رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرآتش سوزی دو فروند نفتکش در تنگه هرمز
7بازدید
۱۴۲

توهین و تحقیر ایرانیان در ترکمنستان در سکوت مسئولان وطنی!

شنیده شده به افسران ترکمنستان اختیار داده شده که اگر مواد مخدر در کامیون های ایرانی پیدا کرده، کامیون را به نفع خود افسر مصادره کنند! افسران ترکمنستانی برای تصاحب کامیون های ایرانی چه کارها که نمی کنند!/ رئیس انجمن صنفی کامیون داران خراسان رضوی: دولت ترکمنستان تصمیم گرفته است با این کار ما ایرانی‌ها را تحقیر کند. آن‌ها دستور داده‌اند تنها از رانندگانی که ملیت ایرانی دارند، به ازای هر یک کیلومتر طی مسافت، یک دلار تعرفه گرفته شود.

توهین و تحقیر ایرانیان در ترکمنستان در سکوت مسئولان وطنی!
اواخر مردادماه سال جاری دولت ترکمنستان در اقدامی غیرمنتظره با افزایش تعرفه عبور کامیون‌های ایرانی از خاک کشور خود، عملاً برای رانندگان ایرانی، شرایطی را ایجاد کرد که آن‌ها مجبور شوند بیش از پنج برابر گذشته به ترکمنستان تعرفه بپردازند. در این میان و در مقام پاسخ واکنش دولت ایران منفعلانه بود و وزیر راه و شهرسازی ایران به رانندگان ایرانی توصیه کرد، موضوع را از طریق مجامع بین‌المللی دنبال کنند.  

به گزارش «تابناک»، اقدام دولت ترکمنستان در افزایش تعرفه عبور کامیون‌های ایرانی از خاک این کشور بدون اطلاع و هماهنگی ایران انجام و موجب شد تا هر راننده ایرانی که می خواهد بار ترانزیتی خود را از طریق خاک ترکمنستان به سایر کشورهای آسیای مرکزی انتقال دهد، با خسارت و فشار مالی سنگین روبه‌رو شود.

افزایش بیش غیرمنطقی تعرفه عبور کامیون از خاک کشور ترکمنستان آن‌ هم فقط برای رانندگان ایرانی فعال در ترانزیت کالا توسط دولت این کشور، در حال حاضر رانندگان ایرانی را در نوعی سردرگمی و بلاتکلیفی قرار داده است و جالب اینکه در مقابل نیز مسئولان ایرانی قصد ورود جدی برای حل این مشکل را ندارند.

در رابطه با مشکل کامیون داران ایرانی و تصمیم تحقیرآمیز دولتمردان ترکمنستانی، «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی ایران در یک‌صد و نودمین جلسه شورای عالی ترابری اظهار کرد: دولت به دنبال دامن زدن به مشکلات نیست و شرکت‌های ایرانی که متضرر شده‌اند، می‌توانند از ترکمنستان به مجامع بین‌المللی شکایت کنند.

«آخوندی» با بیان این‌که باید توجه داشت، روابط دیپلماتیک مؤثر در گرو اقدام حقوقی مناسب است، تصریح کرد: ایجاد فایل در دادگاه‌های بین‌المللی می‌تواند اقدام پیشگیرانه مناسبی برای دولت ترکمنستان باشد که ادعای مرکزیت اتفاقات بین‌المللی در منطقه را دارد.

اظهارات منفعلانه وزیر راه و شهرسازی ایران در حالی مطرح است که پیگیری‌های «تابناک» نشان می‌دهد، پس از گذشت دو هفته از اقدام ترکمنستان در افزایش تعرفه‌ها مشکل رانندگان ایرانی همچنان پابرجاست و دولت ترکمنستان از تصمیم غیر دیپلماتیک خود عقب ننشسته است.

در همین رابطه، «رضا تیموری» رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی کامیون داران خراسان رضوی به «تابناک» گفت: مشکل کامیون داران ایرانی به قوت خود باقی است و دولت ترکمنستان تصمیم گرفته است با این کار ما ایرانی‌ها را تحقیر کند. آن‌ها دستور داده‌اند، تنها از رانندگانی که ملیت ایرانی دارند و در خاک این کشور تردد می‌کنند، به ازای هر یک کیلومتر طی مسافت، یک دلار تعرفه گرفته شود؛ بنابراین، هر راننده ایرانی که بخواهد باری را از خاک ترکمنستان به سمت کشورهای هم‌جوار مانند ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان، افغانستان و...انتقال دهد، باید حدوداً 2500دلار به دولت ترکمنستان تعرفه بدهد که با وجود هزینه‌های سنگین کامیون داری و مشکلات اقتصادی کشور، بیشتر رانندگان این بخش حتی در تأمین مایحتاج اولیه خانواده‌های خود نیز با مشکل روبه رو شده‌اند.

رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی کامیون داران خراسان رضوی در رابطه با انتظار رانندگان فعال در این صنف از دولتمردان ایرانی ادامه داد: ما از دولت جمهوری اسلامی ایران انتظار داریم، در برابر این اقدام توهین‌آمیز برخورد قاطعی داشته باشد. مسئولین نه ‌تنها مشکل ما را پیگیری نمی‌کنند، بلکه با افزایش هزینه‌های مانند سوخت، لوازم یدکی کامیون و... خود نیز در افزایش مشکلات ما مؤثر هستند.

«تیموری» درباره جزئیات خسارت وارده و شرایط پیش از این گفت: در گذشته ما به ازای هر رفت و برگشت از خاک ترکمنستان و سفر به سایر کشورهای آسیای مرکزی به این کشور، تنها 500دلار تعرفه پرداخت می‌کردیم که با شرایط جدید یکباره این میزان تا 5 برابر افزایش پیدا کرده است.
نکته‌ای که باید به شما بگویم، این است که این قانون فقط برای رانندگان ایرانی که جمعیت آن‌ها در قالب 200 شرکت بین‌المللی حدوداً 10 هزار نفر است، وضع شد و رانندگان با ملیت‌های دیگر هیچ مشکلی برای تردد در خاک ترکمنستان ندارند.

رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی کامیون داران خراسان رضوی اضافه کرد: دولت ترکمنستان در این تصمیم یک زیرکی هم انجام داده است و اگر رانندگان ایرانی از انتقال کالا به کشور ثالث صرف‌نظر و کالا را در ترکمنستان تخلیه کنند، این قانون برای آن راننده اعمال نخواهد شد و آن‌ها با این کار سبب می‌شوند تا قیمت کالای وارداتی از ایران  برای مردم کشور خودشان بالا نرود.

بنابر مطالب بالا دیده می‌شود، پس از گذشت دو هفته از آغاز تصمیم تحقیرآمیز دول ترکمنستان و افزایش مشکلات کامیون داران ایرانی همچنان دولت جمهوری اسلامی ایران با یک سیاست منفعلانه، نگران روابط دیپلماتیک خود با دولت ترکمنستان است.

این رفتار در حالی است که این اقدام دولت ترکمنستان را جدا از تحقیرآمیز بودن، می‌توان اقدامی هوشمندانه از سوی این کشور و متحدانش در راستای کاهش قدرت نفوذ اقتصادی ایران در بازارهای آسیای مرکزی قلمداد کرد که در ادامه و با توجه به سیاست‌های بلندمدت جمهوری اسلامی ایران در این منطقه می‌تواند چالش‌های جدیدی را برای ایران در آسیای مرکزی ایجاد کند.


Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

هادی۱۳۹۵/۱۲/۱۵ ۱۳:۱۹

ترکمنستان جز ایران است

هادی۱۳۹۵/۱۲/۱۵ ۱۳:۱۶

ترکمنستان جز ایران است خود ترکمنان میدانند از کوهای بردر شهر عشقاباد دیده میشه عجله نکنید نوبت ترکمنستان هم میرسه

هادی۱۳۹۵/۱۲/۱۵ ۱۳:۱۶

ترکمنستان جز ایران است خود ترکمنان میدانند از کوهای بردر شهر عشقاباد دیده میشه عجله نکنید نوبت ترکمنستان هم میرسه

امین۱۳۹۵/۰۹/۱۳ ۲۰:۵۱

وقتی ترکمنستان از شوروی جداشدبازاریهای ترکمنستان تازه کار بودن و این مابودیم که با کالاهای بی کیفیت خودمون بازار بزرگ ترکمنستان را از دست دادیم .کشوریکه چهارمین کشور ثروتمند دنیا به نسبت جمعیتش به حساب میادومیتونست بازار خوبی واسه ایران باشه .بله به دادش رسیدیم هههههه

ناشناس۱۳۹۵/۰۸/۲۲ ۰۱:۱۰

باز ترکمنستان اجاز میده ایران یا در پایتختشان دوست کنن ولی ایران چی یک نمونه بکید

آق مراد۱۳۹۵/۰۸/۲۲ ۰۱:۰۶

گرم از خوده درخته خوب فکر کنید

علی۱۳۹۵/۰۸/۰۲ ۱۳:۳۰

در کشور ترکمنستان هر فرد یا تاجری که به ایران سفر میکنه با این دید که داره میره ایران مواد مخدر مصرف کنه

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۴ ۱۲:۵۸

به این میگویند وزیر

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۴ ۱۱:۴۶

کجا به ایرانیان توهیم نمی کنند

Dayan۱۳۹۵/۰۶/۱۴ ۱۰:۵۴

تابناک لطفا خبرهایتان را از چند منبع موثق بررسی کنید

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۴ ۰۱:۲۲

اعتبار ایران در عرصه جهانی .....

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۳ ۰۹:۰۷

متاسفیم

حسین۱۳۹۵/۰۶/۱۳ ۰۰:۵۲

اونا راه به اب های ازاد ندارن و ایران در مقابل اونا مثل یک قاره هستش به صد طریق قانونی میتونیم از کرده خودشون پشیمونشون کنیم

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۲ ۱۹:۲۱

خودت گفتی دادا

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۲ ۱۷:۰۷

باید دید منظوز اصلی از این سیاست چیست

ساناز۱۳۹۵/۰۶/۱۲ ۱۵:۵۵

از دولتى كه خودش اعلام ميكنه مولوى ميراث مشترك ايران و تركيه هست، اجازه تدريس منابع تاريخى مغولستان ، قزاقستان ، تركمنستان ووو... رو به جاى تاريخ و زبان واقعى اذربايجان در مدارس و دانشگاه هاى ايران ميده

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۲ ۱۵:۱۰

سالهای متمادی است که مردم ایران هم در داخل هم خارج تحقیر میشن. چرا تعجب میکنید؟

محمد۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۲۳:۳۶

متاسفانه مدیریت حمل ونقل جاده ای کشور ما در خواب است

محمد۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۲۳:۳۶

متاسفانه مدیریت حمل ونقل جاده ای کشور ما در خواب است

امیر۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۲۰:۳۱

انتظار چی دارین

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۸:۴۷

برای تجارت با قزاقستان می توان از دریای خزر استفاده کرد

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۸:۳۹

به نظر من ارسال بار به ترکمنستان می بایست متوقف شود

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۵:۳۶

هر عملي را عكس العملي است به همان اندازه و معكوس

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۵:۰۹

مفابله به مثل بلافاضله اين حداقل كاره مسولان بي مسول

مجدرو۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۳:۳۹

من نمیدونم یه بار نباید تو این تابناک یه خبر امید وار کننده بخونم

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۱:۵۸

حال سینه مسلمانان را به سییه بزنید باز هم بگویید مسمانان

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۱:۴۷

جلوی کامیون سیب زمینی به ترکمنستانو بگیرید حله

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۱:۳۹

برای جبران باید همه رانندگان خارجی که از ایران به مقصد ترکمنستان میروند ( ترکیه ای ها ) همان مبلغ را به ایران بپردازند

طاها۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۱:۱۷

خاک بچوک

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۰:۵۴

احتمالاً مشکل از این ایرانیها بوده

رضا۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۰:۵۳

به نظرم هر ایرانی خائن که مواد مخدر حمل کند

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۰:۲۹

ترکمنستان هم مارو تحقیر میکنه ...ای خدا

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۱۰:۲۹

دولت ترکمنستان دیده هر روز جنسها داره سی چل درصد بالا میبره توایران خب فکر کرده از این نمد کلاهی هم بهر خودش درست کنه

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۹:۱۹

دیگه واسه ایرانی ابرویی نزاشتن

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۹:۰۵

این همه بی احترامی به ایران وایرانی

از ضعف دولتمردان یا حسادت به قدرتمان

استکبار۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۸:۵۷

اینقدر ایرانی در دنیا بی اعتبار و نفرت انگیز شده که هر کشوری تا می بینه و می شنوه ایران و ایرانی ابروهاشون تو هم میره اونوقت اقایون بنشینند برای دنیا نسخه بپیچند.

عادل عارفی از زاهدان۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۸:۵۲

یه آمریکا به ما زور میگفت

محسن۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۸:۵۰

کسی که

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۸:۴۴

البته پا روی حق نگذاریم رانندگان محترم کامیونها نیز بی تقصیر نیستند چون اکثرشان اهل دود و دم و در جیب یا وسایل بیشترشان نیز از این مواد یافت می شود

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۸:۱۶

بعد تیتر بزنید چرا حس ملی گرایی در ایرانی ها ضعیف شده...

بابكان۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۸:۱۴

چه انتظار داريد ؟

مهدی۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۷:۳۶

قضیه ترکمنستان خیلی جدی هست

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۶:۵۷

هعیییی

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۴:۳۳

واقعا که

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۳:۴۶

بحث رقابت تجاری ترکیه است

رضا۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۲:۱۰

بنادر دریای خزر و مرز های زمینی رو روی ترانزیت مواد نفتی ترکمنستان ببندید

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۱:۴۴

ترکمنستان باید یه شرط بذاره که هر کی خواست از مرز رد بشه

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۱:۴۰

تازمانی که سیاست با دین گره بخورد همین است

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۱:۳۵

چرا یهویی این طوری شدن .

ناشناس۱۳۹۵/۰۶/۱۱ ۰۰:۴۸

این ترکمنها قدیمها که مدام کارشان تعرض و تعدی به خاک ایران بود

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.