آخرین خبرنخست‌وزیر بلژیک استعفا کرد
1بازدید

آغاز اتصال فيبرنوري به منازل در ايران

فيبرنوري سرعت ارتباط را در حد چشمگيري افزايش مي‌دهد اما جايگزيني فيبرنوري به جاي كابل مسي زماني مقرون به صرفه خواهد بود كه محتواي ديجيتال بسيار زيادي روي شبكه‌ها تعريف شود و كاربران نياز به داشتن سرعت بالا را احساس كنند اما در حال حاضر كاربران از اكثر كاربردهاي اينترنت و شبكه‌هاي مخابراتي آگاه نيستند و از آن استفاده نمي‌كنند.

بالاخره پس از چندين سال طلسم اتصال فيبر نوري به منازل شكسته شد و به گفته يك مقام شركت مخابرات قرار شده اجراي آزمايشي اين پروژه مهم در 2‌ استان بوشهر و مازندران آغاز شود

مديرعامل شركت مخابرات ايران 15 فروردين از اجراي پروژه اتصال فيبرنوري به منازل (fibre to home) در 2 استان بوشهر و مازندران به‌صورت آزمايشي خبر داد و گفت: اين طرح در كشورهاي مختلف دنيا انجام شده و در كشور ما نيز انجام آن ممكن است اما اجراي آن به نياز كاربران بستگي دارد.

صابر فيضي در گفت‌وگو با مهر با بيان اينكه برخي اقدامات اجرايي اين پروژه انجام شده است، افزود: فاز آزمايشي اين طرح در 2 استان بوشهر و مازندران به اتمام رسيده اما اجراي عمومي آن هنوز مقرون به صرفه نيست.

وي با بيان اينكه با اجراي پروژه fibre to home به جاي كابل مسي به كاربران خانگي، ادارات و مؤسسات، فيبرنوري ارائه مي‌شود، گفت: فيبرنوري سرعت ارتباط را در حد چشمگيري افزايش مي‌دهد اما جايگزيني فيبرنوري به جاي كابل مسي زماني مقرون به صرفه خواهد بود كه محتواي ديجيتال بسيار زيادي روي شبكه‌ها تعريف شود و كاربران نياز به داشتن سرعت بالا را احساس كنند اما در حال حاضر كاربران از اكثر كاربردهاي اينترنت و شبكه‌هاي مخابراتي آگاه نيستند و از آن استفاده نمي‌كنند.

دكتر جواد صالحي، مدير آزمايشگاه شبكه‌هاي نوري دانشكده برق دانشگاه صنعتي شريف و مجري پروژه اتصال فيبرنوري به منازل در اين دانشگاه با ابراز خرسندي از درك اهميت اين موضوع در وزارت ارتباطات به همشهري گفت: ما از 6‌سال پيش در آزمايشگاه، اتصال شبكه‌هاي فيبرنوري به دانشگاه را شروع كرديم.

هر چند در حال حاضر در زمينه اجرايي شدن آن در كشور از تجربيات و مطالعات پژوهشي ما استفاده‌اي نشده است كه البته مي‌توانست در رفع بعضي مشكلات و نواقص ايجاد شده حين انجام كار مؤثر باشد، ولي خوشحاليم كه در معرفي اين تكنولوژي نقش داشتيم و نگاه وزارتخانه در اين زمينه تغيير يافته است.

به گفته دكتر صالحي، دنيا به سمت اين تكنولوژي پيش مي‌رود. در حال حاضر اجراي اين پروژه در ژاپن 60‌درصد پيش رفته است و در كشورهاي اروپايي مانند سوئيس، آلمان، هلند و برخي كشورهاي ديگر و به‌طور وسيع در آمريكا در حال اجراست؛ حتي گوگل قصد دارد براي ارائه برخي سرويس‌هاي جديد خود، پروژه اتصال فيبرنوري به منازل را پياده‌سازي‌ كند. سرعت اينترنت در نسل دوم پروژه اتصال فيبرنوري به منازل حدود 5/2 تا 5 گيگابيت در ثانيه خواهد بود.

دكتر صالحي با اشاره به اين موضوع ‌افزود: به اين ترتيب شما قادر خواهيد بود يك كتاب را از يك كتابخانه معروف دنيا فقط در عرض چند صدم ثانيه دانلود كنيد يا به تمام بازارهاي دنيا دسترسي داشته باشيد. از سوي ديگر در كاهش ترافيك نيز تأثير بسيار زيادي خواهد داشت بنابراين در تمام عرصه‌هاي جامعه تأثير مثبت خواهد داشت.

وي ادامه داد: بهره‌وري از اين تكنولوژي نياز به سياستگذاري، سرمايه‌گذاري زياد و همچنين بازنگري بعضي قوانين مثل محدوديت سرعت استفاده از اينترنت دارد؛ با اين حال قابل پياده‌سازي‌ است.

فناوري اتصال فيبرنوري به منازل به‌صورت چشمگيري در دنيا در حال گسترش است و در سال‌هاي اخير در دستور كار بسياري از كشورها قرار گرفته و به‌عنوان يكي از راه‌هاي برون‌رفت از عقب‌ماندگي ديجيتال عنوان شده است.

چنانچه اين طرح از سوي مسئولان مخابرات مورد توجه قرار گيرد و سرمايه‌گذاري كلاني روي آن شود، به‌طور قطع مي‌تواند مشكل اينترنت كشور را با بازده فني و اقتصادي بالاي خود به كلي برطرف كند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۷ ۰۸:۱۶

من که دو ماه پیش در شارجه بودم دیدم که شرکت اتصالات امارات اقدام به نصب این کابلها رو در ابعاد وسیع و سریع شروع کرده بود

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۷ ۰۱:۵۴

اما در حال حاضر كاربران از اكثر كاربردهاي اينترنت و شبكه‌هاي مخابراتي آگاه نيستند و از آن استفاده نمي‌كنند.

اگر بذارید مردم خوبم بلدند چه چیزی را و چطور استفاده کنند

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۲۰:۳۴

والا همین الان هم یک مشکل بزرگ برای نصب ADSL در منازل ، استفاده از خطوط فیبر نوری مخابرات می باشد ! می گویند اگر فیبر نوری باشد ، نمیشود و باید از سیم مسی استفاده شود !

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۷:۰۹

مخابرات الان برای دیتا روی خطوط مسی به ازای 1 مگا بیتبر ثانیه سرعت، ماهانه بیش از پانصد هزار تومان می گیرد!!!!
پس چگونه می توان انتظار داشت کسی از سرویس پر سرعت استفاده کند؟
قیمت را پایین بیاورید تا ببینید مردم بلدند از امکانات مقرون به صرفه چطور استفاده کامل بکنند.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۴:۴۲

"در حال حاضر كاربران از اكثر كاربردهاي اينترنت و شبكه‌هاي مخابراتي آگاه نيستند و از آن استفاده نمي‌كنند". این نکته بسیار جالب بود. اصلاً عوام الناس اینترنت میخوان چیکار؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۴:۲۷

اینم مثل adsl است.
اول به افراد خاص واگذار می شود
بعد با قیمت نجومی به چند نفر قلیل می دهند.
بعد با هزار مدرکی که نمی توانی جور کنی به همکان می دهند.
سپس با حداقل سرعتی که می توانی از آن استفاده کنی در اختیارت می گذارند.
در پایان هم چون آمریکا و اسرائیل و انگلیس در ایران عده ای را فریب می دهند مدام قطع می شود.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۳:۵۳

برای سرعت 128 کیلو بایت فیبر نوری !!!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۳:۴۴

من از کاربردهای فراوان شبکه آگاهم ولی مخابرات سرعت اینترنت بیشتر از 128 نمی دهد

hossein۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۳:۳۷

فیبر نوری با سرعت 128 ؟؟؟؟؟؟

ابراهیم رحیمیان۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۳:۱۵

مشکل اینترنت در کشور ما از نظر بازده فنی و اقتصادی چیست که فکر میکنید با استفاده از فیبر نوری بجای کابل مسی میتوان آنرا حل کرد ؟ لطفا نگاهی به خدمات اینترنتی در داخل کشورمان و مقایسه آن با سایر کشورهایی که اسم بردید داشته باشید تا متوجه شوید چه قیاس مع الفارقی انجام داده اید . ما کجا و ژاپن و سوئیس و آلمان و هلند کچا و اینا کجا و آمریکا کجا ؟ بابا یک قیاسی کنید که منطقی و مناسب باشه .

فرافکن۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۲:۴۸

اگر درایران شرکت مخابرات با شرکتهای pap همکاری و مساعدت لازم را بکند و مجوز اینترنت بیشتر از 128 را بدهد، adsl بهترین گزینه با کمترین هزینه ، اینترنت با سرعت مناسب 2MB/S به خانه های ایرانیان راه پیدا می کند.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۲:۴۵

اومدم نظر بدم دیدم نظرم تو متن هست: "بازنگري بعضي قوانين مثل محدوديت سرعت استفاده از اينترنت"
وقتی تعمداً سرعت رو کم میکنید برای مردم کابل مسی و فیبر نوری هیچ فرقی نداره

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۲:۰۵

تا وقتی که نگاه مسئولان به اینترنت یک نگاه امنیتی و سیاسی است این مشکل کماکن وجود خواهد داشت و مملکت عقب افتاده ای در این زمینه وجود دارد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۱:۴۶

همه جای دنیا هزینه انتقال فیبر نوری برای اینترنت بر عهده کاربران گذاشته شده است. ایران نیز نباید هزینه این کار را از خزانه عمومی بپردازد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۱:۳۴

بعد بهشون سرعت 128k میدن؟؟؟؟این جک جدیده؟؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۱:۲۶

سیاست گذاری ها در مملکت ما واقعا عجیب و غریب است. از یک طرف مثلا داشتن اینترنت برای کاربران خانگی بالاتر از 128k ممنوع است از طرف دیگر ادعا می شه می توانیم و می خواهیم به منازل هم فیبر نوری بدیم.!؟
همین الان بسیاری از شرکتها که برای ارتباطات خود نیاز به فیبر نوری دارند با هزینه های بسیار بالا و زمان طولانی برای اجرا مواجه هستند حال چطور مخابرات می خواهد این خدمت را به منازل هم بدهد!

علی‌۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۱:۱۵

این پروژه زمانی‌ قابل تعریف برای استفاده در منازل خواهد بود که محدودیت سرعت اینترنت خانگی برداشته شود.
در غیر اینصورت سرعت ۱۲۸ (حداکثر) برای مصرف شخصی‌ در منازل با همین کابل سیمی هم بخوبی انجام می‌پذیرد
جهت اطلاع در تایلند (نه اروپا و نه امریکا) بالاترین سرعت اینترنت برای مصرف خانگی ۱۰ مگا بیت می‌باشد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۱:۰۵

وقتی سرعت بالای 128 به مشترکین خانگی محدودیت دارد فیبر به چه کار می آید؟

امِیـــر۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۰:۴۰

کجا بهبود سرعت اینترت رو ایجاد میکنه؟
من رفتم ADSL بگیرم گفتن حتما سیم مسی بگیر برای خط تلفون. رو فیبر اینترنت ADSL ارائه نمیشه !

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۰:۲۷

من مدیر یک شرکت خدمات اینترنت در مازندران هستم. با نامه نگاری های زاید و خواهش تمنا از مخابرات خواهان افزایش پهنای باند و اتصال فیبر نوری به شرکت هستیم که در چند سال اخیر به دلیل نداشتن امکانات و یا هزینه های بسیار بالای کشیدن فیبر نوری ( که حتی مخابرات هزینه کارگر و کندن خیابان و پیچ و مهره را هم از ما میخواهد! ) موفق به اجرا نشدیم.

حالا آقایون به در خانه ها میکشند!! اول له جاهایی که چند سال در نوبت هستند بدهید بعد به منازل!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۰:۱۸

بعد از اجرای این طرح محدودیت 128 حذف مشه یا به تایید صلاحیت نیاز داریم؟

رضاحسینی۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۱۰:۰۴

با سلام..بهتره ارتباط فیبرنوری رو که قبلا انجام شده و نقایص زیادی داره رو اول درست کنند که یهو کل اینترنت ایران نره بعدش به فکر این کارا باشن..مثل خط فجیره و خط کنار ریل راه آهن و .....

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۱۶ ۰۹:۵۶

اگر بشود چه شود

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.