رنگ آلو سیاه اغلب به رنگ قرمز پر رنگ و در بعضی گونه ها بنفش تیره یافت میشود. این میوه مملو از مقادیر ویتامینها و مواد معدنی است. لازم است بدانید آلو یک منبع مهم جذب آهن است. اما چگونه؟
همان طور که گفته شد، آلو سیاه به دلیل مقادیر بالای ویتامین C قابلیت جذب بالای آهن را دارد. به طور کلی این میوه برای درمان بسیاری از بیماریهای سیستم گوارش، پوکی استخوان و سلامت قلب و عروق مفید است. از دیگر خواص آن میتوان به کنترل دیابت، کاهش وزن، جلوگیری و درمان یبوست و کنترل فشار خون اشاره کرد
مریم تقوی شیرازی، عضو هیات علمی و متخصص طب ایرانی در خصوص آلو و خواص آن،گفت: آلو میوه ای تابستانی است که انواع و رنگهای متعددی دارد. بعضی سبز، زرد یا سیاه و گاهی هم سرخ می شوند. ریز و درشت دارد. طعمش ترش، شیرین و یا ملس است.
وی ادامه داد: طبع آلو در منابع طب ایرانی که به نام اجاص آمده است، بر حسب میزان ترشی اش متفاوت ذکر شده است. آلوی رسیده شیرین طبع سرد و تر ملایمی دارد. اما هر چه ترش تر شود، سردیش بیشتر می شود.
این استاد طب ایرانی ابراز کرد:آلو به ملین بودن معروف است. تازه آبدارش، اثر لینت بخشی بیشتری دارد. آلو حرارت بدن را کم می کند. تب و تشنگی، گرمازدگی و التهاب و خارش پوست را تسکین می دهد، بخصوص اگر قبل از غذا مصرف شود.
شیرازی متذکر شد: هر چه آلو شیرین تر باشد، ملین بهتری می شود و هر چه ترش تر شود، التهاب و گرمی را بیشتر کنترل می کند.
وی یادآور شد: اگر معده و گوارش سرد باشد، مثلا ترش کند، کندی هضم غذا داشته باشد و نفخ کند، آلو بهتر است با آب و عسل یا گلقند مصرف شود.
شیرازی بیان کرد: آلو اگر با شکر به صورت شربت پخته شود، ملین بی آزاری می شود که حتی اگر سرفه هم داشته باشید، ترشی اش اذیت نمی کند و سینه را هم نرم می کند.
این متخصص طب ایرانی افزود: آلو یک میوه خوشمزه کم کالری با ویتامین ها و مینرال های متنوع، فیبر و آنتی اکسیدان ها است. اگر آلو خشک باشد، کالری و فیبرش بیشتر است. فیبری که در آلو است علاوه بر اینکه حرکت روده ها را تسهیل می کند، قند و چربی خون را نیز تنظیم می کند.
وی تصریح کرد: کار جالب دیگر آلو، جلوگیری از پوکی استخوان است. افزودن این میوه پرخاصیت به انواع غذاها مثل خورش، آش و سالاد، طعم آنها را دلچسب تر می کند. لواشک ها و پاستیل های خانگی با آلو می تواند جایگزین مناسبی بر تنقلات صنعتی و کم خاصیت برای کودکان باشد.