عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومانی نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۳۰۰ تا ۸ هزار و ۴۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها از ۱۱ هزار و ۹۰۰ تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان در مناطق مختلف متغیر است.
وی با اشاره به اینکه نرخ کنونی مرغ با قیمت تمام شده تولید فاصله معناداری دارد، افزود: براین اساس وزارت جهاد کشاورزی طی مکاتباتی به ستاد تنظیم بازار نرخ مصوب هر کیلو مرغ زنده را ۸ هزار و ۸۰۰ و مرغ گرم برای مصرف کننده را ۱۳ هزار تومان اعلام کرده است تا ستاد تنظیم بازار در این زمینه تصمیمات لازم را اتخاذ کند.
حجت با اشاره به اینکه نرخ اعلامی وزارت جهاد کشاورزی با نرخ مد نظر تولیدکنندگان و تشکلهای تولیدی فاصله دارد، بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای مرغداران کمترین اختلاف قیمت را نسبت به مدت مشابه سال قبل در نظر گرفته است، در حالیکه قیمت عوامل تولید از جمله جوجه یکروزه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد، ریز مغذیها ۲۰۰ درصد، هزینههای کارگری ۳۶ تا ۴۰ درصد و حمل و نقل کالا تا ۸۰ درصد رشد داشته است که تمامی این عوامل موجب شده تا قیمت تمام شده تولید نسبت به سال قبل ۸۰ درصد افزایش داشته باشد، این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی تنها قیمت مرغ زنده را با افزایش ۳.۶ درصدی نسبت به سال قبل اعلام کرده است که این نرخ جوابگوی هزینههای تولید نیست.
این مقام مسئول ادامه داد: سال گذشته قیمت هر کیلو مرغ گرم براساس نرخ مرغ زنده ۱.۳۵ تا ۱.۳۶ درصد افزایش یافت که امسال براساس نرخ ۸ هزار و ۸۰۰ تومانی، قیمت هر کیلو مرغ گرم باید ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام میشد که متاسفانه با افزایش چشمگیری ۱۳ هزار تومان اعلام شده است که این امر منجر به دلسردی مرغداران از تولید میشود.
حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ را ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به اختلاف قیمت مصوب مرغ با نرخ کنونی بازار، امکان استمرار حجم قبلی تولید با نرخهای فعلی وجود ندارد که در نهایت این امر منجر به کمبود عرضه و افزایش قیمت در بازار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی همچنان ۲ نرخی است، گفت: علی رغم آنکه نرخ مصوب هر کیلو ذرت یک هزار و ۳۵۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان است، اما مرغداران هر کیلو ذرت را با قیمت یک هزار و ۷۰۰ و کنجاله سویا را ۳ هزار و ۴۰۰ تومان خریداری میکنند که این فاصله قیمت بر افزایش هزینههای تولید دامن میزند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با اشاره به اینکه هزینه حمل و نقل نهادههای دامی حدود ۸۰ درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: اواخر سال گذشته متوسط کرایه حمل هر کیلو نهادههای دامی ۱۳۰ تا ۱۳۵ تومان بود که هم اکنون به ۲۴۰ تومان رسیده است و به تبع این اتفاق در حمل و نقل مرغ زنده رخ میدهد، از این رو از ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی انتظار داریم که براساس واقعیت موجود هزینه تمام شده کالا را محاسبه کنند.