ایران اجرای مشروط پروتکل الحاقی را آغاز می‌کند

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد: ایران اطلاع داده است که اجرای مشروط پروتکل الحاقی را آغاز می‌کند.
کد خبر: ۵۴۰۳۷۶
|
۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۵ 18 October 2015
|
2880 بازدید
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد: ایران اطلاع داده است که اجرای مشروط پروتکل الحاقی را آغاز می‌کند.

به گزارش ایسنا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز یکشنبه( امروز) با انتشار بیانیه ای در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در 18 اکتبر 2015 به مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع داده است که از روز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به صورت مشروط پروتکل الحاقی توافق نامه پادمانی را تا زمان تصویب آن توسط مجلس اجرا می‌کند و ترتیبات فرعی کد اصلاحیه 3.1 توافقنامه پادمانی را نیز به طور کامل اجرا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، ایران و گروه 1+5‌ در تیرماه سال جاری بر سر برنامه جامع اقدام مشترک به توافق رسیدند که بر اساس آن ایران در ازای لغو تحریم های بین‌المللی برنامه هسته‌ای خود را محدود خواهد کرد. ایران همچنین طبق این توافق قرار است پروتکل الحاقی را که پیش از این اجرای داوطلبانه آن را متوقف کرده بود اجرا کند.

اکنون با پایان 90 روز از زمانی که شورای امنیت سازمان ملل توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5‌ آن را با تصویب قطع‌نامه‌ ای مورد تائید قرار داد روز عملیاتی شدن این توافق فرا رسیده است.

به گزارش ایسنا، پیش از این یک بار پروتکل الحاقی برای دو سال و نیم در دولت اصلاحات و در زمان مسوولیت حسن روحانی بر پرونده هسته‌ای ایران (آذر 1382) به طور موقت و داوطلبانه اجرایی شده است. این پروتکل توسط علی اکبر صالحی نماینده وقت ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به امضا رسید.

نکته قابل توجه این‌که به احتمال قوی برای دومین بار نیز پروتکل الحاقی در تاریخی نزدیک به آذرماه 1382 توسط نماینده ایران در آژانس امضا خواهد شد.

اما با ارجاع پرونده اتمی ایران به شورای امنیت، مجلس فوریت طرحی را که چندی پیش از آن به تصویب رسانده بود از تصویب نهایی گذراند و دولت ایران را ملزم به کاهش همکاری با آژانس و لغو اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی کرد.

پروتکل الحاقی به‌منظور و بهبود کارایی نظام پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در سال 1993 تدوین و در سال 1997 به تصویب رسید. کشورهایی که دارای موافقت‌نامه پادمانی جامع با آژانس هستند، می‌توانند این پروتکل را نیز امضا کنند و لازم‌الاجرا شدن آن برای کشور عضو، بسته به تصویب پروتکل در مجالس قانونگذاری کشورها دارد.

ایران تصویب نهایی پروتکل الحاقی را به خارج شدن موضوع هسته‌ای از روی میز شورای حکام و شورای امنیت و نیز لغو تمامی تحریم‌های یک جانبه و ملی منوط کرده است.

هم‌چنین کشورهای عضو آژانس از زمانی که ترتیبات فرعی کد اصلاحی 3.1 را بپذیرند اگر تصمیم به ساخت یک برنامه هسته‌ای بگیرند موظف می‌شوند که آژانس را مطلع کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟