با بالا رفتن دما و افزایش تبخیر در تابستان، میزان غلظت نمک دریاچه اورمیه افزایش مییابد و شرایط برای تکثیر و فعالیت باکتریها و جلبکهای شورپسند مساعد میشود. باکتری هالوفیت و جلبک دونالیلا سالینا جهت مقاومت در برابر شوری، رنگدانههای قرمز تولید میکنند و موجب تغییر رنگ آب دریاچه ارومیه میشوند. با کاهش دما وافزایش ورود آبهای شیرین به دریاچه، این وضعیت به تدریج از بین میرود. / مجتبی اسماعیل زاد
خدا لعنت کند بر کسانی که پل میانگذر را زدند و دریاچه ارومیه را به دو قسمت تقسیم کردند و همچنین روی چشمه های داخل دریاچه را پر کردند باعث خشکی این نگین ایران زمین شدند