به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران از مرکز پژوهشهای غلات، با سنجش کیفیت از نمونههای کشوری در 4 نوع نان سنتی: بربری، سنگک، تافتون و لواش، نمره کیفیت 85،70 برای این نوع نانها ثبت شد که در درجهبندی، نمره خوب قرار گرفت.
در این ارزیابی 983 نمونه 4 نوع نان براساس پراکنش جغرافیایی و در 31 استان انتخاب و سپس آزمایش شدند که از این تعداد 146 نمونه نان سنگک، 179 نمونه نان بربری، 346 نمونه نان تافتون و 312 نمونه نان لواش است.
نمودارهای تغییراتی کیفیت ماهانه در دوره یکساله نشان میدهد که کیفیت نان کشور از روند نسبتا ثابتی برخوردار بوده است.
براساس این گزارش، در سنجش کیفیت انواع نان سنتی، میانگین کیفیت 4 نوع نان در استان زنجان نسبت به سایر استانها مطلوبتر است.
این گزارش حاکی است، ارزیابی نانهای سنتی در هر ماه و مطابق استاندارد 2628 نانهای سنتی، ویژگیها و روشهای آزمون و مجموع امتیازات ویژگیهای حسی نان از 60 تا 100 درجه بندی میشود.