: آیا این انتخاب صرفاً یک تصمیم فنی و اضطراری است یا شائبه تعارض منافع و سفارش های پشت پرده هم در میان است؟

منتقدان نمی‌گویند لزوماً تخلفی رخ داده، اما تاکید دارند وقتی نام شرکتی مطرح می‌شود که بنیان‌گذارش چنین رابطه نزدیکی با رئیس کل بانک مرکزی دارد، طبیعی است که افکار عمومی انتظار شفاف‌سازی بیشتری و جامع داشته باشد نه کلی گویی!

بانک مرکزی البته خیلی سریع به این شائبه‌ها واکنش نشان داد و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که بانک‌ها صرفاً مجاز شده‌اند برای پایداری خدمات از ظرفیت سایر شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات استفاده کنند و بانک مرکزی هیچ نقشی در انتخاب شرکت ارائه‌دهنده خدمات نداشته است. به گفته بانک مرکزی، تصمیم‌گیری در این باره بر عهده خود بانک‌ها و در چارچوب ضوابط بوده و ادعای هدایت بانک‌ها به سمت یک شرکت مشخص، مبنا ندارد.

با این حال، حساسیت‌ها فروکش نکرد. چرا؟ چون مسئله فقط اصل انتخاب یک شرکت نیست، بلکه فضای پیرامونی این انتخاب است؛ فضایی که در آن، نام توسن قبلاً هم در یک پرونده مهم سایبری مطرح شده بود. به گونه ای که در شهریور ۱۴۰۳ گزارشی به ادعای پولتیکو در فضای خبری منتشر شد که بر اساس آن، در جریان یک حمله سایبری علیه زیرساخت‌های بانکی ایران، نام توسن و پرداخت باج میلیون دلاری به هکرها نیز مطرح شده بود. همین سابقه کافی است تا امروز، هرگونه گسترش نقش این شرکت در خدمات بانکی، با حساسیت بیشتر دنبال شود.

از همین جا پرسش دوم شکل می‌گیرد: اگر قرار است یک شرکت خصوصی در سطحی گسترده‌تر وارد پشتیبانی بانک‌های بزرگ شود، آیا صلاحیت فنی، امنیتی و پدافندی آن به‌روز و دوباره ارزیابی شده است؟ این سوال به‌ویژه زمانی مهم‌تر می‌شود که بحث فقط چند خدمت روزمره بانکی نباشد و احتمال حضور در پروژه‌های بزرگ‌تر و حساس‌تر نیز مطرح شود.

در کنار اینها، برخی ناظران به نقش مدیران اثرگذار در حوزه نظام پرداخت و فناوری بانکی (همچون مسعود پشم‌چی معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی) نیز اشاره می‌کنند و معتقدند لازم است بانک‌های درگیر همچون بانک ملی به‌صورت روشن توضیح دهند که فرآیند تصمیم‌گیری برای انتخاب پیمانکار جدید (توسن) چگونه طی شده و چه کسانی در آن نقش داشته‌اند. هرچه این فرآیند شفاف‌تر بیان شود، امکان شکل‌گیری شائبه کمتر خواهد شد.

شائبه‌ای در میانه بحران اختلال بانک‌ها/ چرا نام «توسن» و «همتی» حساسیت‌برانگیز شد؟

در نهایت، آنچه نام توسن را در این ماجرا به موضوعی حساس تبدیل کرده، فقط یک قرارداد احتمالی یا یک انتخاب فنی نیست؛ بلکه ترکیب بحران بانکی، سابقه امنیتی و هکری گذشته، رابطه نزدیک فاطمی و همتی و نبود توضیح کافی و دقیق درباره جزئیات تصمیم‌ها است. در چنین شرایطی، طبیعی است که افکار عمومی و فعالان بانکی و اقتصادی بخواهند بدانند آیا همه چیز صرفاً بر مدار ضرورت فنی پیش می‌رود یا لازم است نهاد ناظر، درباره ابعاد مختلف این انتخاب، توضیح شفاف‌تری ارائه کند.

آنچه می‌تواند به این شائبه‌ها پایان دهد، نه تکذیب کلی، بلکه شفاف‌سازی دقیق درباره فرآیند انتخاب، ملاحظات امنیتی و نسبت تصمیم‌گیران با شرکت‌های ذی‌نفع است؛ موضوعی که در بحران‌های این‌چنینی، بیش از همیشه اهمیت پیدا می‌کند.

شائبه‌ای در میانه بحران اختلال بانک‌ها/ چرا نام «توسن» و «همتی» حساسیت‌برانگیز شد؟

تکمیلی: توضیحات بانک مرکزی

پیرو درج این گزارش، بانک مرکزی توضیحاتی ارائه کرده که وفق قانون عینا درج می‌شود. متن جوابیه بانک مرکزی بدین شرح است:

"مخاطبان و اهل فن نیک مستحضرند سامانه‌های بانکداری متمرکز، زیرساخت‌های نرم‌افزاری بسیار پیچیده‌ای هستند که به عنوان شریان اصلی فرآیند‌های مالی، پایداری تراکنش‌ها و امنیت اطلاعات بانکی را تضمین می‌کنند. پیاده‌سازی و پشتیبانی از این سامانه‌ها نیز به دلیل ابعاد فنی کلان، نیازمند دانش تخصصی پیشرفته و انباشت تجربۀ تجاری است. بر همین اساس و به دلیل حساسیت‌های پدافندی، شرکت‌های ارائه‌دهندۀ این خدمات الزاماً باید مجوز‌های سخت‌گیرانه حاکمیتی، به ویژه مجوز افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات) را دارا باشند.

فرآیند ارزیابی و صدور مجوز افتا نیز مکانیزمی کاملاً مستقل و مبتنی بر سنجش‌های دقیق امنیتی است که به عنوان فیلتر اول ورود به این حوزه عمل می‌کند. از این رو، تعداد شرکت‌های تأمین‌کننده این زیرساخت‌ها در کشور، بسیار محدود و انگشت‌شمار است و این انحصار طبیعی و تخصصی، انتخاب بانک¬ها را در شرکت‌های ارائه دهنده اینگونه خدمات بسیار محدود می‌کند؛ چرا که اساساً گزینۀ گزینش برای بانک‌ها بین ده‌ها شرکت وجود ندارد و دایرۀ انتخاب، محدود به چند مجموعه معدود و دارای صلاحیت‌های رسمی امنیتی است.

از سوی دیگر انتخاب شرکت‌های پشتیبان صرفا براساس تنوع نیازمندی‌های داخلی خود بانک‌ها صورت می‌گیرد. در واقع در انتخاب زیرساخت و پیمانکار ارائۀ خدمات بانکداری متمرکز، معیار‌های متعددی برای تصمیم‌گیری مطرح است که بخش قابل‌توجهی از این معیار‌ها مربوط به نیازمندی‌های تخصصی و کسب‌وکاری بانک‌ها است. بر این اساس، هر بانک متناسب با حجم منابع، گسترۀ شعب، مشتریان و مدل‌های تجاری خود، معماری فنی ویژه‌ای را طلب می‌کند و صرفاً بانک عامل بر اساس نیازمندی‌های تخصصی و کسب‌وکاری خود می‌تواند درخصوص انتخاب این زیرساخت‌ها تصمیم‌گیری کند؛ در نتیجه فرآیند انتخاب، کاملاً درون‌بانکی و مستقل است.

همچنین لازم به تاکید است که ورود یک شرکت به لایۀ پشتیبانی یا توسعۀ نرم‌افزاری بانک‌های کشور، منوط به طی کردن فرآیند‌های قانونی مدون و تشریفات گسترده متناسب با مقیاس و اندازه بانک و مطابق الزامات قانونی است که تمامی بانک‌ها ملزم به رعایت آنها هستند. این تشریفات شامل ارزیابی‌های کیفی کمیته‌ها، مناقصات رسمی، بررسی تضامین امنیتی و پدافندی و نظارت نهاد‌های بازرسی درون و برون‌سازمانی است.

در پایان تاکید می‌شود، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به عنوان نهاد ناظر بر تمامی فرآیند‌های فوق، نظارت کرده و کنترل‌های لازم را انجام می‌دهد؛ بنابراین طرح شائبه‌های بی‌پایه علیه نهاد ناظر و تفسیر سیاسی فرآیند‌های فنی در شرایط کنونی، صرفاً امنیت روانی و اقتصادی کشور را مخدوش می‌کند. از این رو، انتظار می‌رود فعالان رسانه‌ای، به ویژه در موضوعات حساس مرتبط با نظام بانکی پیش از انتشار ادعا‌های اتهامی، اصول حرفه‌ای و مسئولیت اجتماعی رسانه را رعایت کرده و از طرح گمانه‌زنی‌هایی که می‌تواند افکار عمومی را دچار خطا کند، پرهیز کنند."

 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

سعید۱۴۰۵/۰۴/۲۰ ۱۰:۳۷

تا چه زمانی مردم باید اسیر این افراد با شند که هر بلایی سر مردم بیاورند، واقعا مسوول با وجدانی پیدا نمی شود جلو ی این مسایل بگیرد، قوه قضاییه لااقل شما کاری کنید.

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۹ ۱۵:۰۲

نزدیک یک ماهه که پول تو حساب ما نمیاد فعلاً علی الحساب آقای همتی باید یه حقوق ماهیانه ای به ما بده تا بانکها درست بشه .

حق جو۱۴۰۵/۰۴/۱۹ ۰۸:۰۲

متاسفانه اکثر مدیران بانک ها با رابطه منصوب شده اند و هیچ تخصصی از سیستم های بانکداری الکترونیک روز دنیا ندارن، مدارک تحصیلی الکی در کنار روابط این کار را با بانکداری کشور می کنه، ان شاء الله هر چه سریعتر بتونیم به شایسته سالاری بر گردیم

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۹ ۰۰:۵۱

دزد بازار است انفورماتیک بانکها که ماهانه چندین میلیارد حقوق میگیرند چگونه نمی توانند مشکل را حل کنند که شرکت از بیرون بیاید بدون شک دستهای ... و امثال ...ی‌ها در کار است تا چندین هزار میلیارد به جیب بزنند از کجا معلوم خودشان با هماهنگی همین شرکتها سیستمها را آلوده نکرده باشند و تقصیر حمله سایبری بیندازند

جعفر ابراهیمی۱۴۰۵/۰۴/۱۸ ۲۰:۳۳

سلام و عرض ادب خدمت ریس جمهور محترم چرا فردی که مجلس رأی به برکناری آن می‌دهد ولی هیت دولت دومرتبه همون فرد میگذاره ریس کل بانک مرکزی اگر نهاد ریاست‌جمهوری جواب همین سوال بده همچی درست میشه چون نمایندگان مجلس حتماً مشکلی بوده رای منفی دادند بعدش آقای همتی قبلاً امتحان خودش پس داده به نظرم داستان شریفی زارچی پیش بیاد خدا انشاالله نگذاره به اونجا برسه همین آقای همتی زمانی کسی دیگه ریس کل بانک مرکزی بود تو فضای مجازی ایرادهای می‌گرفت امروز شده همون ایرادها شغل خودش داره همون کار که برای دیگران بد بود خودش انجام میده واقعا آدم میمونه چه جوری قضاوت کنه برای خودش خوبه برای کسی دیگه حرام

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۸ ۲۰:۳۲

با سلام.به نظرم باید چنین حرف هایی مثلا چرا ایشون رو اوردن برای حل مشکل چرا اوشون رو نیاوردن باید به وزارت اطلاعات یا هر نهادی که این موضوعات بهش مربوط هست گفته بشه تا اگه مشکل واقعی وجود داشته باشه،رفع بشه وگرنه گفتن این موضوعات تو فضای عمومی،بیشتر تاثیر منفی روی جوّ کشور داره تا تاثیر بر حل موضوع

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۸ ۱۵:۵۵

لطفا قوه قصاییه ورود کنه ، دیگه تو این اوضاع کسی تحمل فساد اقتصادی و چای دبش و همتی و ... نداره

جواد۱۴۰۵/۰۴/۱۸ ۱۵:۳۳

بنظر میرسد منشأ حملات سایبری به ساختار انفورماتیک بانکها بیشتر داخلی هست تا دشمن ، تا با بازی سیاسی به منافع کلان دست یابند .

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۸ ۱۱:۳۶

چرا بانک مرکزی به خاطر تورم ناحق کراتی ناحق دلار به خاطر مافیای چاپ پول بی ارزش کردن ریال پول ملی همتی محاکمه نمی شود چون وظیفه خودش را انجام نداده سازمان بازرسی چرا سکوت کرده کو عدالت چرا باید با این وضع کراتیها که ظلم به مصرف کننده شده سازمان‌های مسول سکوت بی خیال شدن

اقتدار ایران اسلامی۱۴۰۵/۰۴/۱۸ ۱۰:۲۲

هرجا سخن از اعتماد است نام همتی می درخشد

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۸ ۰۹:۰۱

هرچه زودتر نهادهای امنیتی و نظارتی به بانک مرکزی ورود کنن اتفاقات مهمی افتاده

ارین۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۲۲:۱۴

کل پس اندازم بانک ملی است 25روز به پولم دسترسی ندارم. هر روز هم میگن نمیدونیم کی درست می شه.
حواب صرر و زیان من را کی میده؟؟؟؟
میخواستم موتور بخرم باهاش کار کنمو تو این 25 روز موتور گرانتر شده
لع

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۹:۴۵

مگه در ایام جنگ رمضان یا 40 روزه مجدد بانک سپه از گردونه ارائه خدمات خارج نشد!!؟؟ مگر خدمات به بانک سپه را همین شرکت توسن نمیداد!!؟؟ چرا می خواهند بانک های دولتی را در یک شرکت تجمیع کنند تا سری بعد سهم بزرگتری از جامعه درگیر موضوعات سایبری شوند !!!!!!!!

رویا۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۸:۱۱

خدایآ سپرده ام رانریختن
وجوابگو نیستن
کجا پناه ببریم

امیر۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۸:۰۵

این شرکت توسن در بانک سپه هم قرارداد دارد من به عنوان کارمند بانک سپه به جرأت می توانم شهادت دهم که این شرکت ضعیفترین شرکت هست بهیچ وجه با این شرکت قراداد نبندید چه روزی این را میگویم....

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۷:۳۹

دیگر چیزی نمونده شرکت ها و تولید کنندگان نیمه جان هم به ورطه نابودی کشیده بشن ، چک هایی که از مشتریان گرفتیم یکماهه وصول نمیشه ، دسترسی به بانک هایی که پول در آن موجود داریم بلاک شده ، بیمه تامین اجتماعی رو پرداخت نکنی جریمه میشی ، اقساط بانکی رو پرداخت نکنی جریمه میشی ، حقوق پرداخت نشه ، کارمند ترک کار میکنه و مواد اولیه ای که از چندتا کشور باقیمانده که با ایران همکاری میکنن رو به موقع پرداخت نکنی مواد برای ادامه تولید نخواهی داشت
ما باید حرفمان را به کی بزنیم ، زندگی ۱۲۰ نفر سرپرست خانوار تحت شعاع این نامدیریتی و سیاست های پشت پرده افراد نالایق قرار گرفته
بخدا ایران رو همین افراد بی عرضه به باد فنا دادن ، از زندگی کردن هم خسته شدیم
خدایا کجایی به داد ما برس

البرز۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۶:۵۵

با هرکس که میخواهند قرلرداد ببندند. مهم این است که مشکل مردم را حل کنند. الان ۳هفته است که سود سپرده بلندمدت من به حسابم واریز نشده و باعث بدحسابی من پیش مردم شده. بانک ملی نه سود را واریز می کند؛ نه سپرده را آزاد میکند . نه پاسخگو است که چه موقع مشکل را حل می کند.

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۶:۴۳

فرزین خوب بود سکه تولد میداد

پیمان۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۵:۵۴

ترا به اون کسی ک می‌پرستید اقا این سود سپرده ها چ شد
چرا بانک ملی نمیفرسته
من بیکارم کل زندگیمو با این سود سپرده م میگذرونم
چرا کسی نیست مسولیئن وزیری. نماینده ای ....

حسن۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۶:۴۷

همتی به جای اینکه پیمانکار رو عوض کنه بیاد بگه چرا این اتفاق افتاده و مقصرش کیه؟ به همین راحتی

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۵:۰۴

تمها شرکتی که در حال حاضر توانایی به دست گرفتن بانک ملی و صادرات داره توسن هست. توسن تونست بانک سپه بعد از از بین رفتن تمام داده هاش جمع کنه، در آینده نباید قدرت تجمیع بشه در این شرکت

حسن۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۶:۱۷

واقعا خنده داره. فکر کنم اصلا نمدونید داخل توسن چه خبره

علی۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۳:۴۵

بابا هرکاری میکنیدبکنید مردم گرفتارن سودهاروواریزکنید،سبزواردیگه شعب جواب تلفنم نمیدن چراسران قواسکوت کردن آیااینه معنی چابک شدن عدالت

ساکت۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۳:۳۷

زمان جنگ رانت مانت مهم نیست هر شرکت و هر کسی که بتونه مشکل رو حل کنه باید بیاد به کمک

محسن۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۳:۳۶

این همتی همونی نیست که دلار رو از۳هزارتومن رسوند به ۳۰هزار تومان یعنی ۱۰برابر

مجید۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۳:۲۹

واقعا تاسف آوره که حدود یک ماهه نتوانی با حساب خودت و با پول خودت کار کنی

حسین۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۳:۰۷

با سلام،بخدا افرادی هستند که زندگی روزانه و مخارج شونه از همین سود سپرده‌گذاری تامین میشو د و درآمدی ندارن ،مردم به بزرگترین بانک بانک دولتی ایران اعتماد کردن ،و در تمام دنیا هم رسم بر اعتماد به بانک است،بانک ملی تا کنون نتوانسته است مشکل بوجود آمده را حل کند ،تمام سپرده های مردم قفل شده کارمندان تمام شعب بانک ملی بودن بازدهی در شعب حضور فیزیکی دارند ولی قادر به انجام امور مردم نیستند ،دیوار اعتماد در بانک ملی و صادرات بین مردم در حال فرو پاشی است ،

ققنوس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۳:۰۴

هرشرکتی که می‌خواهد بیاید اما مشکل را حل کند دوست باشد چه بهتر ، می‌توان به او بیشتر اعتماد داشت ! اینقدر بخل و حسادت نداشته باشید و حس انتقام روزهای انتخابات را از خود دور کنید !

علی۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۳:۰۰

این مطلب در ادامه انتخابات ریاست جمهوری نوشته شده ، که برای برخی هنوز ادامه دارد !!!!. البته منافع ملی در اولویت است .

علی۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۲:۴۲

بنظر نمیاد این اختلالات سهوی بوده، قطعا عامدانه بوده

مهدی آزادی۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۲:۲۵

وقتی شما از اصل قضیه حمله بی خبرید !! نمی دونید چه اتفاقی دقیقا افتاده !!! برای چی شرکت توسن وارد شده !!! چرا تیتر و اخبار سیاسی می کنید ؟؟؟
این قضیه کاملا فنی و اصولی هست، شما چند شرکت قدر را نام ببرید که بتوانند مثل شرکت توسن یک نرم افزار قوی و دارای امنیت بالا و هماهنگ با سیستم های سخت افزاری موجود کشور تولید کنند.
همش دارین بحث را سیاسی و جناحی می کنید .

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۲:۲۴

سوالات و پاسخهای صد من یک غاز زیاده همه هم کارشناس هستند ، علی الحساب از زمان اختلال بانکها همه کسب و کارها و خدمات مشتریان آسیب دیده است و هیچ زمان روشنی برای پایان به این معضل ارایه نشده است ، قطعا بعد از درست شدن سیستم بانکها عده‌ای نسبت به تغییر بانک خود اقدام خواهند کرد مقصر هر کسی که هست شناسایی آن وظیفه نهادهای امنیتی و پدافند غیر عامل است ، تسریع در درست کردن و رفع اختلال خواسته مردم است توسط هر کسی و هر سیستمی

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۴۹

باید آقای همتی ومدیران بانک‌های دارای مشکل را به ازای هر روز اختلال سیستم بانکی جریمه قابل توجه کنند تا اگر باشرکت های پشتیبان نرم افزاری بانک‌ها تبانی دارند چشمشان به حساب بیافتد ومردم را متضرر کمتر بکنند مثل اینکه مافیای نرم افزار به بقیه مافیا ها اضافه شده است علی برکت الله

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۴۶

تابناک اگر موضوع خیلی جدی هست اسناد خود را به اطلاعات بده تا به حسابشان برسن.

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۴۶

چرا قضاوت زود هنگام می کنیم مشکل بانک ها خیلی جدی شده بود چه اشکالی دارد اگر مدیری صادقانه ورود کند و مشکل را حل کند

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۵۴

اگه حل نشد چی؟ نوبت رانتخواری یک شرکت دیگه میشه؟

قاسمی۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۴۹

مدیری صادقانه؟؟؟
مگه داریم چنینی مدیری در اطراف همتی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

رها۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۳۷

وقتی فامیل بازی باشه نتیجه می شود وضعیت کنونی بانکها
در هر کجای دنیا اگر این اتفاق 20 روزه عدم خدمات می افتاد رئیس و مدیر عامل ذهمه بانکها استعفا می دادند

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۲۷

می خواهند تا تنور داغه نون بچسپانند

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۲۱

باسلام و عرض ادب .....نمی‌دونم چرا فکر میکنن چون مردم بانکداری نخوندن پس اطلاعات ندارن .....دیگه بچه وساده نیستیم اینا همه سیاستهای کاری خودشون بابت خرید و فروش ارز و دلار و طلا بخاطر نوسان بازار.....بیخیال هیچی سرجاش نیست

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۰۲

بخور بخور شروع شد

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۶:۳۳

مگه تموم شده بود؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۰۹

همتی و دوستانش در شرکت توسن

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۰۰

تا کنون کدام اصلاح طلب به فکر منافع مردم بود و این همتی دومی اش باشد

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۵۳

جلیلی به فکر منافع مردمه! خخخخخخخ

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۰:۵۸

مهم اینه که مشکل بانک ها رو حل کنند. حالا هر کی می خواد حل کنه. فعلا که شرکت خدمات انفورماتیک گند زده. با سیستم فسیلشون 4 هفته است که نمی تونیم از حساب خودمون برداشت کنیم.

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۰:۵۱

اولین سوال اینه که چرا همتی پس از عزل توسط مجلس، دوباره به سر کار برگشته؟ اگر به این سوال جواب داده بشه، به بقیه سوالات و ابهامات مشکوک هم جواب داده میشه. چه کسی این مدیران بانکی را سر کار می آورد؟
یک تجربه شخصی: به عنوان مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان به یکی از شعب بانک ملت مراجعه کردم برای دریافت تسهیلات معرفی شده. رئیس بانک اصرار داشت مدارک شرکت را در تلگرام برایش ارسال کنم، پس از واکنش قاطعانه من که مدارک شرکت را در اپلیکیشن خارجی برای کسی نمیفرستم، مجبور شد ایمیل بانک را بدهد. چه کسی چنین مدیرانی را سرکار می آورد که حتی برای امور کاری هم حاضر نیستند از ایمیل بانک یا نرم افزارهای داخلی استفاده کنند؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۳:۲۲

آی گفتی
قربون آدم چیز فهم
اوللین سوالت معرکه بود ولی به نظر هیچ کس نمی خواهد جواب بدهد

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۰۰

حاجی از پای بست ...
ما هم مثل شما مدیر عامل یک شرکت خصوصی دانش بنیان هستیم که از این مشکلات زیاد دیدیم
شما هم رعایت کنی, سیستم رعایت نمی کنه, شما ایمیل می کنی بعد آنها خودشان دانلود می کنند دوباره تو تلگرام و واتساپ برای هم می فرستند :)

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۰۰

مدیران بانک رو که رئیس بانک مرکزی انتخاب نمی کنه. بانک های خصوصی خودشون هیات مدیره دارن. بانک های دولتی هم توسط وزیر اقتصاد معرفی و تایید می شن وسط حمله این همه مشکلات شما دنبال استفاده از سروش و بله می گردی؟.

حسن۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۰:۴۴

بهتره قبل از اینکه قرارداد رو با این شرکت ببندن یه سری به شرکت اصلی و شرکت های وابسته بزنن ببینن دقیقا چه خبره!!!

حسن۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۶:۴۶

من از پرسنل شرکت بودم میدونم چه خبره. چیزی غیر از رانت و پولشویی هدر دادن پول ندیدم تو این شرکت

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۶:۳۱

باز پایداریچی ها اومدن....تابناکم گویا پایداریچی شده
دکتر همتی هرکاری بکنه خوبه...پس فکر کردی میزاریم جلیلی بیاد

حسن۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۵:۵۱

اوضاع این شرکت به اندازه ای خرابه که این قضیه غیر رانت بازی نیست!!!

زاهدی۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۰۸

دقیقا
باید نظارت جدی بشه
سازمان بازررسی ورود کنه به این موضوع
پای رانت عظیمی در میانه

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۰:۴۰

شائبه ... يقينا

آرزو۱۴۰۵/۰۴/۱۹ ۱۲:۲۷

دلمون خوش بود همتی میاد بهتره ولی الان ثابت شد از فرزین هم بدتره

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۵:۲۹

مگر غير از اين است كه مشابه اين را در همه سطوح مديريتي و اجرايي كشور شاهد هستيم. طرحي نو در اندازيد آقايان

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۳:۳۷

هر کسی میتونه بیاد مشکل رو حل کند

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۲:۰۱

چرا مدیران عامل ضعیف و .... مثل بانک تجارت رو تغییر نمی دهند

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۵۰

بحث ی قرون و دوزاری نیست،هزاران میلیارد تومان گردش مالی،این فرصت طلایی فقط نسیب کسی میشه ک جز حلقه دوستانه

ناشناس۱۴۰۵/۰۴/۱۷ ۱۱:۰۷

تابناک این گزارش خیلی خیلی مهمه
شک نکن که دست های پشت پرده توی بانک مرکزی و توسن در کاره برای رانت چند هزار میلیاردی. نهاد نظارتی و وزارت اطلاعات باید به این پرونده و روابط پشت پرده همتی و دوستانش ورود کنه

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.