آخرین خبرارزان‌ترین گوشی آیفون در بازار چند است؟
5بازدید

نصب کنتورهای سه تعرفه‌ای برق در منازل

وزارت نیرو قصد دارد با توجه به ضرورت تعویض کنتورها، بخش عمده ای از این رقم را برای به کارگیری کنتورهای سه تعرفه ای هزینه کند.

وزیر نیرو از اختصاص اعتبار 120 میلیارد ریالی برای تعویض کنتورهای برق در سال جاری خبرداد و اعلام کرد به‌کارگیری کنتورهای سه تعرفه‌ای برق در منازل مسکونی در دستور کار قرار گرفت.

مجید نامجو در گفتگو با مهر گفت: وزارت نیرو قصد دارد با توجه به ضرورت تعویض کنتورها، بخش عمده ای از این رقم را برای به کارگیری کنتورهای سه تعرفه ای هزینه کند.

وزیر نیرو افزود: کنتورهای سه تعرفه ای با توجه به شرایط کشور و میانگین مصرف کل جامعه در زمانهای مختلف و براساس سه تعرفه تنظیم شده است که بهای برق مصرفی را در سه زمان کم باری، میان باری و اوج بار محاسبه و در قبوض مشترکان ثبت می کند.

وی تصریح کرد: به کارگیری این کنتورها در راستای مدیریت مصرف و با هدف کاهش خاموشی  و افت ولتاژ صورت می گیرد.

به گزارش مهر، این تصمیم را وزارت نیرو در شرایطی اتخاذ کرده است که دولت در نظر دارد در سایه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، بهای برق مصرفی مشترکان را به قیمتهای واقعی نزدیک تر کند.

بر این اساس، اقتصاد خانواده اینگونه ایجاب می کند که مصارف به ساعات کم باری یا حداکثر میان باری انتقال یابد تا بتوان مبلغ کمتری را برای برق مصرفی پرداخت کرد.

در این راستا یکی از روشهای مدیریت این موضوع استفاده از کنتورهای سه زمانه است. این کنتورها براساس برنامه ریزی انجام شده، هزینه برق مصرفی را براساس کیلووات ساعت در سه زمان مذکور محاسبه می کنند.

در عین حال، با توجه به اینکه تعرفه بهای برق در هر یک از زمانها دارای تفاوتی چشمگیر است، لذا برنامه ریزی برای استفاده بیشتر از انرژی برق در ساعات کم باری، تامین کننده منافع مشترک خواهد بود.

براساس قانون، بهای برق مصرفی در ساعات میان باری به صورت معمولی و منطبق بر مصوبات اعلام شده محاسبه می شود اما قیمت برق در ساعات اوج بار، به ازای هر کیلووات ساعت 2.5 برابر بیش از زمان معمولی است. از سوی دیگر، بهای انرژی برق مصرف شده در ساعات کم باری، 75 درصد کمتر از قیمت پایه محاسبه شده در زمان میان باری است.

به عبارت دیگر، اگر بهای هر کیلووات ساعت برق مصرفی 160 ریال (مطابق با قیمت های تکلیفی فعلی) باشد، مبنای محاسبه یک کیلووات ساعت برق مصرف شده در ساعات اوج بار 400 ریال و در زمان کم باری حدود 53 ریال است. این تفاوت قیمت، خود عاملی برای سوق دادن مصرف کنندگان به سمت مدیریت مصارف خود و سوق دادن آن به سمت مصرف در ساعات کم باری و میان باری است.

بر همین اساس هر مشترک می تواند با برنامه ریزی در زمان استفاده از وسایل برقی، هم منافع مادی خود را بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تضمین کند و هم از هدرروی این نعمت خدادادی جلوگیری کند.

گزارش مهر حاکی از آن است که در نیمه اول هر سال، ساعات کم باری در شبانه روز از 23 تا 7 صبح (به مدت 8 ساعت)، ساعات میان باری از 7 صبح تا 19( به مدت 12 ساعت) و ساعات اوج بار از ساعت 19 تا 23 (به مدت 4 ساعت) است.

در نیمه دوم سال، ساعات کم باری در شبانه روز از 5 صبح تا 17 (به مدت 12 ساعت)، ساعات میان باری از 17 تا 21 ( به مدت 4 ساعت) و ساعات اوج بار از 21 تا 5 صبح ( به مدت 8 ساعت) است.

به عنوان مثال، اگر یک مشترک در 24 ساعت شبانه روز، 20 کیلو وات ساعت برق مصرف کند و دارای کنتور سه تعرفه ای باشد، کنتور مصرف برق این مشترک را به سه بخش تقسیم می کند به نحوی که مصرف ساعات میان باری برابر X کیلووات ساعت معادل A تومان، مصرف ساعات اوج بار برابر Y کیلووات ساعت معادل B تومان و مصرف ساعات کم باری برابر Z کیلووات ساعت معادل C تومان خواهد بود.

در مجموع بهای برق مصرفی این مشترک ( A+B+C) تومان خواهد بود که به طور قطع متفاوت با یک رقم کلی است که هم اکنون به ازای هر کیلووات ساعت به قیمت تمام شده و سوخت یارانه ای، محاسبه می شود.

در حقیقت با کنتورهای فعلی، اگر مشترکی در ساعات اوج بار مصرف خود را کنترل و به ساعات میان باری یا کم باری منتقل کند، به طور قطع قیمتی یکسان با مشترکی می پردازد که بیشترین مصارف خود را به ساعات اوج بار منتقل می کند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

حميد۱۳۸۹/۰۱/۱۷ ۰۸:۰۸

اتو هاي ذغالي رابيرون بياوريد، سبو و كوزه هاي آب را از آب پر كنيد ، براي اهل منزل هر كدام يك بادبزن بخريدو...
رفاه و اسايش در راه است. خدايا مرديم از خوشي ونمي دانيم چگونه از دولتمردان تشكر كنيم

مهدی۱۳۸۹/۰۱/۱۷ ۰۱:۳۹

توی مناطق گرمسیری مگه میشه توی 24 ساعت کولر رو خاموش کرد و فقط توی ساعات معمولی و کم باری استفاده کرد . اگه یکی از مسئولین عزیز تونست توی اوج گرما و شرجی بودن هوا 4 ساعت از شبانه روز رو توی گرما بشینه و عرق بریزه به این امید که زود تر این 4 ساعت بگذره و ساعت کم باری برسه تا کولرش رو خاموش کنه ما هم همین کار رو میکنیم .
دلشون خوشه بقران

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۲۲:۵۷

کار کاملا کارشناسیه و در تمام دنیا انجام میشه. کاملا موافقم

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۲۲:۵۲

من نمیدانم ما ایرانی ها چرا اغلب سعی میکنیم عجولانه نظر بدهیم و بدون توجه به اصل موضوع مسئله را سیاسی کنیم. این روش سالهای سال است که در برخی از کشورهای غربی که مشکل انرژی دارند اجرا شده و می شود. این امر اگر اجرایی شود بسیار منطقی است. اینجانب با خاواده حدود پانزده سال قبل در انگلیس زندگی میکردیم.
در آن زمان در آن کشور اروپایی برق دو نرخی بود. از ده شب تا 6 صبح (اگر درست به یاد داشته باشم) نرخ ارزان و بقیه اوقات گران بود. تمام هم و غم خانواده حقیر برای صرفه جویی این بود که تمام مصارف ضروری اما زیاد (ازقبل: اطو کشیدن، جارو برقی، استحمام، لباس شویی، وامثالهم) را برای ساعات کم باری برنامه ریزی کنیم.
امیدوارم دراجرا مجریان دچار سیاست زدگی نشوند. انشالله

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۶:۱۷

ایا بهتر نیست این 120 ملیارد صرف ساختن و تعمیر وتجهیز نیروگاه های کشور شود

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۶:۱۶

تابی جون دستاتو گرم کن چون بعد از طرح اصلاح اقتصادی سرت شلوغ میشه.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۵:۴۳

وقتی که قرار است قیمت ها واقعی و تعرفه ها حذف شود یعنی باید برای هرچی مصرف می کنید پول و هزینه واقعی پرداخت کنید استفاده از کنتور 3 تعرفه معنی ندارد و این بازی برای زمانی مفید است که سوبسید و تعرفه ها پا برجا باشد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۵:۰۷

الان هم هرکیلووات 16 تومان نیست بلکه 70 تومان حساب می کنند.

اميني صالحي۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۴:۲۵

لطفا وزارت نيرو اعلام كند كه زمان پيك مصرف برق شب هاست يا روزها. ساعت آنر اعلام كند تا مردم داراي كنتورهاي سه تعرفهاي سرشان كلاه نرود.

امیر۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۳:۵۱

برای اطلاع دوست عزیز: کنتور سه تعرفه یک کنتور با قابلیت های بسیار زیاد از جمله ثبت تعرفه های مختلف است و نیازی به ثبت 3 کنتور به یقین نیست. قابل ذکر است انواع ویژه ای از این کنتورها قابل هماهنگ شدن با کنتور آب و گاز نیز می باشد و در سیستم های نوین ثبت مصارف عملا تنها یک کنتور و از راه دور قرائت می شود. موفق باشید.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۳:۴۳

با سلام. منازل نوساز در حال حاضر از اين كنت.رها مجبور هستند استفاده بكنند و اين درحالي است كه براي بيش از 90 درصد خانوارها هزينه برق در طول شبانه روز به صورت يكسان محاسبه مي شود. در خواست مي كنم براي رعايت عدالت، سه زمانه محاسبه نمودن قيمت را تا تعويض همهكنتورها يا حداقل درصد قابل توجهي به تعويق بياندازيد. عدالت را فراموش نكنيد

شبیری۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۳:۲۲

در شرکت توزیع برق تهران مبنای ساعت تعرفه شش ماهه دوم سال مشابه شش ماهه اول سال می باشد ضمن آنکه مبلغ تعرفه کم باری 25 درصد مبلغ میان باری محاسبه می شود یعنی حدود 40 ریال نه 53 ریال .

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۲:۰۹

ای خدا تا کی باید مثل بد بختا زندگی کنیم .

احمدی۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۱:۵۰

با سلام .آقای وزیر نیرو لطفا" دست از سر کچل مردم بردارید هر روز یک برنامه و یک پروژه دارید بجای اینکه 120 میلیارد را خرج تعویض کنتورها کنید این پول را صرف خدمات دیگر به مردم کنید و هر روز برای خودتان پروژه درست نکنید با این برنامه شما بعنوان مثال مردم خو زستان که نه ماه از سال گرما دارند چه بکنند.

ئاسر۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۱:۳۸

حتما باید 3 کونتور باشه نمیشه با یک کنتور انجام داد؟ اگه نمیتونید به دوستان عزیز چینی بگید با 3 سوت براتون میسازن ارزون و خوب

salehloo۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۱:۱۵

درخصوص ساعات نیمه دوم جابجای انجام شده است که اشتباه فاحش مشخص است مثلا ساعت اوج 17تا 21 می باشد یا ساعات کم باری از ساعت 21 تا 5 صبح

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۱:۰۳

اما من متوجه نشدم اگر قرار است یارانه ها حذف شده و قیمت تمام شده برق از مردم دریافت شود چگونه می‌توان مطابق دستورات اسلام دو و نیم برابر قیمت تمام شده از مردم پول دریافت کرد. اینکه کار شیخ الازهر یا امریکایها و انگلیسی ها نیست به جای این کار می‌توان کنتور برق را طوری تنظیم کرد که در ساعات اوج مصرف نتوان از آن بار بیشتری کشید

مهدی۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۱:۰۲

سال گذشته انشعاب جدیدی گرفتم با کنتور سه تعرفه ای ولی قیمت فقط با یک تعرفه محاسبه می شود و در زمان درخواست نیز به بنده گفتند که محاسبه با یک تعرفه انجام می شود نمی دانم چه ضرورتی دارد که کنتورها عوض شود

عباس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۰:۴۰

با سلام
ساعت های کم باری ، میان باری و اوج بار در نیمه دوم سال اشتباه می باشد و بایستی اصلاح گردد.

امیر۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۰:۳۵

سلام.
در بازه های زمان بندی مربوط به نیمه دوم سال در متن مطلب بازه های زمانی اشتباه معرفی شده است. از 5 صبح تا 17 میان باری، از 17 تا 21 اوج بار و از 21 تا 5 صبح کم باری ، صحیح است. تابناک لطفا اصلاح کنید.

عليرضا حيدري۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۰:۳۳

با سلام الحمدالله ملت راتمام وكمال سپرده انددست ادرات مختلف كه هرجور دلشان خواست با انواع لطايف الحيل بنام كارشناسي هاي مختلف تاهر جا كه تيغشان ميبرد پدر مدم را دربياورند .براي مثال سازمان اب يك الگوي مصرف درست كرده اداره برق يكي،اداره گاز هم تازه معجزه كرده است ازدوسري قبل كه قبض گاز ما حدود8500الي11000تومن ميامد از سري قبل يهو يك قبض قرمز رنگ وبعنوان مشتري پر مصرف وبامبلغ گازبهاي شما طبق قانون(حالاكدام قانون)1939590ريال وعنوان يارانه پرداختي توسط دولت مهر پرور عدالت گستر1607867ريال وگاز بهاي قابل پرداخت 353000ريال چشمان مارا منور فرمودند بنده از عيال واولاد پرس وجو كردم نكند درموقعي كه بنده سركارم شيرهاي گاز را بيخودي باز ميگذارند كه اخطار ميزان مصرف بالا وغيرمتعارف بگيريم كه قسم خوردند غير از مصرف خانگي جائي مصرف نداشته ايم .حال چگونه در عرض دودوره جزو پرمصرف هاشده ايم؟شايد از معجزات هزاره سوم باشد. در صورت نياز قبضهاي قديم وجديدراميتوانم اسكن كرده وبفرستم

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۰:۲۷

چقدر بی برنامه هستید آقایان وزارت نیرو
چرا اینقدر خرج بی مورد می کنید مگر نی اینکه جدیدا کنتورهای دیجیتالی را نصب کردید حالا می خواهید آنها را عوض کنید !!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۰:۲۵

در صورت برداشتن یارانه ها اجرای این کار چه لزومی دارد.
در ضمن این قانون اجحاف در حق کسبه و اصناف میباشد که نهایت کار انها تا 9 الی 10 شب میباشد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۰:۰۰

با سلام، از مدیران و مسئولین تقاضا میشود قیمت تمام شده را محاسبه و به اطلاع مردم برسانند.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۰۹:۵۹

همون شاخصه ديگه آب مجاني برق مجاني و ....

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۰۹:۵۶

اين يك درخواست جدي هست و از تابناك خواهش داريم حتما" مطرح كنند. بي زحمت يك فكري هم براي قشر كارمند كه هردو نفر زوجين شاغل هستند بكنند كه معمولا از ساعت 18 به بعد بمنزل ميرسند.

رويا۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۰۹:۵۰

اين قانون خيلي خوب است ولي يك فكر ي هم براي خانواده هاي كارمندي بكنند كه موقع اوج مصرف برق به خانه ميرسند و بايد همه كارهايشان را در ساعات اوج مصرف انجام دهند اين يك اجحاف است چون آنها ناخواسته مجبور به مصرف برق بيشتري ميشوند طبق اين قانون خانم هاي كارمند بايد تمام كارهاي منزل را از ساعت 12 شب الي 6 صبح انجام دهند و سپس به سركار خود بروند .

a۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۰۹:۳۶

بگو مي خواهيم گرانش كنيم اين ادا ها ديگه چيه؟

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.