برنج استخوانی یکی از اصلی ترین محصولات کشاورزی در ایران می باشد که کشت آن به صورت عمده در دو استان مازندران و گیلان انجام می شود و این امر به رفع نیازهای داخلی کمک می کند.
برنج استخوانی ندا آذوقه غذای اصلی بیشتر مردم جهان است و از آن برای تهیه محصولات غذایی مختلفی استفاده می شود که از این موارد می توان بسیاری از آشهای محلی ایرانی را نام برد.
برنج استخوانی یکی از اصلی ترین محصولات کشاورزی در ایران می باشد که کشت آن به صورت عمده در دو استان مازندران و گیلان انجام می شود و این امر به رفع نیازهای داخلی کمک می کند.
برنج استخوانی یک گیاه بسیار مقوی است که نیاز به میزان رطوبت بالایی دارد و ریشه آن در عمق 20 تا 25 سانتی متری زمین قرار می گیرد.
ساقه این محصول کاملا تو خالی است و برگهای این نوع برنج در دو طرف ساقه به صورت متناوب رشد می کنند.
این نوع برنج دارای مشخصه های مختلفی است که از این موارد می توان به مستحکم بودن آن اشاره کرد، برنج استخوانی به دلیل استحکام بالا در برابر شکستن شدن مقاومت بسیار عالی را از خود نشان می دهد و از قد بلندی برخوردار است.
برنج طارم محلی شمال برای نخستین بار در شهری به نام طارم کشت شده است و این موضوع باعث شده از آن پس به این کالا برنج طارم بگویند، در حال حاضر کشت بالایی از این نوع غلات در استان مازندران و گیلان انجام می شود.
آب و هوای حاصلخیز استان گیلان باعث شده تا کشت برنج طارم در این منطقه با بازدهی بسیار زیادی مواجه باشد به همین خاطر حجم بالایی از برنج مورد نیاز کشور را این استان تامین می کند.
این محصول دارای ویژگیهای ظاهری بسیار زیادی است که از این موارد می توان به حالت کشیده آن اشاره کرد، رنگ این محصول کرم می باشد و بعد از پخت بر قد برنج افزوده می شود.
امروزه به دلیل تراشیدن بیش از حد برنج طارم فجر طلایی شمال و براق و شفاف کردن این برنجها به دلیل مشتری پسند شدن این عطر تا حدی کمتر شده است زیرا عطر مربوط به سبوسهای موجود بر روی برنج است که در هنگام شالی کوبی تراشیده می شوند.
یکی دیگر از خصوصیات برنج شمال قد کشیدن برنج در هنگام پخت می باشد.
برنج شمال به گونه ای است که پس از پخت تقریباً یک و نیم تا دو برابر شده و دانه های برنج به طور کامل قد می کشند این نوع برنج به دلیل محلی بودن و قد کشیدن بسیار مورد توجه است.
از دیگر خصوصیات برنج شمال ماندگاری این برنج پس از پخت است برنج شمال را می توان پس از پخت به مدت طولانی در یخچال و به مدت کوتاه بیرون از یخچال نگهداری و از آن مجددا استفاده نمود بی آنکه سطح کیفی خود را از دست بدهد.
انتهای رپرتاژ آگهی/