آخرین خبربقایی: نمی‌پذیریم از بالا به ما دیکته شود
0بازدید

مردم می‌گویند:

آغاز دوازدهمین دوره لیگی که هنوز سازمان ندارد

در نظرخواهی که از سوی سایت «تابناک» درباره وضعیت هزینه‌های انجام شده در فصل نقل و انتقالات فوتبال انجام شد، کمتر کسی موافق پرداخت‌های میلیاردی از بیت‌المال برای فوتبالی بود که این روز‌ها مریض است و مدیرانش نمی‌دانند یا خود را به ندانستن زده‌اند.

آغاز دوازدهمین دوره لیگی که هنوز سازمان ندارد
دوازدهمین دوره رقابت‌های لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران، در حالی آغاز شد که این دوره رقابت‌ها به لیگ میلیاردر‌ها شهرت یافته است؛ لیگی که با صرف هزینه‌های گزاف برای جذب ستاره‌های فوتبال ایران، سروصداهای فراونی به راه انداخته و البته می‌توان از هم اکنون پیش‌بینی کرد، کیفیت بازی‌های امسال، تفاوت چندانی با سال گذشته نداشته باشد.

البته تنها تفاوت مهم این دوره با دوره پیش در مبالغ قرارداد بازیکنان فوتبال است. این موضوع را با خوانندگان تابناک در میان گذاشتیم و نظر آنان را درباره مبالغ قرارداد بازیکنان و تأمین هزینه‌های فوتبال از بیت‌المال جویا شدیم. در بیش از پانصد کامنتی که برای خبر «چقدر پول به بازیکنان فوتبال بدهیم؟» منتشر شده بود، کمتر کسی موافق پرداخت این هزینه‌ها بود.

اما مجموع مشکلاتی که در این حوزه وجود داشت و خواندگان هم به خوبی به آن اشاره کرده بودند، نبود سازوکار مناسب برای توسعه فوتبال کشور بود. دادن لقب حرفه‌ای به فوتبالی که هیچ زیرساخت مناسبی پس از دوازده دوره برگزاری ندارد و تیم‌ها در آن بر خلاف دیگر نقاط جهان، همچنان از بودجه دولتی استفاده می‌کنند، چیزی است که هر ببینده عاقلی خارج از مجموعه مدیریت ورزش ایران به آن پی می‌برد و خنده‌دار بودن آن را درک می‌کند.

توجه کنید که هم‌اکنون یوفا مانع هزینه کردن درآمدهای غیر فوتبالی تیم در زمینه فوتبال می‌شود و از تیم‌ها می‌خواهد تنها از درآمد به دست آمده از فوتبال برای گسترش و ارتقای خود بهره ببرند. حال این را مقایسه کنید با فوتبال دوازده سال حرفه‌ای شده ما که همچنان از بودجه دولت و واحد‌های صنعتی ارتزاق می‌کند و بازیکنانی را پرورش می‌دهد که نتوانستند در بیست سال اخیر، افتخاری در سطح قاره آسیا کسب کنند.

مفهوم توسعه در کشورهای در حال توسعه، مفهومی گسترده و فراگیر است. نمی‌توان گفت که در یک کشور مثلا بخش «الف» آن توسعه یافته و بخش «ب» عقب مانده است. وقتی توسعه همه‌جانبه باشد، می‌توان آن کشور را توسعه یافته دانست؛ کشوری که در نانو فناوریی توسعه یافته باشد، ولی ساختار مدیریتی‌اش چنان ضعیف باشد که نتواند در یک سال همزمان لیگ فوتبال و جام حذفی‌اش را برگزار کند، نمی‌تواند ادعای توسعه یافتگی داشته باشد.

در فوتبال هم این گونه است. تصور ما از فوتبال حرفه‌ای، باز کردن شیر بیت‌المال به جیب بازیکنان است؛ فارغ از اینکه دولت وظیفه تصدی‌گری در این حوزه را ندارد. دولت باید زمینه‌های درآمدزایی فوتبال را فراهم آورد، نه اینکه به فوتبال پول تزریق کند.

دولت همچنین باید با وضع قوانین آسان‌، زمینه‌های درآمدزایی تیم‌ها را فراهم کند و خود به توسعه زیرساخت‌ها، گسترش ورزش همگانی و استعداد یابی در رشته‌های گوناگون بپردازد؛ اما چیزی که هم‌اکنون وجود دارد، همین فوتبال مریضی است که چند سال است کسی را خوشحال نکرده؛ فوتبالی که در آن مدیران به کمک پول ما برای خودشان بمب می‌ترکانند و فیل هوا می‌کنند و مشهور می‌شوند.

این فوتبال مریض است. علاجش هم ساق‌های میلیاردی نیست. علاجش تعقل است. علاجش ساختارسازی و مدیریت و توسعه همه‌جانبه است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

حسام۱۳۹۱/۰۴/۳۰ ۱۰:۵۳

مشکل از مدیریت ضعیف است. ما باید به جای اینکه مربی خارجی بیاریم، چند سال مدیریت لیگ را به فردی که در لیگ های بزرگ جهان سابقه فعالیت و مدیریت داشته بسپاریم، و سعی کنیم با الگو برداری درست، سیستم مدیریت لیگ را (به شیوه مدرن و جهانی) دگرگون کنیم.
این کار یک بار برای همیشه باید صورت بگیره و به نظر من هر هزینه ای در این زمینه انجام بشه، ارزشمند خواهد بود چون زیرساخت های ما اصلاح خواهد شد.

حتی در موارد دیگری چون صادرات فرش، زعفران، و سایر کالاهای کشور هم بایستی از تجربه مدیران و شرکتهای بازاریابی برتر جهان بهره مند شویم.

فرهاد۱۳۹۱/۰۴/۳۰ ۰۹:۴۴

یه میلیارد میدن به یه بازیکن. آقا با این یه میلیارد چقدر میشه مرغ وگوشت واسیه مردم خرید. آنقدرتو بیمارستانها مریضهایی دارم محتاج هستند به یکی دو میلیون!!!

ناشناس۱۳۹۱/۰۴/۳۰ ۰۸:۲۴

فوتبال دولتی دلار زده ایران با برکت نخواهدبود. اگر کشورهای کناره نشین جنوب خلیج فارس چنان هستند مردمش برای خرید مرغ دغدغه ندارند. دارمدی برابر ایران و همه جمعیت انها اندازه کرج نیستند.

ناشناس۱۳۹۱/۰۴/۳۰ ۰۸:۰۸

البته در 20 اخیر چند افتخار فردی و باشگاهی داشتیم ولی خیلی کم بوده.

ناشناس۱۳۹۱/۰۴/۳۰ ۰۳:۳۹

فوتبال: مشتی از خروار...

یک ایرانی۱۳۹۱/۰۴/۳۰ ۰۱:۴۶

متاسفم!!!!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.