آخرین خبرچگونه ايران با استفاده از «تکنولوژي ميانه» آمريکا را زمين گير کرد
1684بازدید

انگشت اتهام دوباره به سوی تختی

او هرگز نتوانست تصویری چنانکه باید از واقعیت وجود خویش بدهد مگر با خودکشی و هرگز نتوانست تضاد این واقعیت خارجی را حل کند مگر با خودکشی ... حتی کارمند اداره هم که همه فکر و ذکرش اضافه حقوق و رتبه است، از این مقایسه لذت می برد که حتی جهان پهلوان هم نتوانست با زندگی مبارزه کند، ولی او همچنان با غرور و افتخار پرچم مبارزه را با گرفتن اضافه کار و پاداش در انگشتان نحیفش می‏فشرد...

تطهیر رژیم دست نشانده پهلوی با جنایاتی که در طول چندین دهه انجام داده است، کاری بس دشوار است که شاید به خبرگان چنین اعمالی را برای قرن‏ها نیازمند باشد تا خاطرات تلخ استبداد را نسل به نسل در اذهان کمرنگ ساخت و مطالبی را جایگزین کرد که خالی از صحت و اصالت است. اقدامی که مقدمتاً با هدف توجیه جنایات خاندان پهلوی و در فاز بعد در رابطه با مفاسد اقتصادی رژیم به صورت زیر پوستی در حال پیگیری است.

به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک، این جریان که توسط اقشار ضدانقلاب، به ویژه سلطنت‏طلبان سال‏های متمادی است هدایت می‏شود و در حول و حوش یک دهه اخیر شدت گرفته، تنها در رسانه‏های خارجی و عموماً ضدانقلاب تبلیغ و ترویج داده می‏شدند اما مدتی است برخی رسانه‏ها، نوشتارهایی را منتشر می‏کنند که نه تنها رگه‏هایی از این جریان را به نمایش می‏گذارد، بلکه برخی ادعاهای دروغین گروه‏های تطهیرکننده رژیم شاه را نیز به وضوح تبیین می‏کند.

فصلنامه اجتماعی، فرهنگی، هنری و ادبی "نگاه نو" که چهارچوب کاری اش مشخص است، در شماره 80 خود که بهمن ماه منتشر و بر روی گیشه روزنامه‏ فروشی‏ها رفته است، پرونده‏ای برای جهان پهلوان تختی چهره مردمی و الگوی بسیاری از ورزشکاران کشور گشوده که حاوی مطالبی از نویسندگان مختلف است. این نشریه در میان نوشتارهای مختلف که عمدتاً به شرح حال و سوابق سیاسی، اجتماعی و همچنین زندگی این چهره ورزشی پرداخته بود، به بازانتشار مطلبی با تیتر "مردی که محکوم به شکست بود" که در دی ماه 1346، ماه وفات زنده یاد تختی به انتشار در آمد، پس از چهل سال پرداخت و جنجال آفرین شد. مطلبی به نگارش درآمده توسط داریوش آشوری که به صراحت ادعایی نخ‏نما را مطرح می‏سازد تا بدین نحو از متهمین قتل جهان پهلوان که در صدر آنها محمدرضا و غلامرضا پهلوی حضور دارند، رفع اتهام شود و انگشت اتهام پس از چهل سال دوباره به سوی جهان پهلوان به عنوان فردی که خودکشی کرده، بچرخد.
 
در بخش‏هایی از این مطلب آمده بود: "او هرگز نتوانست تصویری چنانکه باید از واقعیت وجود خویش بدهد مگر با خودکشی و هرگز نتوانست تضاد این واقعیت خارجی را حل کند مگر با خودکشی ... حتی کارمند اداره هم که همه فکر و ذکرش اضافه حقوق و رتبه است، از این مقایسه لذت می برد که حتی جهان پهلوان هم نتوانست با زندگی مبارزه کند، ولی او همچنان با غرور و افتخار پرچم مبارزه را با گرفتن اضافه کار و پاداش در انگشتان نحیفش می‏فشرد... تختی آخرین نماینده یک کردار اخلاقی، یک سنت و جدولی از ارزش‏ها بود که ریشه‏هایی عمیق و عتیق داشت و با وضع موجود (وضع سال 1342) در تضاد شدید بود!... او می‏بایست این تضاد را از نزدیک‏تر تجربه می کرد و زیر بار آن خرد می شد. {...} او و ارزش‏هایش در دنیایی که همه چیزش به رغم او حرکت می کرد، جایی نداشتند!"

خبر تکمیلی و جزئیات این واقعه را در تابناک ورزشی بخوانید.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۳ ۱۰:۰۱

اين نويسنده كه ادعاي روشنفكري ميكند بايد متوجه باشد كه خدايي نكرده اگرهم خودكشي كرده است نسبت به باورهاي جامعه و اسطوره هاي جامعه و آن شخصي كه در اين دنيانيست تا پاسخگو ي حقايق باشد، احترام بگذارد ضمنا نميدانم كه اگر چهره تختي مخدوش شود چه چيزي گير اين آقا مياد ؟؟

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۳ ۰۸:۴۸

مرگ جهان پهلوان تختی درهاله ای از ابهام است اما انچه که درحال حاضربرای ما اهمیت دارد منش ان عزیزدرزمان حیاتش است که جوانمردانه زندگی کرد

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۳ ۰۳:۰۰

عزیزانی که در کامنت ها دم از تختی دوستی میزنند چرا از خود نمیپرسند که چه بر سر تنها یادگار تختی، بابک عزیز آمد؟ و چرا ایشان مجبور به ترک ایران و سکونت در آمریکا شدند؟

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۳ ۰۱:۰۷

تبریک میگم روز به روز بیشتر شبیه کیهانیها میشید ... روز به روز هم کامنتهای مخالف زیاد میشه ... خطرناکه براتون .

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۳ ۰۱:۰۳

جامعه از او به عنوان قهرمان ياد مي كند اينكه ثابت كنيم خودكشي كرده چه دردي ازمارا امروز دوا ميكند جزاينكه آرمان ها را زير سئوال ببريم

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۳ ۰۰:۱۶

با این وضعیت خدا به دادمون برسه. به تختی هم رحم نمی کنیم.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۳ ۰۰:۰۶

مرحوم تختي ساكن خيابان خاني آباد بود و شايسته است از پيرمردان اين محله راجع به اين مرحوم تحقيق شود و آنگاه معلوم مي شود كه اين بزرگوار مردي متدين و مسجدي بود . هنوز اهالي اين محله نماز جماعت او پشت سر مرحوم آيت الله شيخ علي مدرس را بخوبي بياد دارند و هميشه از تقوي و خداترسي مرحوم تختي سخن مي گويند . چنين كسي حتماً‌ خودكشي نمي كند و از ساحتش چنين سخني دور است . در عين حال دشمني و عداوت خاندان پهلوي با تختي مطلبي پوشيده نيست و نحوه مرگ آن مرحوم هم بخوبي مي رساند كه اين جنايت را دستگاه ظلم پهلوي انجام داد. خداش او را غريق درياي بي پايان رحمتش نمايد.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۲۳:۴۲

آدمهای کوچک فکر می کنند با کوچک نشان دادن انسانهای بزرگ "بزرگ بنظر خواهند آمد ولی این یک خیال است.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۲۰:۱۲

عجب اوضاعی شده. فکر کنم هرکس رو تو میدون دار نزنند، میگند، خودکشی کرده.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۲۰:۰۱

در فرهنگ پهلوانی خودکشی جایی ندارد.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۱۹:۰۳

اين نويسنده ... نيز نمي داند جايگاه جهان پهلوان در قلوب ايرانيان از بابت رويه زندگاني اوست نه فقط از بابت شهادتش .

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۱۶:۴۳

تختی مرد خوبی بود. او و خودکشی. شوکه شدم. یک بار باید به کیهان اعتماد کرد.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۱۵:۵۸

انروز من بیست ساله بودم و خیلی لز برو بچه های آب منگل خیابان ری که دور هم جمع شده بودیم غیر از عباس مخبر و خزوند که در عضویت چریک های فدائی خلق بودند هیچ یک از ما دوازده نفر عقیده نداشتیم که دربار ان کشتی گیر را که چند شب را از خانه به هتل رفته و زندگی میکرد را بکشد. دلیلی هم وجود نداشت شاه بد و پدر سوخته ولی عقل ما اجازه این باور را نمیداد . این حادثه مانند سینما رکس بتصور من همیشه مجهول باقیخواهد ماند .

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۱۴:۲۰

خدا بیامرزدش. کشتنش، بعدش هم شد جزو. اشخاصی که خودکشی کرده،سکته کرده، از رو دیوار افتاده!

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۱۴:۰۳

جهان پهلوان تختی رد بود. زنش هم بگوید خودکشی کرده، باور نمیکنم. چرا پس اونجوری تشییعش کردند. چرا تشییع جنازش پر ساواکی بود. انگار داشتند رئیس ساواک رو تشییع می کردند. چرا نذاشتند همه جسدش رو از نزدیک ببینند.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۱۳:۰۶

بهر حال تا کنون سندی مبنی بر کشتن وی توسط نظام ستم شاهی منتشر نشده است.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۱۲:۵۹

نام تختی همیشه به نیکی یاد میشود.و همیشه دراذهان خواهد ماند.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۰۲ ۱۱:۵۷

البته هنوز هم معلوم نیست خودکشی کرده یا شهید شده ها. ملت شک دارند. در غیر این صورت بگند بهش شهید دیگه.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.