مردم همچنان در انتظار افزایش کیفیت نان؛

نان چند نرخی می‌شود

در چند ماه اخیر، بسیاری از واحدهای نان سنتی و فانتزی در حالی از افت کیفیت آرد و افزایش ضایعات نان گلایه داشته‌اند که مسئولان وزارت بازرگانی، تأمین آرد مرغوب را از جمله وظایف کنونی کارخانه‌ها و نانوایان قلمداد می‌کنند.
کد خبر: ۱۷۱۲۴۷
|
۲۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۲۲:۳۷ 17 June 2011
|
11794 بازدید
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران گفت: در سال 90 همه واحدهای نانوایی رتبه‌بندی می‌شود و قیمت‌گذاری نان بر پایه رتبه نانوایی‌ها خواهد بود.

به گزارش خبرنگار «تابناک» اجتماعی، حمید علیخانی اظهار داشت: ما در نظر داریم که در مناطق 22 گانه تهران، 22 فروشگاه الگو ایجاد کنیم تا بقیه نانوایی‌ها بدانند که نانوایی مورد نظر مردم، باید چه ویژگی‌‌ داشته باشد و از آن الگو‌برداری کنند.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: کیفیت نامطلوب نان، تاوانی است که برای کم‌دانشی کارخانه‌های آرد و نانوایی‌ها پرداخت می‌کنیم.

هر چند کیفیت گندم هر سال در نوسان است اما مانند سایر کشورهای دنیا امکان تأمین آرد مناسب توسط کارخانه‌ها با استفاده از افزودنی‌ها وجود دارد.

به ‌گزارش همشهری، با گذشت چند ماه از آزاد‌سازی و افزایش قیمت نان سنتی و فانتزی و وعده‌های مسئولان برای ارتقای کیفی این محصول، هنوز هم افت کیفیت، مهم‌ترین علت ضایعات نان است.

در چند ماه اخیر بسیاری از واحدهای نان سنتی و فانتزی در حالی از افت کیفیت آرد و افزایش ضایعات نان گلایه داشته‌اند که مسئولان وزارت بازرگانی تأمین آرد مرغوب را از جمله وظایف کنونی کارخانه‌ها و نانوایان قلمداد می‌کنند.


افزایش اخیر قیمت نان و همچنین چند نرخی شدن آن در شرایطی صورت گرفته و می گیرد که هنوز وعده‌های پیشین مسئولان برای بهبود کیفیت نان محقق نشده و افت شدید کیفیت نان حتی نارضایتی برخی مسئولان دولتی را به‌ دنبال داشته است.

بنا بر این گزارش، با وجود تداوم مشکلات کیفی بازار نان، اجرای مرحله دوم اصلاح قیمت‌ها، نرخ نان را به قیمت‌های تمام شده نزدیک کرده و اکنون دولت یارانه چندانی برای گندم، آرد و نان پرداخت نمی‌کند با این شرایط دیگر بهانه‌ای برای عرضه نان بی‌کیفیت به مصرف‌کنندگان وجود ندارد.

بسیاری از نانوایی‌ها با استناد به افزایش هزینه تولید و نرخ آرد به شیوه‌های تازه‌ای برای جبران هزینه تمام ‌شده نان مانند کاهش وزن چانه خمیر روی آورده بودند که این امر کاهش کیفیت و افزایش ضایعات نان را به ‌دنبال داشته و به نوعی با اهداف قانون هدفمند کردن یارانه نان مغایرت دارد.

از سوی دیگر، نانوایی‌ها کیفیت نامرغوب آرد را عامل اصلی افت کیفیت نان قلمداد کرده و بر این باورند کارخانه‌های آرد از ارایه آرد متناسب با نوع نان به واحدهای نانوایی خودداری کرده و استفاده از آرد با درصد سبوس مختلف افزایش ضایعات نان را موجب شده است که البته مسئولان همچنان دم ازایش کیفیت نان و برخورد قانونی با متخلفان می زنند.

افزایش ضایعات نان فانتزی

اکنون علاوه بر افت کیفیت و ضایعات انواع نان سنتی، استفاده از آرد نامرغوب در واحدهای نان فانتزی نیز منجر به کاهش کیفیت و افزایش ضایعات شده است.

یک عضو هیأت‌ مدیره اتحادیه نان‌های فانتزی حجیم و نیمه‌حجیم با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: با آزاد‌سازی‌ و حذف یارانه آرد، اکنون به ‌دلیل تعدد مراکز تصمیم‌گیری، ضایعات نان‌های صنعتی به‌ شدت افزایش یافته و کسی پاسخگو نیست.

میرعلی سیف با اشاره به افزایش ضایعات نان فانتزی افزود: به ‌دلیل افت شدید کیفیت آرد، واحدهای نان فانتزی مجبور به خرید و افزودن گلتون با نرخ هر کیلوگرم 2 هزار و 500 تومان هستند تا امکان پخت نان فراهم شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟