رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبربعد از شام راه بروید
12بازدید
۱۴

تابناک بررسی می کند؛

دست انداز‌های جدید در مسیر واردات خودرو/ مجلس و مجمع تشخیص مصلحت به اختلاف خوردند؟

درحالی که واردات خودرو نو و کارکرده توسط مجلس به قانون تبدیل شده، اما همچنان سنگ اندازی و اما و اگر‌ها ادامه دار است و احتمال دارد قصه واردات خودرو تغییر ریل داده و به مسیر جدیدی هدایت شود.

دست انداز‌های جدید در مسیر واردات خودرو/ مجلس و مجمع تشخیص مصلحت به اختلاف خوردند؟

هیئت‌عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست علی لاریجانی در جلسۀ فوق‌العاده روز گذشته مصوبات مجلس در خصوص تخصیص میزان ارز برای واردات خودرو و کاهش حقوق گمرکی قطعات را مغایر سیاست‌های کلی ابلاغی دانست. این درحالی است که نگاهی گذرا به کارنامه کارخانه‌های بزرگ خودروسازی کشور و کنکاش در آمار‌ها و صورت‌های مالی آنها نشان می‌دهد همچنان چرخ‌های غول‌های خودروسازی ایران می‌لنگد. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، با گذشت بیش از دو سال از تصویب واردات خودرو توسط مجلس و اجازه ورود برخی از خودروها به کشور حالا هیئت‌عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با سنگ اندازی جدیدی آن را مغایر با سیاست های ابلاغی دانست و احتمال می رود که داستان واردات خودرو تغییر کند. 

واردات خودرو درحالی به چالش افتاده است که آخرین وضعیت صورت‌های مالی خودروسازان ازجمله ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو نشان می‌دهد زیان انباشته همچنان ادامه دارد و هر ماه رکورد‌های جدیدی را ثبت می‌کند؛ به شکلی که طبق اطلاعات منتشر شده در صورت مالی، مجموع زیان انباشته سه شرکت ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو تا پایان مهر ماه به ۲۰۸ هزار و ۳۴۰ میلیارد و ۵۵۸ میلیون تومان رسیده است.

از طرف دیگر خودروسازان برای جبران وضعیت زیاندهی خود توانستند مجوز افزایش ۳۰ درصدی قیمت را از شورای رقابت بگیرند بدون آنکه تغییری در کیفیت محصولات خود داده باشند. 

بازار رقابتی به نفع مردم است

گذشته از اینکه واردات خودرو امکان دسترسی به تنوع بیشتری از بازار خودرو را فراهم می کند می تواند باعث افزایش رقابت در بازار خودرو خصوصا خودرو‌های داخلی شود. آزادسازی واردات ماشین می‌توانست پایانی برای داستان همیشگی التهابات بازار خودرو باشد و از طرف دیگر مردم برای انتخاب ماشین مدنظرشان قدرت انتخاب بیشتری داشته و محدود به انتخاب خودرو‌های داخلی بی کیفیت نیستند. 

انتقاد بی سابقه محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی درمورد اجرایی نشدن واردات خودرو چندی پیش خبرساز شد. قالیباف دراین خصوص گفت: نزدیک به ۲ سال است که واردات خودروی دست دوم را تصویب کردیم؛ چرا نمی‌گذارند؟ چطور می‌شود در سال بیش از ۸ میلیارد دلار قطعه وارد می‌کنند ولی برای واردات خودروی کارکرده می‌گویند پول نیست! چرا؟ چون نمی‌خواهند اجازه رقابت بدهند.

در این سال ها، بازار خودرو فراز و نشیب بسیاری داشت تحریم ها، سوداگری دلالان، سوء استفاده خودروسازان داخلی از وضعیت بازار انحصاری، رکورد‌های عجیب و غریب قیمت خودرو‌ها وضعیت این بازار را همواره با التهاب همراه کرده و این وضعیت همچنان  ادامه دار است و سنگ اندازی ازسوی جناح های مختلف برقرار است. 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۰ ۰۹:۲۴

باز رانت و رانت بازی برای اینکه دلال سود بیشتر ببره خسته ایم از دستتون دیگه!

حمید۱۴۰۳/۱۰/۱۰ ۰۷:۲۹

آقایون خجالت بکشید .با این سخت گیری که نسبت به مردم دارید. سرمایه پشتیبانی و اعتماد به نظام روز به روز کاهش میدید.ایا متوجه خطر فشار بیش از حد به جامعه نیستید.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۰ ۰۶:۵۶

محال است افرادی امثال آقای میرسلیم اجازه دهند این کشور یک ذره به جلو حرکت کند.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۰ ۰۰:۰۳

آقا جان دلار نداریم بدیم واردات ماشین دست دوم و بعدش هم ارز بدیم برای واردات قطعات یدکی این ماشین های زهوار در رفته به ده برابر قیمت
بقیه اش هم داستان پولشویی و آوردن دلارهای پورسانتی به کشور هستش.....
خیلی شفاف و واضح
خلاص

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۰ ۰۸:۲۸

آن وقت دلار برای واردات قطعات خودروهای داخل دارن که با قیمت هر دلار حداقل دویست هزار تومان به مردم بیچاره بفروشند؟

علی۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۲۲:۲۴

واردات ماشین به مافیای سرمایه داران در این حیطه لطمه میزند بنا براین عوامل آنها در دستگاهها ونهادها جلو آنرا میگیرند . ملت هیچگاه کاره ای نیست.

بنده خدا۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۲۱:۴۸

سلام، لطفا به مجلسی ها وتشخیص مصلحتی ها حقوق اداره کار را به مدت یک سال بپردازید، هیچوقت به یاد اختلاف نمی افتند ،چون همه فکر شان به این معطوف می شود که امروز را وفردا رابا چه رویی به خانه بادست خالی وشرمندگی خانواده بگذرانند.

ایرانی۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۲۰:۵۱

با روح و روان مردم بیش از این بازی نکنید

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۲۰:۳۲

چون ایران آشپز زیاد دارد بنابراین اختلاف طبیعی است.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۱۹:۲۹

داستان خودرو هم مثل فیلترشکن فروش هاست...

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۱۶:۲۳

با موازی کاری جلوی هر اقدامی که به نفع ملت باشد،گرفته میشود

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۱۶:۰۹

واردات خودرو دست انداز داره چون کاسبان خودرو نمیخوان خودرو وارد بشه
برداشتن فیلترینگ شکست میخوره چون کاسبان فیلترینگ اجازه نمیدن
و قس علی هذا.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۱۵:۲۱

اینم ایده جدید برای افزایش قیمت ماشین های است که تاکنون وارد شده .

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۱۶:۲۳

ما اسیر ازدیاد قوانین متضاد و متعدد و فراوان و متناقض در کشور شده ایم و باید قبول کنیم...

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.