این تنها ایرانی ها نیستند که با ترکیب سیب زمینی با دیگر مواد خوراکی به پخت غذاهای خوشمزه می پردازند و مردم سایر فرهنگ و کشورها نیز در پخت غذاهایی که حاصل ترکیب سیب زمینی و دیگر مواد خوراکی است، دستی در آتش دارند. مثل مردم ایتالیا که گاتوی سیب زمینی آنها شهرتی جهانی یافته است.
به گزارش «تابناک»، گاتوی سیب زمینی نوعی غذای ایتالیایی است که در سالهای منتهی به ۲۰۲۰ میلادی در کشورهای جنوب غرب آسیا نیز با استقبال رو به رو شده است. این غذای خوشمزه ایتالیایی را با ترکیبی از سیب زمینی تازه و پوست کنده، تخم مرغ، شیر، کره ذوب شده، نوعی پنیرایتالیایی به نام پکورنیا، موتزارلا و پروولون، جعفری تازه، روغن زیتون، آردسوخاری و ژامبون تهیه میکنند.
برای تهیه گاتوی سیب زمینی ابتدا باید یک ظرف آب جوش تهیه کرد و پس از آن سیب زمینیهای پوست کنده را داخل آن ریخت تا پخته شود. این عمل چیزی حدود سی دقیقه زمان لازم دارد.
در کنار این اقدام نیاز است تا یک ماهیتابه آغشته به روغن زیتون آماده شود و همچنین نیاز است تا فر آشپزخانه را تا دمای ۳۷۵ درجه گرم کرد.
پس از پخت سی دقیقه ای لازم است که سیب زمینیها را از آب جوش خارج کرده و در یک ظرف دیگر با شیر، کره و پنیر مخلوط کنیم و پس از اضافه کردن نمک به میزان دلخواه و نیز تخم مرغ آن را خوب مخلوط کرده تا ترکیب آن یک دست شود.
پس از این کار بهتر است تا خرده نانهایی را در قسمت زیرین و طرفین ماهیتابه ریخته و نیمی از ترکیب سیب زمینی را روی آن ریخته شود.
همچنین روی ترکیب سیب زمینی را باید با پنیر پروولون (نوعی پنیر ایتالیایی) بپوشانید و سپس یک لایه ژامبون و سپس پنیر موتزارلا (نوع دیگری از پنیرهای ایتالیایی) را قرار بدهید.
در این قسمت باید بقیه ترکیب سیب زمینی را روی مواد موجود بریزید و روی آن با چنگال شیارهایی را ایجاد کنید. در این زمان پس از اضافه کردن مقداری روغن زیتون و کره به مواد موجود تابه را در فر قرار داده تا به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه پخته شود. از جعفری نیز می توان برای تزئین غذا استفاده کرد.