رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرقطع کالابرگ ۳۰ تا ۴۰ میلیون نفر تکذیب شد
46بازدید
۱۶

شعار عده‌ای محدود صدای همه است؟ / ورود رهبری برای مقابله با تفرقه بی‌دلیل نبود

مردم کشور را حفظ کرده‌اند اما شعار عده‌ای صدای همه است؟

مردم حق اعتراض و انتقاد دارند اما آیا هر شعاری از سوی عده ای محدود، حتی اگر متضمن تخریب مسئولان یا متهم کردن آن‌ها به خیانت باشد، باید صرفا به دلیل سر داده شدن در خیابان از نقد مصون بماند؟

مردم کشور را حفظ کرده‌اند اما شعار عده‌ای صدای همه است؟ / ورود رهبری برای مقابله با تفرقه بی‌دلیل نبود

به گزارش تابناک، یکی از مجریان در برنامه «به وقت ایران» می‌گوید نباید برای مردم تعیین تکلیف کرد که چه بگویند، چون همین مردم کشور را حفظ کرده‌اند؛ اما آیا این حرف به معنای تایید هر شعار و اقدامی از سوی عده ای محدود و نادیده گرفتن ضرورت حفظ انسجام ملی است؟

این چه استدلالی است که چون مردم کشور را حفظ کرده‌اند، پس نباید درباره شعارهای عده ای محدود حرف زد؟ البته عده ای از مردم در تجمعات، مباحثی را مطرح می کنند که در جهت تقویت کشور، مسئولان بوده و خیلی هم منطقی به نظر می رسد. مگر کسی منکر نقش مردم در حفظ کشور است؟ احترام به مردم با تایید بی‌چون‌وچرای هر شعاری تفاوت دارد. مردم حق اعتراض و انتقاد دارند، اما آیا هر شعاری از سوی عده ای محدود، حتی اگر متضمن تخریب مسئولان یا متهم کردن آن‌ها به خیانت باشد، باید صرفا به دلیل سر داده شدن در خیابان از نقد مصون بماند؟ با این منطق، مرز میان مطالبه‌گری و تخریب کجاست؟

تأکیدهای مکرر رهبری بر حفظ انسجام ملی، پرهیز از تفرقه و جلوگیری از تخریب مسئولان را نمی‌توان نادیده گرفت. وقتی در پیام‌ها و بیانیه‌های رهبری بر ضرورت حفظ وحدت و پرهیز از رفتارهایی که به شکاف در جامعه منجر می‌شود تأکید می‌شود، این پرسش به میان می‌آید که چه شعارها، موضع‌گیری‌ها و اقداماتی در فضای سیاسی و اجتماعی شکل گرفته که چنین هشدارهایی را ضروری کرده است؟ روشن است که اختلاف‌نظر و انتقاد از مسئولان امری طبیعی است؛ اما تخریب اشخاص، اتهام‌زنی و دامن زدن به اختلافات، با نقد عملکرد آن‌ها یکسان نیست. نمی‌توان از یک سو بر ضرورت انسجام ملی تأکید کرد و از سوی دیگر، هر شعاری را به اعتبار حضور مردم، از دایره نقد خارج دانست.

صدا و سیما بداند اگر تأکید بر وحدت و پرهیز از تخریب مسئولان جدی است، چرا در حرف شما هیچ مرزی میان اعتراض و شعارهای تفرقه‌انگیز ترسیم نمی‌شود؟ مگر رسانه قرار نیست علاوه بر شنیدن صدای مردم، درباره محتوای شعارها و پیامدهای آن‌ها هم پرسش کند؟ اینکه مردم کشور را حفظ کرده‌اند، دلیل نمی‌شود هر حرفی که به نام مردم مطرح می‌شود درست باشد. اتفاقا حفظ دستاوردهای حضور مردم، مسئولیت بیشتری برای پرهیز از ادبیاتی ایجاد می‌کند که می‌تواند جامعه را دوقطبی کند و اعتماد عمومی را آسیب بزند.

مردم کشور را حفظ کرده‌اند؛ اما این واقعیت مجوز تایید هر شعار و هر اقدامی از سوی یک عده نیست. بهتر است صدا و سیما بداند دفاع از مردم یعنی شنیدن مطالباتشان، نه نادیده گرفتن ضرورت حفظ انسجام ملی. وقتی رهبری بارها بر وحدت، پرهیز از تفرقه و خودداری از تخریب مسئولان تأکید کرده‌اند، نمی‌توان با این استدلال که «مردم کشور را نگه داشته‌اند» از کنار محتوای شعارها گذشت. اگر هر شعاری به صرف اینکه عده ای قلیل آن را سر داده‌اند قابل دفاع باشد، پس تأکید بر وحدت و پرهیز از تخریب و تفرقه چه معنایی پیدا می‌کند؟

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۲ ۱۱:۱۹

طبق قانون اساسی فرمانده کل قوا فرمان جنگ و صلح را میدهند اصلاح طلبها در اوج جنگ هم تفرقه ایجاد می‌کنند و همزمان مواضع رهبری را در مورد وحدت به نفع خود مصادره میکنند

امیر۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۲۳:۳۳

وقتی جای کارشناسان با تجربه و با سن و سال و فرهیخته ، چند بچه را بجای مجری و کارشناس می نشانیم می شود این... آقای مجری پسرجان شما چند سالته که با این ادبیات حرف می زن؟

خ توسلی۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۲۱:۵۲

امان از هزینه های زندگی درغرب که انسان را به چه کارهائی وادار میکند !. این خانم بهتر بود منظور اصلی از این مهمانی دادن را هم بیان میکردند تا ذهن بیننده در جاهای بد بد سیرنکند.

مریم۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۸:۱۷

مزخرف گفتن هم حدی داره فقط به نتیجه آماری تیم هندبال توجه دارید امروز با امکانات فضای مجازی قهرمانی کاری ممکن شده است ولی وقتی صحبت از پول وامکانات باشد همه داوطلب هستند خوب بعد مدال برو جذب شو وپول در بیار فقط افرادی موفق بوده اند که بدون توجه به مسائل اقتصادی ورزش می نمایند

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۸:۰۶

چرا همه به نظر مخالفان خودشون می گن یک عده محدود و به خودشون می گن اکثریت ؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۲۳:۳۰

اظهر من الشمس است که شمااا فوقش دو درصد جامعه هستید

به اندازه کوپن خودتون حرف بزنید

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۷:۲۶

خوب بله ایشون در جایگاهی نیستند که اگر چند نفر با شعارهای تندشون حتی رهبری رو هم به واکنش واداشتند و دعوت به وحدت کردند بهشون چیزی بگند ولی در جایگاهی هستند که ۷ ماه روی آنتن ثابت صدا و سیما برای مسئولین کشور ارائه طریق فرمایند و تعیین تکلیف کنند.

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۷:۰۰

آقای تابناک، شما شعارهای مجاز را اعلام به فرمایید تا ملت آنها را تکرار کنند!؟

اکبر۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۶:۵۵

تابناک خان اولا شروع انقلاب انقلاب هم با اندکی از افراد صورت گرفت ، ذر ثانی این اندک افراد از طایفه همان اندک شهدایی هستند که راه انقلاب را روشنایی بخشیدن . ذر ضمن ذر قران اکثرهم ،لایعقلون اکثرهم لایتفکرون ، اکثرهم لایفهمون و....زیاد آمده لطفا کمی اندیشه ....

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۶:۴۸

مردم را مکلف به پرداخت دلار ۲۶۰۰۰۰ تومان کرده‌اند

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۶:۱۷

وحدت پیرامون شروط ده گانه شورای عالی امنیت ملی و رهبری شکل میگیره ، شعارهای مردمی که در زیر بمب و موشک در خیابان حضور داشتن و ایران رو حفظ کردن هم در همین راستاست
بهتره به فکر این باشید که اون شروط رو رعایت کنید و منافع ایران رو حفظ کنید

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۶:۱۷

وقتی همین عده ای محدود به قول شما کار روتمام کردن خواهیم دید که چی به چیه

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۵:۵۲

من با مجری موافقم.پس مردم کجا برند اعتراض کنند.جلوی کلانتری فرمانداری استانداری هم که تجمع نکن.پس کجا خودشون رو خالی کنن وقتی کسی جوابشوننو نمیده

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۵:۵۲

مجری کشمیری چرا برای ما تعیین تکلیف میکنه؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۵:۵۱

این «عده» ها همیشه ناجی ایران بوده‌اند و هر زمان صدایشان را خاموش کردند ترکمانچای ها و گلستان ها اتفاق افتاد!

حسن برهانی۱۴۰۵/۰۷/۲۸ ۲۲:۲۰

این عده هرکس تریبون در دست بگیرد وهرچه بگوید همان را تکرار میکنند خودم بارها درخیابان تجربه کرده ام شعار یک شب باشب دیگر صد درجه متفاووت میشود در یک میدان فقط مجریان شعار را تعیین میکنند

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.