آخرین خبردانش‌آموزان برای انتقام خون آقای شهید از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند
15بازدید

هشت هزار پزشک عمومي بيکارند

قائم مقام سازمان نظام پزشکی ایران از وجود هشت هزار پزشک عمومی بیکار در کشور خبر داد و گفت: وضعیت پزشکان عمومی به لحاظ شغلی و امنیت کاری، ناهنجار است.

به گزارش مهر دکتر علیرضا زالی در حاشیه برگزاری همایش سراسری پزشکان عمومی در بیمارستان میلاد افزود: عدم پرداخت مطالبات پزشکان عمومی از دیگران مشکلات نگران کننده این گروه از جامعه پزشکی کشور است.

وی گفت: عدم تناسخ بین فارغ التحصیلان این رشته و فرصتهای شغلی، یکی دیگر از نگرانی‌های پزشکان عمومی است که میزان کمی توسعه تربیت پزشک در کشور ما از نیازهای قطعی است که اختلالهای موجود در این باره بسیار نگران کننده است.

معاون سازمان نظام پزشکی با اعلام اینکه در حال حاضر هشت هزار پزشک بیکار در کشور داریم، افزود: هم اکنون پزشکانی داریم که فعالیت شغلی آنها کمتر از ساعات کارشان است. یعنی در واقع کم شغلی دارند و تعداد زیادی پزشک عمومی داریم که به خاطر مشکلات فراوان حرفه ای و معیشتی به مشاغل غیر پزشکی روی آورده اند حال آنکه کاهش این معضلات نیازمند عزم ملی است.

زالی ادامه داد: مهمترین موضوع درحال حاضر پایین بودن درآمد پزشکان عمومی و وضع معیشتی آنان است. در این میان وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مجلس جزو نهادهایی هستند که می توانند این مشکلات را برطرف کنند.

به گفته وی، در حال حاضر در روستاها برای هر چهار هزار نفر و در شهرها برای هر دو هزار نفر یک پزشک داریم. بنابراین باید کاری کرد که به نسبت جمعیت به ازای هر هزار نفر یک پزشک وجود داشته باشد تا هم فعالیتها درحوزه سلامت با دقت و سرعت بیشتری صورت گیرد و هم فرصتهای جدید شغلی برای پزشکان عمومی فراهم گردد.

زالی تصریح کرد: یکی دیگر از مسائل مهم در کشورهای در حال توسعه کمبود عرصه های پژوهشی است که در کشورهای توسعه یافته این معضل وجود ندارد. چرا که با مزایای حقوقی در نظر گرفته شده برای برخی از پزشکان، مسیر پژوهش هموار است که باید با یاری ارگانها و نهادهای مربوطه ما هم بتوانیم در عرصه های پژوهشی فعال باشیم.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۱۰:۳۲

از یک طرف میگن با کمبود پزشک و امکانات پزشکی‌ در بسیاری از روستاها و نقاطِ دور افتادهٔ کشور مواجه هستیم، از طرفِ دیگه میگن هشت هزار پزشکِ بیکار داریم. خوب این منابع انسانی‌ رو درست مدیریت کنید با امکاناتِ متوسط در نقاط دورفتاده کشور پخش کنید. یه کلینیک کوچیک با امکاناتِ استاندارد و یه واحدِ مسکونی تمیز در همون نزدیکی‌ تو هر کدوم از این روستاها درست کنید، مگه چقد هزینش می‌شه؟! اینجوری هم پزشکا می‌تونن از علمشون در راهی‌ که از اول نیت کردن استفاده کنن، البته با حفظ اعتبارِ اجتماعی و کسب درامد معمولی‌، هم اون بند‌ههای خدا تو روستاها و مناطق دور افتاده می‌تونن به حقوق طبیعی شون برسن. من خودم از نزدیک زندگی‌ اینجور پزشک‌ها رو دیدم، بسیار قابل احترام و دوست داشتنی هستن برای مردم اون ناحیه

جعفر۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۹:۲۲

باسلام .باعرض معذرت از جامعه پزشکان متعهد، یک پزشک از دسترنج کشاورز و دامدار ،و با پول خمس و زکوه و مالیت همین کشاورزان ودامداران و البته با تلاش و کوشش خودش درس خوانده و پزشک شده ولی الان کسر شأن دارند که در روستا به همین کشاورزان و دامداران خدمت کنند ( البته تاچند صباحی و بعد برگردنند در شهرهای بزرگ )و می خواهند از بدو گرفتن مدرک در بالاترین منطقه کلان شهر مطب دائر کرده و به کسب در آمد بپردازند ( البته بیشتر ساختمان سازی تا طبابت)و استدلال آنها این است که آنها می خواستند که خودشان درس بخوانند مگر مانوکر آنها هستیم .
تا این طرز تفکر هست بله ما پزشک بیکار در این جامعه ی سراسر بیمار و درمانده زیاد داریم!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۹:۰۰

قبل از دارالفنون این 8000 نفر اضافه بود که واقعا غیر واقعی است نوعی فرار به جلو است در حال حاضر حداقل به بیش از 3برابر به پزشک نیاز داریم تا به کشور های اطراف برسیم متاسفانه یادمان نیست که این حرفه را از تجارت بایستی جدا کنیم تا وقتی از طرح های سهمیه بندی منطقه ای می شود سرصدا بلند که علم و دانش به محاط کشیده شد به همین خاطر بالا نشینان پایتخت با امکانات فراوان بی دغدغه چند تستی را از همقطاران محروم بیشتر می کوبند تا آقا یا خانم دکتر شوند و در همانجا دنبال مطبی باشند همقدر شان آن در آمد غافل آز آنکه هموطنش در شهر و روستای آنطرف تر به دلیل اینکه تحصیل کردگان شان فقط چند تست را جامانده اند از دریافت حداقل های یک برنامه درمانی محرومند. برادر گرامی پزشک تنها در تهران انهم فرمانیه و زعفرانیه و... زیاد است این همه تهران نیست و تهران کل ایران نیست.

یک هموطن۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۸:۵۴

به نام خدا
با سلام ، در این مشکل اجتماعی ، فقط
مدیریت خیلی قوی و مهم نظام را میخواهد.
از یک طرف روستاها و شهرهای کوچک ،
بدون دکتر و بیمار ستان کافی و از طرفی
دکترهای مهاجر به تهران که به خاطر رفاه بیشتر و امکانات بیشتر به تهران کوچ
می کنند .
دولت باید دکترهای بیکار را با حقوقهای
مکفی ، و هدفهای انسانی ، به روستاها و شهرهای کوچک انتقال دهد و به ان مناطق هم ، مثل تهران و شهرهای بزرگ ، رسیدگی خیلی زیاد
بکند .
با تشکر

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۸:۵۲

قبل از دارالفنون این 8000 نفر اضافه بود که واقعا غیر واقعی است نوعی فرار به جلو است در حال حاضر حداقل به بیش از 3برابر به پزشک نیاز داریم تا به کشور های اطراف برسیم متاسفانه یادمان نیست که این حرفه را از تجارت بایستی جدا کنیم تا وقتی از طرح های سهمیه بندی منطقه ای می شود سرصدا بلند که علم و دانش به محاط کشیده شد به همین خاطر بالا نشینان پایتخت با امکانات فراوان بی دغدغه چند تستی را از همقطاران محروم بیشتر می کوبند تا آقا یا خانم دکتر شوند و در همانجا دنبال مطبی باشند همقدر شان آن در آمد غافل آز آنکه هموطنش در شهر و روستای آنطرف تر به دلیل اینکه تحصیل کردگان شان فقط چند تست را جامانده اند از دریافت حداقل های یک برنامه درمانی محرومند. برادر گرامی پزشک تنها در تهران انهم فرمانیه و زعفرانیه و... زیاد است این همه تهران نیست و تهران کل ایران نیست.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۸:۳۳

يك كاري هم مي شود كرد. همه مردم را مريض كنيم تا كار پزشكان سكه شود

ايثارگر۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۸:۲۸

تابناك تفرقه نانداز! دليل اصلي بيكاريشون 2عامل مهمه اول سطح توقع بالاشون دوم راحت طلبيشون كه انتظار دارن فقط در تهران و مراكز استان بهشون كار بدن.....

علی۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۸:۲۴

اگر کمی از فضای کلان شهرها بیرون بیایید متوجه خواهید شد بیشتر از آمار فوق به پزشک نیاز وجود دارد و برای همه کار هست.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۸:۰۵

سلام
معاونت بهداشتی کرمانشاه در بدر دنبال پزشک عمومی میگردد.لطفا ادرس پزشکان بیکار را به بدهید

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۷:۵۷

8000 مرکز روستایی نیازمند پزشک هستند از تهران دل بکنند برن اونجا کار کنند

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۷:۲۸

شما را به خدا اين مطالب را چاپ كنيد ، من دانش‌اموز با استعدادي بودم كه به راحتي مي توانستم رشته پزشكي تحصيل كنم ، شك نكنيد كه مي‌تونستم ، ولي گول همين حرفها را خوردم ، الان مي‌فهمم كه چه اشتباهي بزرگي كردم ، مفهوم بيكاري و كمي درآمد در بين پزشكان خيلي خيلي متفاوت تر از بقيه اقشار هست ، حتي رشته هاي مهندسي خوب از دانشگاههاي دولتي خوب . به اين فكر كنيد كه شانتاژ خبري ما شايد با سرنوشت چندين جوان با استعداد بازي كند ، به خدا اين كارها گناهه ، به مسئولين هم بگيد نكنند اين كارها را ، زياد دليل و مدرك نياوردم ، چون قشر تحصيلكرده خوب مي‌فهمه من چي ميگم.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۷:۲۸

این همه آدم تحصیلکرده بیکار وجود داره پزشکان گرامی هم روش !!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۶:۲۷

اشتباه كرديد پزشكي خوانديد . بايد مي رفتيد صف سكه تا ببينيد درآمد يعني چه؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۰:۵۷

یعنی چی پزشک بیکار و مردم محروم از خدمات پزشکی شایداینها راضی به رفتن به نقاط محروم نیستند

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۷ ۰۰:۲۶

و همچنان خانه بهداشت روستای ما بهیار دارد

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۲۳:۴۱

وافعا احسنت به این مسئول که نگران آینده شغلی پزشکهاست و توصیه میکنه که به خاطر بیکاری میزان ورودی ها کنترل بشه.کسی تا حالا آمار مهندسای بیکار رو داده؟

ماجد۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۲۳:۳۷

کاش یکی هم دلش بحال بیکارهای رشته های دیگه می سوخت !

دکتر کامبیز۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۲۳:۳۳

شوربختانه افرادی راجع به بیکاری پزشکان اظهار نظر می کنند که یا پزشک نیستند یا اطلاعات پزشکی آنها ناچیز است یقین بدانید هیچ پزشک باسوادی بیکار نمی ماند ما در بسیاری از شهرها و روستاهای بزرگ هنوز کمبود پزشک داریم اینجانب به عنوان یک پزشک عمومی در یک شهر هفتاد هزار نفره مطب پزشکی دارم و ماهیانه به طور متوسط پانزده میلیون تومان درامد دارم حال خانم یا اقای پزشکی انتظار دارد در شهر بزرگی زندگی کرده و هیچ نوع فعالیتی نکند آن وقت بیکار هم نباشد!!! یا می توان با یک سال مطالعه در یکی از رشته های دستیاری ادامه تحصیل داد بسیاری از متخصصین ما در رشته هایی مانند چشم پزشکی ارتوپدی رادیولوژی پوست ENT طب هسته ای قلب جراحی مغز ماهیانه 100-150 میلیون تومان درامد دارند با این وجود پزشک بیکار معنایی ندارد

شهروند۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۲۲:۳۳

وضعیت کی درسته که وضعیت پزشکان نگران کننده است،مسوولان مجوز مطب بدهند و محدودیت اعمال نکنند چرا باید در حالی که یک پزشک عمومی دارای مطب ماهیانه دهها برابر یک کارمند عالی رتبه درامد دارد به دیگران مجوز مطب ندهند،حق ویزیت که خوبه مجوز بدهید خیلی ها با درامد حداقل هم راضی هستند.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۲۲:۰۲

در شهرستان ما شاید فقط چند دکتر بیشتر نداریم ودرروستاهای استان کردستان بجز چند روستای بزرگ که بخش هستند دکتر پیدا نمی شودو مردم مجبورند برای مداوای حتی یک سرماخوردگی جزیی ساعتها معطل شوند و با وانت بار و نیسان و... کیلومترها طی کنند وبه شهر بیایندو سرماخوردگی آنها شدید تر شود و یک روز تمام زندگیشان تلف شودو این کار برای افراد مسن در این فصل سرما امکان پذیر نیست در حالی که می شنویم بیش از 8000نفر دکتر بیکار داریم! من خود شخصاً از یک دکتر عمومی پرسیدم که چرا به روستاها نمی روید و مگرمعلمین هر روز تو این سرما و گرما ی طاقت فرسا همیشه سر ساعت سر کلاس درس هستندو حتی هفته ها در روستاهای صعب العبور بیتوته می کنن؟در جواب گفت: ما سالها درس خوانده ایم وزحمت کشیدیم حال بیاییم توی روستا خدمت کنیم، عمراً.تازه اگر بیاییم توی روستا باید تمام امکانات در اختیارمان قرار گیرد و چند برابر حقوق و........سرتون درد نیارم برای این پزشکان کار هست اما چون7 سال در دانشگاه فقط درس خواندن و به سیاه و سفید دست نزده اند و از حرفه مقدس پزشکی فقط نام آن را یدک می گشند ، حاضر نیستند مانند امثال دکتر قریب ها به محرومین کمک کنند و بیکار بودن را ترجیح می دهند مخصوصاً خانم دکترای دانشگاههای آزاد!!!!!!!!

علیرضا۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۲۱:۲۹

مناطق محروم خوزستان کار فراوان بسم الله...

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۲۱:۲۷

پس به خاطر همین است که امسال هم پذیرش در رشته پزشکی زیاد شده،ظرفیت قبولی در رشته پزشکی در ایران معادل چین و بیشتر از خیلی از کشورهای دنیا با جمعیت مشابه است !!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۲۰:۳۰

و بگویید 35000 مهندس بیکار هم داریم.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۲۰:۲۳

سسسسسسلام
واقعا زشت بود رفته بودم برای برای کار در مرکز بهداشت یک کلانشهر بعد منشی ریس مرکز بهداشت که فکر کنم دیپلم هم نداشت گفتم برای کار اومدم گفت باید یه روستاهایی که بیست تا سی کیلومتر بیرون شهر هستند بروی گفتم حقوقش چقدر است با خنده گفت بهتون خوب میدن مثل من شما هم هفتصد هشتصد تومان میگیرید (بااین تفاوت که من پزشکم و ایشان دیپلم و من باید در روستاها باشم وایشان در مرکز شهر.....) خیلی کار کردن اینجا مسخره است ان وقت در انگلیس یک پزشک خانواده را شبکه چهار نشان داد میگفت بیست هزار پوند(حدود سی میلیون)در ماه میگیره

خود شخص ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۱۹:۴۵

اول که خیلی بیشتر از این حرفاست
دوم اینکه چشم آقایون روشن با این تعداد دانشجو گرفتن و بخصوص اینکه تا چند سال دیگه که فارغ التحصیلای دانشگاههای پولی هم درمیان

alhaghir۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۱۸:۵۱

کار موجود است همت کار کردن موجود نیست فکر میکنن چون 7 سال درس خوندن باید وسط شهر های بزرگ کار کنند تا کلاسشون
پایین نیاید شبکه بهشون التماس میکنه میگه برو فلان روستا نمی رن بعد شبکه از ناچاری بهورز بهیار محلی استفاده میکنه که سرویس لازم رو نمی تونه بده
فقط ادعا میکنن یادوشون رفته میلیارد ها پول مملکت صرفشون شده و باید دین شون در عوض به کشورشون ادا کنندن متاسفانه هر تو مملکت ما هر پدر امرزیده کی از دانشگاه میزنه بیرون مدعییه یا میز پست با کت شلوار میخواد یا مطب تو جای حوش اب هوا دولت مقصر است که انتظارات یک ملت با هندونه گذاری زیر بغلشون میبره بالا در صورتی تک تک ما باید سهم خود رو ادا کنیم
زندگی د ر کشور های دیگه رو ببنید بدونید ما با ید انتظارمون رو متعادل کنیم

Yaser721۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۱۸:۵۰

و هشتاد هزار شهر رو روستای کوچک بدون حتی یک پزشک عمومی....

هادي۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۱۸:۳۸

هشت هزار نفر؟؟؟؟ ميدونيد اين عدد ضربدر سالهايي که اين بندگان خدا به اميد پزشک شدن خودن چه نجومي ميشه؟؟
اگه فرض کنيم هر کدومشون 20 سال وقت گذاشتن
20*8000=160000سال..روز و ساعت برعهده خودتون!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۱۸:۳۶

مثلا وضع مهندسان بهتره؟؟!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۱۸:۲۹

پزشكان ما بيشتر دنبال پول و آسايش هستند والا اگر كمي از مركز دور شوند مشكل شغل آنها به راحتي بر طرف ميشود . و بعد از مدت كمي صبر و تحمل به همه چيز خواهند رسيد

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۲۶ ۱۸:۲۱

پزشک عمومی = فوق دیپلم
بنده لیسانس کامپیوتر دارم با معدل 16و خورده ای بازم بیکار.
یکی از دوستام برای اینکه شاغل بشه رفت فوق لیسانش رو هم گرفت ولی الان حتی واسه حق تدریسی هم نمیخوانش.
الان اونم بیکاره.
جالب اینجاست واسه کار خصوصی 1میلیون هم سرمایه نداریم و وقتی میری واسه وام بهمون میگن باید شاغل باشی.
خیلی خنده داره!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.