رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرهشدار جانشین فرمانده فراجا درباره اتباع غیرمجاز
8بازدید
۴۰

وزیر صمت مطرح کرد

فاصله ۳.۵ میلیارد دلاری تا حذف نفت از تراز تجاری کشور/ زمانی دانش بنیان شده ایم که شاخص پیچیدگی به کمتر از ۴۰ برسد

فاطمی امین گفت: خوشبختانه در موضوع تراز ارزی صادرات غیر نفتی، در حال نزدیک شدن به نقطه صفر هستیم. در این خصوص باید گفت، سال گذشته، ۴۸/۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی و ۵۲ میلیارد دلار واردات داشتیم که تنها ۳/۵ میلیارد دلار تا رسیدن به این مهم فاصله داریم که امیدواریم این مساله در سال آینده محقق شود.

فاصله ۳.۵ میلیارد دلاری تا حذف نفت از تراز تجاری کشور/ زمانی دانش بنیان شده ایم که شاخص پیچیدگی به کمتر از ۴۰ برسد

به گزارش تابناک اقتصادی، «سیدرضا فاطمی امین» امروز در همایش هفته استاندارد در محل سالن اجلاس سران کشور‌های اسلامی افزود: سال گذشته ۴۸.۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و در مقابل ۵۲ میلیارد دلار واردات برای کشور به ثبت رسید که حاکی از روند رو به رشد صادرات غیرنفتی است.

وزیر صمت افزود: صادرات کشور با حرکت شتابنده‌ رو به رشد است و فقط ۳.۵ میلیارد دلار تا حذف نفت از تراز تجاری کشور فاصله داریم.

وی بر لزوم اقدامات عاجل و فوری در حوزه استاندارد اشاره کرد و گفت: در این حوزه باید بر سه اقدام تمرکز کرد که در حوزه صادرات غیرنفتی، هماهنگی با موسسات و نهاد‌های استاندارد دیگر کشور‌ها به‌ شدت نیاز است.

فاطمی امین ادامه داد: در این راستا، باید به استاندارد محصولات پیچیده نظیر برخی داروها، تجهیزات و ... که کشور‌های کمتری قادر به تولید آن‌ها هستند، توجه کرد.

وی اظهار داشت: اقدام دیگر، نیاز به یکپارچگی در حوزه استاندارد است که در جلسه اخیر شورای‌عالی استاندارد مطرح و از سوی رییس‌جمهوری نیز پذیرفته شد.

فاطمی امین بر لزوم تعامل با کشور‌های طرف تجاری برای تایید استاندارد‌های یکدیگر تاکید کرد و گفت: این مهم نقطه عطفی برای کشورمان خواهد بود تا از تولیدات و صادرات منبع‌پایه به صادرات محصولات پیچیده سوق یابیم و در همین راستا باید دقت و صحت برخی استاندارد‌ها اصلاح شود.

وزیر صمت یادآوری شد: استاندارد سه کارکرد دارد که نخستین آن احراز حداقل کیفیت است که بیشتر برای کالا‌های نهایی موضوعیت دارد. وی ایجاد زبان مشترک و مدیریت دانش را از دیگر کارکرد‌های استاندارد برشمرد که همه این کارکرد‌ها در پنج سطح محصول، فرآیند، سازمان، جامعه و زندگی موضوعیت می‌یابد.

وی به چالش استاندارد ترجمه‌ای نظیر یورو۴ و یورو۵ اشاره کرد و گفت: چرا نباید مرجعیت استاندارد و استاندارد بومی در کشور داشته باشیم؟ این یک حوزه کاری وسیع است، به‌طوری که می‌توان با سازوکاری حتی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها را به سمت تدوین استاندارد‌ها در کنار ارائه مقالات پژوهشی سوق داد و در نظام رتبه‌بندی آنان موثر کرد.

تلاش برای دستیابی به قدرت اقتصادی با تمرکز بر تدوین یک نقشه راه در حوزه تولید تجهیزات ارتباطی


وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین امروز با حضور در جمع فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر لزوم هم افزایی در این حوزه برای دستیابی به نقشه راهی در خصوص تولید و صادرات تجهیزات مخابراتی و ارتباطاتی تاکید کرد.

سید رضا فاطمی امین در این نشست با اشاره به دو کارکرد تراز ارزی و تولید قدرت در زمینه صادرات یادآور شد: خوشبختانه در موضوع تراز ارزی صادرات غیر نفتی، در حال نزدیک شدن به نقطه صفر هستیم و در این خصوص باید گفت، سال گذشته ۴۸/۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی و ۵۲ میلیارد دلار واردات داشتیم که تنها ۳/۵ میلیارد دلار تا رسیدن به این مهم فاصله داریم که امیدواریم این مساله در سال آینده محقق شود.

وی دیگر کارکرد صادرات را تولید قدرت دانست و افزود: قدرت در این زمینه، یعنی توانایی صادرات کالای پیچیده و کالایی که کمتر کشوری توان تولید و صادرات آن را دارد. فاطمی امین این مساله را شاخص مناسب و خوبی برای دانش بنیان بودن صنعت و صادرات یک کشور عنوان کرد و گفت: در دنیا این شاخص تحت عنوان شاخص پیچیدگی شناخته می‌شود که ایران در سال ۲۰۰۸ رتبه ۱۱۰ داشت و این رتبه در سال ۲۰۲۱ به ۶۵ ارتقا یافت و اگر بتوانیم تا سال ۱۴۰۴ این رتبه را به کمتر از ۴۰ برسانیم، یعنی دانش بنیان شده ایم.


وزیر صمت تمرکز بر تولید و توسعه تجهیزات مخابراتی و ارتباطی را یکی از مواردی دانست که کشور را به این شاخص نزدیک می‌کند و در ادامه گفت: توجه به این مساله هم نیاز داخل را که فزاینده است تامین می‌کند و هم شاخص‌های صادراتی را توسعه می‌دهد.

وی با بیان اینکه در این حوزه کار‌های زیادی انجام شده است، افزود: هدف از برگزاری این جلسه هم افزایی با فعالان و هسته‌های مرکزی این حوزه برای تدوین یک نقشه راه تا سال ۱۴۰۴ است و لازم است با مشارکت تمامی افراد تا نیمه آبان سال جاری که بناست نشست و جلسه‌ای در این خصوص برگزار شود، مسائل و راهکار‌های مد نظر ارائه و طرح موضوع صورت گیرد و ما توضیح‌ها در این خصوص را بشنویم.

فاطمی امین در پایان از لزوم هم راستا شدن بخش حاکمیتی یعنی وزارت صنعت معدن و تجارت و وزارت ارتباطات با دیگر فعالان و متخصصان حوزه تجهیزات و فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت و موفقیت در این حوزه را منوط به این هم افزایی دانست.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

M۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۶:۴۱

شربت انتی بیوتیک کودکان وارد کن به جای آمار دروغ

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۲:۴۷

اصلا نفت چه ربطی داره
نفت وزیر نفت داره

این وزیر از اون آدمهایی است که یک شبه از کارمند ساده یک ساختمان آستان قدس در بلوار خیام مشهد به مقام وزارت رسید

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۲:۱۴

مقامات گزارش دهند تراز خام فروشی چقدر است؟ اگر قرار باشد مهدن و فولاد را بصورت خام بفروشیم چه گلی کاشتیم؟ هر وقت توانستیم با صادرات کالای دارای تکنولوژی ارز آوری کنیم باید بگوییم دست مریزاد.
اخیرا شنیدیم وزارت صمت میخواهد 500 معدن غیر فعال را فعال کند.
افسوس.......

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۱:۴۹

يكي از دلايل نا اراميهاي كشور همين وزير ! كه با لابيگري كماكان داره افتضاح ببار مياره و محكم به صندليش چسبيده

محمد۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۱:۴۶

دروغ هر چه بزرگتر باورش راحت تر...

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۰:۰۰

با مالیات پدر مردم در میارید .

شمس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۸:۵۴

وزیر محترم سری به مدیر عامل سایپا بزن ببین چه میکنه

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۸:۵۲

فهرست اقلام صادراتی غیر نفتی شامل چه کالاهاییست ایا میعانات و محصولات پتروشیمی ها و پالایشگاهها را شامل نمی شود

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۸:۲۱

زمانی باید با افتخار اینو باید گفت که وضع مردم هم روز به روز بهتر بشه و مردم ازوضع موجود راضی باشند

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۸:۱۹

وضع مردم اوتوقت چطوره؟

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۸:۱۲

ایشون کی استیضاح میشن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۷:۴۴

جناب آقای فاطمی ، جزئیات صادرات غیر نفتی نیز بسیار مهم است. آیا این صادرات از طریق صادرات کالا یا خدماتی بوده که ما در آنها مزیت داریم؟ به عنوان مثال برای کشت یک عدد هندوانه 600 لیتر آب مصرف میشود و آب در بازراجهانی تقریبا 1 دلار برای هر لیتر قیمت دارد. به عبارتی برای کشت هر عدد هندوانه 600 دلار آب مصرف میشود ، حالا این هندوانه را در بهترین حالت تقریبا 2 دلار میفروشیم. یعنی 598 دلار زیان . نتایج این نوع نگاه را میتوانیم در از بین رفتن منابع طبیعی کشورمان به وضوح ببینیم.

ایرانی۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۷:۲۸

وزیر خائن به مردم و صنعت!

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۳:۲۸

کمترچرت پرت بگید تولید خودرو را سه برابر کرده

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۶:۲۰

چرا مردم گشایشی احساس نمیکنند فقط سرمایه دارها ثروتمند تر شده اند.مردم در یک زندگی معمولی مانده اند.

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۰:۳۳

در توهم و گنده گویی هم رتبه اول دنیایین

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۰:۱۵

افرین چشم بد دور اسفند دود کنید

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۳:۵۹

آیا توقع دارید تا برای نفروختن نفت و گاز مان تشویق تان کنیم ؟؟؟؟

اکثر نفت و گاز ما در معادن و میدانهای مشترک با همسایگان عربی جنوبی ما میباشد

قطعا و چنانچه ما بهر دلیلی ، نخواهیم و یا بخاطر تحریم های جهانی، نتوانیم نفت و گاز مان را استخراج نکنیم

همسایگان ما توسط تکنولوژی های بسیار پیشرفته غربی که دارند ، شبانه روز استخراج و می فروشند .

و ما هم باید اسیر مدیران نالایق و بی کفایتی ، چون این وزیر و سایر آنها باشیم

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۳:۳۲

کوچه ها و خیابانهای اسفالته‌ ما تبدیل‌ به‌ خاکی شده اند‌ اونوقت شماها دارین‌ قدرت اقتصادی میشی‌ ؟!
همه چیزتون‌ بهم شبیه‌ است‌ واقعا‌ !

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۳:۲۰

با امار وشاخص کلی که کیفیت درست نمیشه خودور چی شد لطفا بجای مصاحبه کار کنید

مجید۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۲:۲۱

پس چرا دلار میره بالا بدون احتساب نفت۴۸.۵ میلیارد ۳.۵درصد اگ نفت رو حساب کنیم باید دلار بشه ۱۰۰۰تومان

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۳:۲۷

600 هزار میلیارد بدهی دولت قبل

مهران۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۲:۰۴

ولی میدونم خالی می بندین یا میعانات و فراورده ها و سنگ معدن رو هم در زمره صادرات گذاشتین . یا فولادی که به قیمت نابودی اب در کشور درآوردید ... ولی خب برای اون سه میلیارد هم یک قسمت نون و میوه مردم رو بدید به قیمت جان مردم تا تامین بشه . اونوقت پول نفت رو راحت بشینید اختلاس کنید ....

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۱:۴۴

پس چطوری دلار ۲۳هزار تومنی رو تحویل گرفتین و الان حدود ۳۴ هزار تومن هست.پنجاه درصد رشد طی یکسال

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۳:۲۷

دلار بیست سه هزار تومنی یادمو در دوره روحانی دلار تا سی تومنم میرفت

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۰۹:۴۴

زمان روحانی دلار تا 32 هزار تومان هم بالا رفته بود.
تنها قبل از رفتن و عرضه زیاد دلار توسط بانک مرکزی به 29 هزار تومن رسیده بود.
بیست وسه هزار تومن میشه بگی کی بوده؟!!

مصرف کننده۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۱:۰۵

مالیات مالیات مالیات مالیات مالیات ...

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۱:۰۵

آقای وزیر بفرمایید مبالغ قبلی حذف شده از تراز تجاری کجاست و یا کجاها هزینه شده یا اصلا نفت و برای نسل های بعد نگه داشتید و نفروختید؟

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۰:۳۰

هنر کردین جلوی واردات همه چی بسته شد اون وقت....

شروین۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۰:۲۸

باشه شما راست میگی و ما اصلا به نفت دابسته نیستیم.....

علی۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۰:۲۱

تو که راست میگی

سعید۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۰:۲۱

آقای وزیر پایین بودن رقم واردات بخاطر تحریمهاست ! اگر تحریم نباشه فاصله صادرات و واردت ده برابر این رقم اعلامی جنابعالی است

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۱:۲۱

چه ربطی به چی داره؟ صادرات و واردات به خاطر تحریم کم شدند، الان تحلیل شما مربوط به کجای صحبت ایشان بود؟

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۰:۱۹

زمانی دانش بنیان شده اید که اثر دانش رو در صنایع و تکنولوژی کشور ببینید

نادر۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۲۰:۰۰

راست میگه نفت بوی بدی داره به خاطر همین می بخشیم به لبنان و ونزویلا . مردم هم باید فقر را بگشند

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۲:۰۸

فروش نفت نمیشه اشتغال زایی کرد

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۱:۲۰

یعنی فقط فقر فرهنگی و کم سوادی دارید

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ۱۹:۳۵

خوب بد نیست تابناک روشنگری کند که مازاد بر ۳/۵ میلیارد پول نفت چه میشود؟ با تراز مثبت چرا ارزش دول ملی بجای افزایش رو به کاهش هست؟
استانداردی که خودرو داخلی را تائید میکند اگر دستوری نیست ، مبناآن باید حداقل ۳۰ سال عقب تر از استاندارهای روز دنیا باشد، با این شرایط چگونه میتوان صادرات به کشورهای ثروتمند با توان مالی داشت؟

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۷:۱۵

فقط که واردادات نیست. بودجه کشور هم هست.

ناشناس۱۴۰۱/۰۷/۲۵ ۱۱:۲۰

بد نیست قبلش شما سطح سوادت را بالا ببری و سوالات را متناسب با دانش خود مطرح کنید
اصلا نمیدونید تراز چی هست

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.