رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور اعلام کرد: بر اساس پایش انجام شده در انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، میزان نمک در نان بربری بیشتر از سایر نانها است.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر هدایت حسینی با اشاره به اهمیت مقدار نمک دریافتی در ایجاد بیماری پرفشاری خون گفت: در راستای برنامهریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انستیتو تغذیه برای سیاستگذاری در جهت کاهش عوامل خطر تغذیهای، برنامه پایش عوامل خطر تغذیهای شامل نمک، قندهای ساده، چربی و اسیدهای چرب ترانس و اشباع را در مواد غذایی صنعتی و سنتی اجرا میکند.
وی با اشاره به برنامههای کنترل و کاهش فشار خون در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، ادامه داد: بیشترین مقدار نمک دریافتی از طریق مواد غذایی در کشور، مربوط به نان است و در بین انواع نانها، نان بربری بیشترین مقدار نمک را دارد.
حسینی افزود: البته با توجه به سرانه مصرف بالای نان لواش در کشور و بالا بودن مقدار نمک در تولید این نان بیشترین مقدار نمک را از بین مواد غذایی نان لواش به سبد مصرف غذایی ایرانیها وارد میکند.
وی تاکید کرد: بر این اساس، کاهش نمک در انواع نان به ویژه لواش و بربری میتواند نقش مهمی در کاهش دریافت نمک روزانه و پیشگیری از پرفشاری خون داشته باشد.