برای دریافت بهتر پروتئین فرآوردهها حیوانی بهتر است با پروتئین گیاهی مورد مصرف قرار گیرند به عنوان مثال غذاهایی مانند شیربرنج و فرنی هر دو نوع پروتئین را دارا میباشند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، دکتر ضیاءالدین مظهری گفت: متأسفانه عادات غذایی ایرانیها در مورد مصرف شیر نامناسب است و در این مورد افراط و تفریط میشود و نمیتوان اطلاعات کاملی از سرانهی مصرف شیر در ایران به دست آورد.
به گفته وی سرانهی مصرف شیر در ایران پایین است که باید در این مورد چارهای اندیشیده شود و با اختصاص رایانه به این ماده مصرفی میتوان به افزایش سرانهی مصرفی کمک کرد.
وی در ادامه اظهار کرد: به طور میانگین هر فرد بین 1 تا 1.5 لیوان شیر در روز باید مصرف کند و این میزان در زنان باردار به 3 لیوان و در زنان شیرده به 4 لیوان در روز افزایش مییابد.
دکتر مظهری افزود: چنانچه برخی از افراد به علتی مانند عدم تحمل قند لاکتوز شیر، نتوانند شیر بخورند میتوانند ماست و دوغ را جایگزین آن کنند اما چنانچه به پروتئین کازئین شیر حساس باشند نمیتوان شیر و ماست و پنیر را جایگزین آن کرد چون این مواد هم برای فرد حساسیت زا هستند.
دکتر مظهری با بیان این که شیر بهترین منبع تأمین ریبو فلاوین (ویتامین ب2) است و این ویتامین منبع آزادسازی انرژی از کربوهیدراتها، پروتئین و چربی است افزود: برای دریافت بهتر پروتئین حیوانی بهتر است با پروتئینهای گیاهی مورد مصرف قرار گیرند.
وی با اشاره به این که فقط کودکان به علت نیاز به چربی مجاز به مصرف شیرهای با چربی 3-2.5 درصد هستند افزود: دیگر گروههای سنی باید از شیر کم چرب استفاده کنند تا با عوارض چاقی و بیماریهای قلبی و عروقی مواجه نشوند.
دکتر مظهری در پایان خاطرنشان کرد: کودکان نباید بیش از حد نیاز شیر مصرف کنند زیرا در معرض افزایش چربی خون و بی اشتهایی دائمی قرار میگیرند.