رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرتماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
0بازدید
۱۹

حال زلزله‌زدگان کوهبنان وخیم است؛ حال مسئولان وخیم‌تر!

زلزله‌زده باشی، بی امکانات و در شرایط برفی باشی و به چشم هم نیایی؛ این حال و روز اهالی کوهبنان است که شانس دیده شدن مانند زلزله زدگان کرمانشاه را نداشتند و از این روی، مجبورند سردترین روز‌های عمرشان را با سوز و سرما و لرز و غم پشت سر گذارند.

حال زلزله‌زدگان کوهبنان وخیم است؛ حال مسئولان وخیم‌تر!
زلزله‌زده باشی، بی امکانات و در شرایط برفی باشی و به چشم هم نیایی؛ این حال و روز اهالی کوهبنان است که شانس دیده شدن مانند زلزله زدگان کرمانشاه را نداشتند و از این روی، مجبورند سردترین روز‌های عمرشان را با سوز و سرما و لرز و غم پشت سر گذارند.

به گزارش «تابناک»؛ کوهبنان، ساعت ٨ و ٣٤ دقیقه ٣٠ آذر ماه ١٣٩٦، ٣ ساعت و ٢٦ دقیقه پیش از نیمه شب، ٥ و ٢ دهم ریشتر لرزید؛ لرزشی مخرب در شب یلدا که خوشبختانه به جان هیچ یک از اهالی این دیار گزندی نرسید، ولی سقف و در و دیوار خانه بسیاری را آوار کرد؛ آواری در سکوت!

کوهبنان در حالی لرزید و تخریب شد که چند روز پیشتر از آن کرمانشاه لرزیده بود و تخریب و خسارات جانی، چشم ایرانیان را به خود خیره کرده بود؛ اتفاقی که موجب شد کوهبنان و خساراتش را کسی نبیند، در حالی که 80، 90 نود درصد خانه‌های این دیار تخریب شده است. این را حسنی، فرماندار کوهبنان می‌گوید و می‌افزاید؛

«١٥٠٠ خانه تخریب شده و بیشتر تخریب ها، خیابان طالقانی بوده و دهستان جور. دهستان جور که ۱۷۰۰ نفر جمعیت دارد و یک کیلومتر با کانون زلزله فاصله داشته،٥٠٠ کانکس می‌خواهد. خانه‌هایی که فرو نشسته که هیچ، اما آن‌هایی هم که از بیرون سالم هستند و سرپا، دیوارهایشان ترک خورده و پای سازه، سست شده، طوری که مردم جرأت نمی‌کنند داخل خانه بروند.»

همه این‌ها در حالی است که برف زمستانی باریده و زندگی در چادر‌های امدادی یکی از مشقت بارترین کار‌های ممکن است. وضعیتی که اهالی این خطه چاره‌ای ندارند، جز تن دادن به آن. مردمانی که کمتر مسئولی راهی دیارشان شده و می‌شود و از این روی، امیدی به گلایه کردن به مسئولان بابت کمبود‌ها هم ندارند.
 
{$sepehr_album_30016}

این گزارش را که ساعاتی پیش مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان در این خصوص داده، بخوانید: «تا کنون ۹۶ کانکس در شهر کوهبنان و ۵۰ کانکس در روستای جور شهرستان کوهبنان تحویل مردم شده است و روند توزیع کانکس به افرادی که نسبت به آواربرداری منازل خود اقدام می‌کنند، ادامه دارد.

تاکنون بیش از ۳۰۲ واحد تخریب شده در مناطق زلزله زده شهرستان کوهبنان آواربرداری شده‌اند و حدود ۴۳۱ متقاضی به شهرداری برای صدور پروانه معرفی شده‌اند. همچنین تاکنون ۵۵۶ متقاضی به بانک‌های عامل جهت در یافت تسهیلات ویژه معرفی شده‌اند و بیش از ۲۷۷ تن با بانک‌های عامل با ضمانت سفته زنجیره‌ای قرارداد بسته است و این روند همچنان ادامه دارد.»

این گزارشی از برخی خدمات ارائه شده به زلزله زدگان کوهبنان در یک ماه و چند روز اخیر است. گزارشی که نشان می‌دهد، هنوز کار آواربرداری از خانه‌های تخریب شده هم صورت نگرفته و توزیع کانکس هم به یک سوم آنچه نیاز است، نرسیده. کانکس‌هایی که تنها به قدر تأمین حداقل مورد نیاز برای زندگی کارایی دارند، ولی تا این لحظه اغلب زلزله زدگان کوهبنان از دریافتشان محروم مانده اند.

حال و روز مردمانی که بسیاری شان کشاورز و معدن کارند و وسع خرید کانکس و ساختن سقف بر سر خود را ندارند؛ مردمانی که حتی حال و روزشان به چشم خیرین نیز نیامده که اگر این گونه شده بود، بعید بود در این شب‌های برفی شب را در چادر به روز و روز را به شب بدوزند و از کمبود ارزاق و ده‌ها مشکل ریز و درشت دیگر احساس نومیدی کنند.

هموطنانی که به مصیبتی گرفتار آمده و از فرط دیده نشدن، حالشان روز به روز وخیم تر می‌شود. دیده نشدنی که حکایت از حال وخیم تر مسئولان و نهادهای امدادی در کشورمان دارد. مسئولانی که می‌بایست در این دست مواقع به یاری مردم بشتابند و مشکلاتشان را مرهم بگذارند، اما ظاهرا تنها زمانی پا پیش می‌گذارند که کسی جان به جان آفرین تسلیم کند، نه مثل زلزله کوهبنان که به رغم تخریب های وسیعش، تلفات جانی نداشته!

تابناک

تابناک
تابناک
تابناک
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۶:۰۴

دولت روحانی یکی از ضعیف ترین دولت های ایران است من طرفدار محمود نیستم ولی اگر محمود امروز رئیس جمهور بود به نظرتون این ها الان زیر برف بودن ؟ بعد اقایون می ایند و می گویند مسکن مهر به درد نمی خوره

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۶:۰۲

اقایون نجومی بگیر با یک ماه حقوق شما می شود برای 100 نفر 100 کانکس درست کرد روز قیامتی هم هست اقایون مسئول نجومی

اکبر روح الامینی۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۳:۴۷

زلزله چی ؟بی خانمانی کی؟ من خودم در کوهبنان هستم اینها همه غلو هست سیاه نمایئه .نه اینکه طوری نشده باشهه ولی به این بزرگی که شما می گید نیست.برف کجا بوده؟دمای 12 درجه زیر صفر کجا بوده؟کوهبنان از اول زمستان تا کنون دماش از منهای 3 و 4 پائینتر نیومده می تونید اینترنت نگاه کنید .من فکر می کنم زلزله کوهبنان رو خیلی بزرگ کردنده حالا چی گیرشون میاد نمی دونم.

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۳:۱۶

حال آقای زیبا کلام با 3 میلیارد و 400 میلیونی که چند ماهه تو حسابشه چطوره؟؟

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۱:۵۹

استاندارش گفت کانکس به اندازه کافی داریم

سعید۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۱:۱۴

ناشناس جان عزیز ، من خودم کرمانی هستم ، کسی همتش کم نشده ، اعتماد از بین رفته ، معلوم نیست پول کانکسی که من یا شما یا هر کسی میده ، آیا به دست این بنده خداها میرسه یا نمیرسه ، معمولا که نمیرسه چون ما خودمون از نزدیک می بینیم ، زمان زلزله بم چادرهای درجه یک آمریکایی و اروپایی به مردم بم قرار بود داده بشه ، سر از خونه برخی درآورد که گندش همه جا دراومد ، دست همه رسید الی اونی که باید میرسید ، پس ترچیح میدم این پول رو یا خودم برسونم یا اصلا نرسونم که وقتی دست اون بنده خدا نمیرسه دست یه نااهل هم نرسه .

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۱:۰۸

شما انتظار داری کل کشور را بخواباند و به این ها برسند ؟

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۱:۰۲

نارضایتی مردم انگونه نیست که در جراید نوشته میشود بلکه این جراید خنثی و تند روها هستند که چنین تصوری را برای مردم ایجاد میکنند از جمله خود شما . تند روها نمیگذارند افکار عمومی به ارامش برسد ومتاسفانه زور گو هم هستند و تریبونهای متعدد و قوی هم دارند . به یقین دولتیان برای خوش خدمتی هم که شده باشد سعی میکند از موقعیت بوجود امده نهایت استفاده را ببرد ولی هم دستشان خالی است و هم معاندان چوب لای چرخ میگذارند .

باربد۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۰:۴۶

ما که می دونیم تویه مناطقی داریم زندگی می کنیم که زلزله خیز هستش پس چرا خونه ها مون رو ضد زلزله نمی سازیم و بعد از ساخت خونه غیر استاندارد و خراب شدن اون تویه زلزله منتظر کمک های مردمی و ساخت کانکس و ... هستیم
یکبار برای همیشه خونه های درست کنید که هم این خونه ها رو سر مردم خراب نشه و تلفات ندیم و هم هزینه اضافی بابت خسارت و تلفات نپردازیم

گمنام زاهدان۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۰:۲۵

قابل توجه رئیس جمهور محترم و دیگر مسئولان...

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۱۰:۰۶

این کمک های مردمی که قرار بود از طریق سلبریتی ها به این بنده های خدا برسه چی شد؟ خب ببرن کانکس بخرن بدن این بنده های خدا.

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۰۹:۵۷

اقای زیبا کلام میگفت باپولهای اهدایی مردم میخوادروستای نمونه درسرپل ذهاب بسازه بهترنیست بیادکانکس بخره بده به این مردم

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۰۹:۴۸

درحال حاضر حال اكثر مردم ايران خراب است فقط مسوليني كه ميلياردي اختلاس كردن وخوديهاييكه موسسه مالي واعتباري مانند ثامن وكاسپين را بالا كشيده وناپديد شدند.

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۰۹:۴۵

به مسئولین محترم و سختکوش مملکت چه مربوطه که حال زلزله زدگان وخیم است.به قول رئیس جمهور که فرمودن به دولت مربوط نیست که ی عده رفتن پولشونو به عنوان سپرده گذاشتن نزد موسسات و بانک ها.این برداشت میشه که به دولت چه ربطی داره که ی عده رفتن جایی زندگی میکنن که زلزله خیزه.والا...

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۰۹:۳۸

متاسفم برای مسئولین

رضاپور۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۰۹:۲۱

چرا بیدار نمیشوید که بحران ناکارآمدی دارید؟!؟

آق داوود۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۰۸:۵۴

حال ما که زلزله ای در کار نبوده خوب نیست خدا به داد زلزله زدگان برسه

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۰۸:۳۸

چرا هیچ کس واسطه نمی شه هر کی نمی تونه یک کانکس بخره خودش ببره یک واسطه و شماره حساب و اعتماد مردم کم همتی هستیم

ناشناس۱۳۹۶/۱۱/۰۴ ۰۸:۳۱

به نظرم باید سیاست های خارجی خودجون رو تغییر بدیم و از دشمنی و دوستی کورکورانه دربیایم. ببینیم چی حال و رفاه مردم رو بهتر میکنه و اونو انجام بدیم.
هیچ دین و واجبات دینی از حال و روز مردم این عکس ها بالاتر نیست.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.