به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، شاید بپرسید چرا رشت؟! دلیل نامگذاری رشت به عنوان شهر خلاق در حوزه غذا، وجود تنوع بسیار زیاد خوراک های محلی متفاوت و بسیار خوشمزه است. در ضمن نوع اقلیم محلی و طبیعت خاص گیلان که دارای مناطق جلگهای، کوهستانی و دریایی است، باعث رشد گیاهان محلی و خاص در این استان شده است. این تنوع، محلی مناسب را برای زندگی حیوانات مختلف بهوجود آورده که خود عاملی برای تنوع غذایی در رشت و استان گیلان شده است. حیوانات مختلف دریایی و انواع ماهیها از جمله ماهی سفید، کولی، کیلکا و... و همچنین پرندگانی مثل خوتکا(نوعی مرغابی وحشی)، ترنگ (قرقاول)، اردک و غاز در گیلان وجود دارند. تنوع اقلیم و محیط باعث شده غذاها، چاشنیها، نانها و شیرینیهای متنوع محلی در قسمتهای مختلف گیلان پخته شود. غذاهای اصیل رشتی دو نوع هستند: غذاهای گیاهی و گوشتی. معروفترین غذاهای گیاهی رشتی عبارتند از: باقلاقاتق، میرزا قاسمی، ترشتره و خورش سیرابیج. معروفترین غذاهای گوشتی رشتی شامل فسنجان رشتی و پلوکباب است. معروفترین کوکوهای رشتی هم شامی رشتی، شامی رودباری و اشپل کوکو است.
بیشتر بخوانید
محبوبترین غذاهای ایرانی به روایت نیویورکتایمز
نیویورک تایمز در صفحه پخت وپز بارها به معرفی غذاهای معروف ایرانی پرداخته و دستور پخت آنها را برای مخاطبانش در سراسر جهان، منتشر کرده است. بنابراین باقلا قاتق، اولین یا تنها غذای ایرانی نیست که این رسانه درباره آن مطلب نوشته باشد. اما «نیویورکتایمز» تا امروز چه غذاهایی را معرفی کرده و درباره آنها چه نوشته است؟
اشکنه - غذایی است بین سوپ و خورش. اشکنه به شکلهای مختلف در سراسر ایران تهیه میشود. یکی از قدیمیترین غذاهای این کشور اشکنه است که ساده، خوش طعم، مقوی و دلچسب است. این غذا به حداقل مواد اولیه نیاز دارد و بیشتر در روزهای سرد زمستان طرفدار دارد.
آش رشته - این سوپ غلیظ ایرانی که معمولا پیشاپیش تعطیلات تهیه میشود، حاوی مقادیر وافری اسفناج، گشنیز، جعفری، شوید و پیازچه است، همراه با رشتههایی از جنس نشاسته(نوعی نودل) و سه نوع از حبوبات.
سبزی پلو - مقادیر وافر جعفری، گشنیز و شوید که با برنج پخته میشود و سپس سبزیجات تازه بیشتری به صورت لایهلایه به آن افزوده میشود. آن چه مکمل این غذای لذیذ است، تهدیگ برشتهای است که زیر دندانتان قرچقروچ میکند.
کوکو - کوکو را میتوان نوعی فریتاتای ایرانی دانست که البته در کوکو محتویات به واسطه تخم مرغ کنار هم قرار میگیرند. این محتویات عبارت است از انواع سبزیجات، پیازچه، ادویه، مغز گردو و پیاز زرد.
آب دوغ خیار - آب دوغ خیار یا سوپ سرد ایرانی، در روزها و شبهای گرم تابستان بسیار دلچسب و لذیذ است. این غذای سنتی ایرانی، یک وعده غذایی سبک بوده که برای گرمازدگی و رفع عطش خوب است.
ماهی با سس تمر هندی - ماهی از غذاهای لاینفک آیین نوروز در ایران است. برای تهیه این غذا، فیله ماهی زیر لایهای از پیاز کاراملی(برشته) شده، زرشک، بادام و البته سبزیجات تازه میپزد.
سالاد سبزیجات و تربچه - تقریبا تمام غذاهای ایرانی همراه مقادیر قابل توجهی از سبزیجات و تربچه، گردو و پنیر فتا تهیه میشود. این سالاد باید به آب لیمو و روغن زیتون آغشته شود.
سوسیس بندری - نوعی سوسیس مربوط به بندرهای جنوب ایران؛ خانه این غذای خیابانی خوشمزه. شیوه آمادهسازی سوسیس بندری کلاسیک ترکیبی است از سوسیس خوشعطر که با پیاز داغ و سس گوجه تفت داده شده است به علاوه چند نوع ادویه داغ و تند.
شوید پلو - با اضافه کردن مقداری شوید خشک و تازه به برنج میتوانید طعم غذایتان را از یکنواختی در بیاورید؛ شوید خشک شده رطوبت شوید تازه و برنج را میگیرد و نمیگذارد غذا شفته شود. میتوانید این غذا را با مرغ یا غذاهای دریایی سرو کنید.
رتبهبندی لذیذترین غذاهای جهان در ۲۰۲۳
پایگاه اطلاعرسانی Tasteatlas که در زمینه رتبهبندی غذاهای جهانی فعالیت میکند و یکی از سرشناسترین های این حوزه به حساب میآید، به تازگی بهترین غذاهای جهانی را انتخاب و اعلام کرده است. طبق این رتبه بندی، غذاهای ایرانی در رتبه بیست و چهارم لذیذترین غذاهای دنیا قرار گرفتند. در این بین غذاهای مدیترانهای در صدر غذاهای جهانی قرار گرفتند و غذاهای ایتالیایی، یونانی و اسپانیایی رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادهاند. به نوشته این وبسایت، ایتالیاییها در پخت پاستا، پیتزا، اسپاگتی و لازانیا پیشتازی میکنند، در حالی که یونانیها در پخت غذاهای دریایی همچون خرچنگ، میگو و انواع ماهی و صدفها پیشتاز هستند. جالب این جاست که غذای مشهور و مورد توجه اسپانیاییها برنج زعفرانی اعلام شده است. در این بین قرمهسبزی به عنوان غذای شاخص ایرانیها جزو بهترین غذاهای جهان قرار گرفته است.