روغن پالم یکی از پرکاربردترین روغنهای خوراکی جهان است . بر اساس دادههای موسسه Gro Intelligence، سرانه جهانی مصرف این روغن از سال 2000 تاکنون بیش از دو برابر افزایش یافته و به 7/7 کیلوگرم (17 پوند) در سال 2015 رسیده است. مالزی و اندونزی حدود 85 درصد تولید جهان را بهعهده دارند.
به گزارش بلومبرگ، روغن پالم یکی از پرکاربردترین روغنهای خوراکی جهان است . بر اساس دادههای موسسه Gro Intelligence، سرانه جهانی مصرف این روغن از سال 2000 تاکنون بیش از دو برابر افزایش یافته و به 7/7 کیلوگرم (17 پوند) در سال 2015 رسیده است. مالزی و اندونزی حدود 85 درصد تولید جهان را بهعهده دارند.
نمودار 1 – روند افزایش مصرف روغن پالم در دهههای اخیر
شرکت R.E.A. Holdings Plc به عنوان یک هلدینگ مستقر در لندن و دارای مزارع کشت در اندونزی در مورد این روغن چنین مطالبی را بیان میکند: «محبوبیت روغن پالم، به دلیل مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون است؛ به این معنا که عمر مفید بالایی دارد و برای سرخ کردن و شرایط آب و هوایی گرم مناسب است. همچنین این روغن علاوه بر صابون و مواد شوینده، به عنوان خوراک در تولید سوختهای زیستی استفاده میشود. درضمن اسیدهای چرب به دست آمده از روغن پالم برای تهیه مواد دارویی و آرایشی کاربرد دارد.»
توسعه کشت
دانههای پالم که بومی آفریقاست، از سوی بریتانیاییها در دهه 1870 میلادی به عنوان یک گیاه تزئینی وارد مالزی شد. به گفته انجمن روغن پالم مالزی، آغاز کشت اقتصادی در سال 1917 میلادی بود، زمانی که این کشور به عنوان مالایا شناخته شد.
توسعه کشت پالم به عنوان بخشی از برنامه دولت مالزی برای کاهش فقر از راه افزایش تولید محصولات کشاورزی و جایگزینی با کائوچو از سال 1961 مورد حمایت قرار گرفت. پالم در سال 1989 میلادی به مهمترین محصول اقتصادی مالزی تبدیل شد.
آمارهای انجمن روغن پالم مالزی نشان میدهد تولید این محصول از سال 1990 میلادی بیش از سه برابر افزایش یافته و در سال 2015 قبل از این که خشکسالی مربوط به پدیده ال نینو به تولید محصول آسیب برساند، به رکورد 19,96 میلیون تن رسیده است.
تولید جهانی با توجه به رشد تقاضا در حال افزایش است، چرا که در تولید سوختهای زیستی بویژه در اندونزی مورد استفاده قرار گرفته است.
نمودار 2 – تولید(رنگ آبی) و صادرات روغن پالم در مالزی