به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، دکتر جلال الدین میرزای رزاز با بیان مطلب فوق افزود: در سطح کشور نان به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه میشود. نانهای صنعتی یا نانهای حجیم در کارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه میگردد که طبیعتاً از دقت نظارت بیشتری در خصوص تهیه مواد اولیه افزودنیهائی نظیر میزان نمک، مایه خمیر و ... تحت شرایط بهداشتی تهیه میشود و پس از خرید این نوع نانها با ضد عفونی کردن پلاستیک آن یا دور انداختن پلاستیک حمل آن میتوان آلوده نبودن آن به ویروس اطمینان نسبی داشت.
وی ادامه داد:، اما نانهای سنتی که در نانواییهای سنتی تهیه و عرضه میگردند این روزها میتوانند درصورت عدم رعایت نکات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی گفت: وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار میگیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین میرود و نانی که از تنور خارج میشود میتوان گفت: عاری از آلودگی به ویروس کرونا میباشد، اما در ادامه درخصوص استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانیها تازه آغاز میشود.
وی درخصوص راههای انتقال ویروس کرونا از طریق نانهای سنتی خاطرنشان کرد: ویروس کرونا از راههای گوناگون میتواند انتقال یابد که میتوانیم به مواردی مانند اینکه، آیا نانوا و فروشنده از سلامت برخوردار میباشند و ناقل ویروس نیستند، آیا محلی که برای خنک شدن نانها استفاده میکنیم عاری از ویروس است، آیا رد و بدل کردن پول باعث آلودگی نان میشود، آیا دادن کارت بانکی به فروشنده و وارد کردن رمز در دستگاه دیجیتالی کارت خوان باعث آلودگی دستها و متعاقب آن آلودگی نانها نمیشود، آیا با استفاده از پلاستیک برای انتقال نان به منزل ویروس را هم انتقال میدهیم. همه این نکات و نگرانیها با توجه به شرایط فعلی وجود دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: اگر نان آلوده گردد، نمیتوان مانند سایر مواد و اقلام دیگرمواد غذایی دیگر آن را بشوئیم و یا ضد عفونی نمائیم و خیلی غیر محسوس ویروس را به داخل خانه خود برده ایم.
دکتر میرزای رزاز در ادامه گفت: این شرایط همگی باعث شده تا نکات ویژهای را درخصوص نحوه مصرف نان گرم سنتی در این روزها ارائه نمائیم که توجه به آن حائز اهمیت میباشد.
وی درخصوص راهکارهای تهیه نان در نانواییها گفت: در صورت وجود افراد شاغل در نانوائیها که مشکوک به ناقل بودن و یا علائم بیماری میباشند، مراتب را در این وضعیت به مراجع ذیربط اطلاع دهیم. از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خود داری کنیم، از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برسهای عمومی که معمولاً در نانوائیها وجود دارد پرهیز کنیم، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کرده ایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازیم
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی درخصوص نحوه مصرف نان در منزل گفت: اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم، چون نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پائین حتی فریز کردن در فریزر ویروسهای موجود در نان را از بین نمیبرد، کار کمی مشکلتر میشود. با توجه به نکات مهمی که به آنها اشاره شد، تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی میباشد، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف میباشد.
به گزارش روابط عمومی انجمن تغذیه ایران، وی در مورد نحوه حرارت دادن به نانها قبل از مصرف گفت: این حرارت دادن به طریق مختلف میباشد. استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به موارد فوق استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه میگردد.
دکتر میرزای رزاز در خاتمه بار دیگر با توجه به خطر جدی انتقال ویروس کرونا از طریق نان از عموم شهروندان خواست نکات ایمنی مطرح شده را جدی گرفته و حتماً در هنگام مصرف نان از سالم بودن و آلوده نبودن آن اطمینان حاصل کنند.