آخرین خبرپاس گل نوید محمدزاده به اینترنشنال در توکیو + فیلم
8بازدید

چرا فیلم عروسی شمخانی جنجالی شد؟!

انتشار فیلم عروسی دختر شمخانی از چند جهت قابل توجه و ارزیابی است.

چرا فیلم عروسی شمخانی جنجالی شد؟!

انتشار فیلم عروسی دختر شمخانی از چند جهت قابل توجه و ارزیابی است.

به گزارش تابناک به نقل از اعتماد؛ نخست اینکه این فیلم انتشار نوعی حریم خصوصی زندگی یک شهروند است. البته این نقد از جانب بسیاری از فعالان سیاسی و کاربران شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است که وقتی فضایی ایجاد می‌شود که حریم خصوصی زندگی افراد رعایت نمی‌شود بدون شک تقبیح انتشار حریم خصوصی چهره‌ای در سطح و سمت دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی نیز کارساز نیست.

این انتقاد تا اندازه‌ای درست است؛ یعنی رویه‌ای که بخواهد از تصاویر زندگی شخصی افراد استفاده ابزاری کند به خودی خود امری قبیح و زننده است حال این تصاویر متعلق به یک فعال سیاسی یا شهروند عادی باشد یا تصاویر خصوصی مراسم عروسی دختر علی شمخانی.

می‌توان این نقد را طرح کرد با این ملاحظه که شمخانی هرگز در سمت و مسوولیت امنیتی نبوده است که از چنین رویه‌هایی دفاع کند که حالا میدان تسویه‌حساب باز باشد و بگویند خود کرده را تدبیر نیست. شمخانی در میان بسیاری از چهره‌های هم‌صنف و همگروه خودش در مسائل سیاسی اعتدالگرا بوده و هست.

ممکن است بسیاری از ما به محتوا یا رویه برخی تصمیمات و مدیریت علی شمخانی در زمان تصدی دبیری شورای عالی امنیت ملی انتقاد داشته باشیم یا بخواهیم توضیحی از زبان او به دلیل ادای جملاتی چون باید دهه 70 به سراغ سلاح هسته‌ای می‌رفتیم، بشنویم. شاید در منازعه و اختلاف نظر سیاسی شمخانی با روحانی یا اظهارات او درباره برجام و توافق هسته‌ای هم‌نظر با علی شمخانی نباشیم اما این موضوعات توجیهی برای ترور زرد  او با انتشار تصاویری از زندگی شخصی‌اش نمی‌شود.

شمخانی حالا در گروهی از چهره‌های نظامی و قدیمی کشور قرار گرفته است که به دلیل فرزندانش زیر ضرب رفته است. اینکه بخش زیادی از مردم یا سیاسیون به شورای نگهبان به دلیل رویه‌اش در بررسی صلاحیت علی لاریجانی انتقاد داشتند و اینکه زندگی دختر لاریجانی را ابزاری سیاسی برای حذف او می‌دانستند در  ماجرای شمخانی نیز  برقرار است.


سناریوهای تخریب چهره‌هایی که نوعی از سرمایه هستند داستان امروز و دیروز نیست. هاشمی‌رفسنجانی سر سلسله این داستان است. ناطق نوری یکی دیگر از فصول آن. علی لاریجانی در سال‌های اخیر درگیر همین تخریب‌ها بود و حالا نوبت علی شمخانی است.

شمخانی از چهره‌های تاثیرگذار در دوران جنگ ایران و عراق بوده است. در سطوح مختلف امور نظامی و امنیتی فعالیت داشته و بدون شک تردیدی نیست که در برخی از تصمیمات یا موضع‌گیری‌هایش نیز جای نقد باز باشد. شمخانی دیکته نانوشته نیست که از نقد مبرا باشد و می‌توان مثل هر زندگی سیاسی دیگری، مشی و رویه او را نیز مورد ارزیابی قرار داد اما بازی کردن در سناریویی که می‌تواند ترور دوم او باشد خالی از منطق و انصاف به نظر می‌رسد. 

 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

جواد مقدم۱۴۰۴/۰۷/۲۹ ۱۳:۵۷

انتشار این تصاویر شایسته نبود ، خرج عروسی معمولا به عهده داماد است چه ربطی به خانواده عروس دارد ؟! انشاالله که خوشبخت باشند .

علی۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۱۳:۴۳

بنده خدا از خجالت آب شده بود فقط زمین نگا میکرد

حسن۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۱۰:۳۴

از ماست که بر ماست

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۹:۵۳

والا عروسی در حد طبقه ی متوسط شهر نشینه با نهایت 60 تا مهمون خانم و احتمالا همین تعداد آقا. هلیکوپتر داره کشتی داره چی داره شده لاکچری؟

کامران۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۹:۵۲

ولی دوستان به این نکته توجه کنید ایشان بسیارماخوذبه حیا بودند وسرخویش رابالا نیاوردند

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۹:۴۷

عجب

رحمان۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۹:۴۴

ولی خداییش اصلا سرش بالا نگرفت ببینه دوروبرش چه خبره؟؟؟؟؟؟

توکلی۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۹:۳۰

مسئوا کشور( کشوری و لشگری) خصوصی ندارد. این پنبه رو از گوشتون در بیارید.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۵۲

زمانی که این سیاستمداران پولدار می شوند خواه ناخواه راهشان به سوی غرب باز می شود و بخصوص فرزاندانشان در آنجا مشغول تحصیل و کار می شوند و واقعیت های دنیا را میبینند و از طرفی پدرانشان در ایران زمامدار هستند و نمی توانند از عقاید قدیمی خود عقب نشینی کنند و در این جریانات ذات اصلی آنها آشکار می شود.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۵۰

شمخانی از چهره‌های تاثیرگذار در دوران جنگ ایران و عراق بوده است
یعنی چی ؟
چه تاثیری گذاشته است :
1-
2-
3-
بگید تاثیرات ایشان درجنگ تحمیلی را

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۴۸

فقط یک سوال اگر این فیلم عروسی به آقای ظریف یا روحانی یا کرباسچی یا خانواده رفسنجانی تعلق داشت حالا صدا و سیما و مجلس و قوه قضاییه چه اقدام و چگونه واکنش نشان می دادند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۴۶

بیست سال پیش با هزار قرض و وام و بدهی توانستیم تالاری در پایین شهر برگزار کنیم و موقع برگزاری مراسم مقدار کمی از دست عروس از روی توری عروس دیده میشد که گشت ارشاد امد و گیر داد و همچنین گفت باید عروس کلاه نیز روی سرش بگزارد.هنوز که هنوز است از اقساط وام ان تالار دویست متری بیرون نیامده ام انهم با مدرک فوق دکترا و نه یک فرد بیسواد.....

ایرانی۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۴۵

این حرکت خوب است.چرا که مردم می فهمند که مقامات نمونه این شعر هستند چون به خلوت می روند خود کار دیگر می کنند.

فرید۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۱۴:۱۷

درود ، باریکلا

فرید۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۱۴:۱۳

باریکلا ، درود

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۴۵

اصلا نباید جنجالی می شد. عروسی دختر شمخانی است . مگر عروسی دختر من و یا کسی دیگه ای است. عروسی ژن برتره هاست .ما توی این وضعیت یک رعیتیم در نگاه اینها

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۴۵

واعظان کاین جلوه در محراب و منبر می‌کنند
چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند

و قبلا مردم باور نمیکردنند ولی الان زودتر از اینکه آقایون خبر داشته باشن مردم میدونن

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۴۴

چرا؟ جون به خلوت می رسند آن کار دیگر می کنند. سالها مردم رو به قناعت و رعایت موازین اسلامی و اخلاقی و ...... توصیه می کنند ولی حتی جلوی فرزندان خودشون رو هم نمیتونن بگیرن. فقط زورشون به مردم بی دفاع میرسه

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۳۶

مشکل از اونجاست که شعار و عمل مسؤلین یکی نيست

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۳۵

خودت از موافقان حجاب اجباری باشی، اما وضعیت خوانوادت اینطوری باشه

خودت حرف از ساده زیستی بزنی، اما توی مجلل ترین تالار ایران مراسم بگیری

رضا۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۳۱

برای اینکه عمال پلید صهیونی در حال ترور شخصیتی او هستند

هادی حیدری۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۲۷

هیچ مسوول رده بالایی حق اشتباه حتی کوچیک نداره . اگه انجام داد بذاره و بره . تمام

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۱۹

یکی از دوستان من در یکی از شرکتهای خاتم الانبیا مدیر یک قسمت بود، روزی یکی از بالا دستانش او را به همراه همسرش که مانتو پوشیده بوده در بازار میبیند، فردا صبح احضارش می کنند که تو در مصاحبه گفته بودی که همسرت چادری است اما ما او را در بازار با مانتو دیده ایم، همان روز اخراج شده بود.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۱۹

بابا بی خیال ...

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۱۷

کدام سرمایه؟؟! هر چی کرده به ضرر مردم و کشور بوده!

شهرام۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۱۳

انتشار فیلم عروسی دیگران خیلی خیلی زشت و بی اخلاقی است
مسلما از عروس خانم در مجلس زنانه انتظار پوشیدن چادر و مغنه نباید داشته باشیم
آقای شمخانی بابیستی بخاطر کشتی های منتصب شده به پسرش ، زندگی لاکچری مورد مواخذه قرار بگیره و نه عروسی دخترش

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۱۴:۰۸

اتفاقا دختران مسیولان باید در عروسیشان هم محجبه باشند چون اینها زیادی به پوشش مردم حساسند

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۰۹

همانطور که معاون پزشکیان که با پول خود سفر لاکچری رفته بود برکنار شد وی نیز باید از کلیه مسئولیت ها برکنار شود

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۸:۰۶

بله اینکه وارد حریم خصوصی افراد شد صحیح نیست اما اینا جزو مسئولین کشور هستند و برای کشور تصمیم میگیرن بنابراین باید یکسری از مسایل را رعایت کنند . هر آنچه برای خود می پسندی برای دیگران هم بپسند.

ابراهیم۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۷:۵۷

اینکه عروسی مجلل بوده فی نفسه بدنیست ومسئله ای شخصی است .حتی عدم رعایت حجاب هم درمجلس خودشان مسئله ای شخصی است ولی سئوال اینجاست که چرا چیزی راکه خودشان رعایت نمیکنندبرمردم تحنلیش میکنند؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۹:۵۲

از کجا میدونین اونا به شمخانی نامحرم بودن؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۷:۴۶

چون دم از حجاب و ساده زیستی می زنند ولی نه واسیه خودشون فقط واسیه مردم

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۹:۵۲

توقع داشتین عروس تو زنونه پوشیه بزنه؟!

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۷:۳۹

با این مسائل سر ملت را گرم نکنید .
از معیشت مردم بگویید و این که چه کسانی حق ملت را می خورند و کالاهای اساسی را سه برابر به مردم می فروشند!

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۷:۳۲

مشکل فقط پارادوکس و تضاد ها هست ،فرمانده غیور دفاع مقدس، چرا تو لاکچری ترین هتل ایران همچچین جشنی بگیره ،این همه افراد در جامعه مشکل تهیه اولیات رو دارند،نباید کمی درایت کند

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۷:۳۱

چون اشرافی گری در آن موج می زد.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۰۹:۰۴

بد نیست به فیلم صحبت های شمخانی در سال ۱۴۰۱ توجه کنید

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.